Zonguldak ve Kdz.Ereğli için AKP iktidarının 11 yıllık döneminin büyük bir hezimet olarak geçtiğini belirten CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, kamu yatırımları açısından fakirleşmeye devam edildiğini söyledi.

 

“11 yıllık dönemde yaklaşık 26 bin esnaf kepenk kapatmak durumunda kalmıştır. 2013 yılında şu ana kadar 4 bin 500 civarında Zonguldak’lı göç etmek zorunda kalmıştır. Zonguldak ve Kdz.Ereğli ile ilgili tüm bu olumsuz tablonun, kötü gidişin  tek sorumlusu AKP iktidarının politikalarıdır”

 

“Özellikle AKP İlçe Başkanının dili makarna kesiyor. Ağzını her açtığında laf kalabalığı ile demogoji yaparak günah keçisi arıyor.  İlçe Başkanı; sen Ereğli halkını balık hafızalımı zannettin? Eğer Ereğli’yi, Zonguldak’ı bu duruma düşüren günah keçisi arıyorsan, üç tane vekilin ve İl Başkanınla el ele tutuşup aynanın karşısına geçin, ellerinizi kaldırarak poz verip bakın”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, yönetim kurulu üyeleri ile parti binasında düzenlediği basın toplantısında ilçe gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, AKP iktidarını eleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 90’ncı kuruluş yıldönümünde Ereğli ve ülke vatandaşlarının yoğun bir katılım içerisinde kutladığını belirterek sözlerine başlayan Kartal, Ereğli’deki kutlamalara onbinlerce kişinin katılmasını, “Ereğli’nin çağdaş, Atatürkçü, Cumhuriyetçi bir kent olduğunu gösterdi ve bu kentin insanlarının, kentin çağdaş kimliğini korumaya kararlı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Cumhuriyet’e ve kazanımlarına sahip çıkan tüm Ereğli’li yurttaşlarımızı yürekten kutluyoruz” sözleri ile değerlendirdi. 2 Kasım itibari ile AKP iktidarının 11 yılı geride bıraktığını, bu 11 yıllık sürenin Zonguldak ve Ereğli açısından büyük bir hezimet olarak geçirildiğini anımsatan İlçe Başkanı Kartal, bu hezimetin boyutlarının meclis araştırmalarına konu olması gerektiğini vurguladı.

 

“TERSANELERE DAHA EL ATILMADI”

Ekonomide, ticarette, yatırım ve istihdamda gerilemenin devam ettiğini Zonguldak’ın da göç verdiğini açıklayan Kartal konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “2002’de TTK’ da 18 bin olan işçi sayısı bugün 10 bine düştü. Kömür üretimi, giderek düşüyor. Tersanelere hala daha el atılmadı. Özelleştirmelerin bölgede işsizlik ve yoksulluğu artırdığı, ekonomiyi daralttığı bilindiği halde Erdemir’in ardından Çates özelleştirilmeye çalışılıyor. Zonguldak teşvik uygulamalarında üvey evlat muamelesi görmekte, bunun sonucu diğer çevre illerle haksız rekabetle karşı kaşıya kalmakta, yatırımcı çekememektedir.

 

EREĞLİ’DE 3 BELDE KAPANDI

11 yılda Kdz.Ereğli’de 3 belde belediyesi kapandı. Bugün artık Öğberler, Çaylıoğlu, Gökçeler’in AKP’li belediyeleri yok. Bu belde sakinleri AKP’li belediye olmanın hiçbir avantajının olmadığını yaşayarak öğrendiler. Zonguldak kamu yatırımları açısından da fakirleşmeye devam etmektedir. Pek çok il ödediği verginin çok üzerinde kamu yatırımı alırken, Zonguldak ödediği verginin 4’te birini bile yatırım olarak alamamaktadır.

 

“YOLLAR BAŞTAN SAVMA YAPILIYOR”

Bunun sonucunda köylerin yol, su, kanalizasyon gibi sorunları bir türlü çözülmemektedir. Ereğli-Devrek, Ereğli-Zonguldak yol çalışmaları bir türlü bitirilmiyor. Köy yolları tamirleri baştan savma yapılıyor. 2 kürek rotmiks malzemesiyle çukurlar dolduruluyor, 15 gün sonra yine bozuluyor. Hele hele Ereğli Devrek yolu kaplumbağadan daha yavaş gidişiyle birkaç seçimde daha AKP’li vekillere malzeme olur. 11 yıllık dönemde yaklaşık 26 bin esnaf kepenk kapatmak durumunda kalmıştır. 2013 yılında şu ana kadar 4 bin 500 civarında Zonguldak’lı göç etmek zorunda kalmıştır. Zonguldak ve Kdz.Ereğli ile ilgili tüm bu olumsuz tablonun, kötü gidişin  tek sorumlusu AKP iktidarının politikalarıdır. 

