Hakların Demokratik Partisi (HDP) Zonguldak Milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. Zonguldak Milletvekili Adayı Ali Topaloğlu, Nuray Züleyha Tatlı, Fahri Bozbaş, İsmihan Yaşar, Bedirhan Güneş ve Parti Üyesi Zafer Öztürk, gazeteniz Önder’in merkez bürosunu ziyaret ederek İmtiyaz Sahibi Mehmet Emrah Bozkuş ile görüştü. Seçim çalışmalarını Zonguldak ve Ereğli’de sürdürdüklerini belirten HDP üyesi Zafer Öztürk, bu dönem olmasa bile önümüzdeki dönemde kesinlikle iktidar olmayı hedeflediklerini belirtti. Zonguldak’ı Zonguldaklıların yönetmesi gerektiğini ifade eden Öztürk, Ereğli’deki işsizliğe ve tersanelerin atıl durumda olmasından rahatsızlık duyduklarını vurguladı.

Parti Üyesi Zafer Öztürk konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

 

‘’ZONGULDAK’I YÖNETEMEDİLER’’

“HDP şunu başardı. Diğer partilere öncülük yaptı. Ne yaptı HDP peki. Kadın, kadın kotası koymadık çünkü nüfusumuzun yarısı kadın. Bacımız kadın, eşimiz kadın, tarladaki kadın, bulaşık yıkayan kadın, amaç kadını hayatta tutmak. Tuttular azınlıklarla ilgili söylemler geliştirdiler biliyorsunuz diğer partiler. İlk kez Türkiye’de Ermeniler aday oldu partilerde kendilerine yer buldular. Oysaki bu ülkenin vatandaşı bu ülkede vergi ödüyorlar. Oysaki bu ülkenin geleceği için çalışıyorlar.  Çerkezler aday oldu. Tüm Hakların Demokratik Partisi olma yolundayız biz. Bu ülkenin iktidarı için bu ülkenin birliği için. Biz şunu kesinlikle yapacağız. Şu noktada ülkenin ortak vatan vurgusunu öne çıkaracağız. Bu halkların hepimizin. Beni yok sayarak sen bu vatanda var olamazsın. Ama ben de bu vatanda varım beni yok sayamazsın. Diğer bir konumuz biz demokrasi insan hakları evrensel hukuk çerçevesinde bakıyoruz olaya, başkanlık sistemine kesinlikle hayır diyoruz. Bu bizim gibi ülkelerde yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için de parti olarak zaten bunu programımıza koyduk bu şekilde de demokrasinin yerelden gelişeceğini düşünüyoruz. Tüm çabamız bunun için. Biz Zonguldak’ta da Zonguldak’ı anlatacağız, Zonguldak’ın sorunlarını anlatacağız. Zonguldak’ın lokomotif bir şehirden çıkıp, göç veren bir şehre neden geldiğini anlatacağız. Bugüne kadar Zonguldak’ı yönetenlerin Zonguldak’ı yönetmediğini düşünüyoruz biz. Evet Zonguldaklılar Zonguldak’ı yönetmeli diye düşünüyoruz.

 

“EREĞLİ’DE İŞSİZLİK VE TERSANELER SORUNU”

Siz de biliyorsunuz Ereğli’de şartlar değişti, işsizlik had safhada, tersaneler atıl durumda duruyor, milyonlarca paramızla o tersaneler yapıldı, kim yaptı, niye yaptı, neden yaptı, niçin 7 bin 10 bin kişiye umut olan tersaneler her seçim döneminde vaatlerde efendim işte biz gelince hemen açacağız deyip, yerel yönetimde böyle sözler verildi biliyorsunuz. Ama bir bakıyorsun ki yine atıl durumda. Benim vergilerimle yapıldı burası. Benim vergilerimle yapılan yerlerin şuanda atıl durumda olmasına benim gönlüm el vermiyor. Temiz çevre istiyoruz. Çocuklarımıza temiz bir çevre bırakmak istiyoruz. Böyle bir partiyiz. İktidarı hedefliyoruz. Bu dönem olmasa bile diğer dönem kesinlikle iktidarı hedefliyoruz.”

Gazetemiz Sahibi Emrah Bozkuş da HDP Zonguldak Milletvekili Adaylarına başarılar dileyerek ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

 

(Haber: Derya Tetik)