 

“İLÇE BAŞKANININ DİLİ MAKARNA KESİYOR”

Gerçek durum böyle iken AKP’li vekillerin, AKP’li yöneticilerin günah keçisi aramaları, Kdz.Ereğli ve Zonguldak halkını kandırmaya yetmez. Özellikle Sayın AKP İlçe Başkanının dili makarna kesiyor. Ağzını her açtığında laf kalabalığı ile demogoji yaparak günah keçisi arıyor.  İlçe Başkanı; sen Ereğli halkını balık hafızalımı zannettin? Eğer Ereğli’yi, Zonguldak’ı bu duruma düşüren günah keçisi arıyorsan, üç tane vekilin ve İl Başkanınla el ele tutuşup aynanın karşısına geçin, ellerinizi kaldırarak poz verip bakın. Orada günah keçisini göreceksiniz.

 

“ÇARESİZLİK İÇİNDE SEYREDERSİNİZ”

Enerji Bakanı 2004’te “Zonguldak havzasından yılda 10 milyon ton kömür üreteceğiz. 10 bin işçi ek istihdam yaratılacak”  diye konuşur, TTK’ya işçi almazsınız. Başbakan 2006’da, “Tersaneleri tüm gücümüzle destekleyeceğiz” diye konuşur ama kılını kıpırdatmaz. Senin 3 milletvekilinin Zonguldak’la ilgili teşvik ve desteklemelerde hiçbir ağırlıkları olmadığı gibi, CHP’li milletvekillerinin çabalarını engellemekten geri kalmazlar. AKP’li belde belediyeleri çaresizlik içinde kapanır, seyredersiniz.

 

“DEMOKRASİ SÖZCÜĞÜ AKP’YE YAKIŞMIYOR”

Hele demokrasi sözcüğü AKP’ye hiç yakışmıyor. AKP İlçe örgütünde demokrasi işlemiyor. AKP’ye oy veren Ereğli’li seçmenlerin, AKP üyelerinin özgür iradesi, demokratik seçme ve seçilme hakları gasp ediliyor. AKP üyeleri adam yerine konulmuyor. Demokratik bir kongre yapılmadan ilçe başkanı ve yöneticiler yukarıdan dayatılıyor. Dayatmanın olduğu yerde de barıştan, sevgiden, özgürlükten söz etmek ise kendini aldatmaktır. AKP’li yöneticilere sesleniyorum. Güneşi balçıkla sıvayamazsınız. Tüm engellemelerinize rağmen Kdz.Ereğli Belediyesi hizmet üretmeye devam ediyor. Şehrin tüm mahallelerine dağılan çocuk parkları, spor alanları, piknik ve dinlenme yerleriyle; Binlerce insana iş, meslek, beceri kazandıran Cumhuriyet Halk Evi kurs çalışmalarıyla;  Ücretsiz cenaze, evde hasta bakım ve temizlik hizmetleriyle, Camilere ve okullara yapılan yardım ve hizmetleriyle; Yoksul ve muhtaç durumda ki ailelere yapılan yardımlarıyla; Bunun yanında birçok sosyal, kültürel, tarihi ve turistik çalışmalarıyla Kdz.Ereğli Belediyesi Türkiye’nin sayılı belediyeleri arasında en önlerdedir. AKP’li yöneticilerin tüm hırçınlıkları, karalamaları bu nedenledir.

 

“ATILIM DÖNEMİ BAŞLATACAĞIZ”

Ne yapsalar Kdz.Ereğli’yi  alamayacaklarını bildiklerinden giderek daha da hırçınlaşmaktadırlar. Ancak bunlar nafile çırpınışlardır. AKP’li belediye olmanın hiçbir avantajının olmadığını gören belde belediyelerini de alarak Kdz.Ereğli ile el ele Halil Posbıyık önderliğinde bölgemizde yeni bir atılım dönemi başlatacağız.  Yıllardır sürekli dile getirdik. Bundan sonra da bıkmadan, usanmadan gerçekleri gündeme getirip yüzünüze vuracağız. Bilgi kirliliği ve demagoji ile Ereğli halkını aldatmanıza izin vermeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi tüm gücüyle seçimlere hazırdır ve CHP’si bu güç, bu birlik, bu inanç ve kararlılıkla seçimlerden büyük bir başarıyla çıkacaktır”