Demirtaş, beraberinde Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte Karşıyaka Mahallesinde esnafları ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Bir kahvehanede konuşan Demirtaş, TTK Genel Müdürüyle görüştük. Enerji Bakanına yazı yazmışlar 5 bin işçi açığımız var bunu tamamlamamız lazım diye. 4 senedir dilekçe yazıyorlarmış ama kadro vermiyorlarmış. TTK işçi almamız lazım, Genel Başkanımızda bunu söyledi. TTK 5 bin işçi alacağız. Bu Zonguldak’a Ereğli’ye Alaplı’ya büyük bir katkı sunacak.” Dedi.

 ‘Emekliye Bayramlarda ikramiye’

AKP’nin çıkaramadığı intibak yasasını biz çıkacağız diyen Demirtaş,  En düşük emekli maaşıyla en yüksek emekli arasındaki farkı gidereceğiz. Eşitsizlik ve adaletsizliği ortadan kaldıracağız. Emeklimiz fedakar bir insan kendisiyle birlikte işsiz çocuğuna ve toruna bakıyor. Bir emekli maaşıyla 2 aileye bakan emeklilerimiz var. Emeklinin üzerinde çok yük var. Biz bunu farkındayız. Bayram geliyor emeklini torununa verecek cebinde parası kalmıyor. Genel başkanımız Ramazan ve Kurban bayramında birer maaş ikramiye vereceğim diyor. Emeklini boynu bükük kalmasın, torunuyla birlikte bayramı rahat geçirsin istiyoruz. Para yok diyorlar ama para çok kendilerine gelince para çok emekliye 23 lira zam veriyorlar.” Diye konuştu.

 ‘200 Tersane İşçisinin Avukatlığını yapıyorum’

Demirtaş, Tersane işçilerinin avukatlığını yaptığını belirterek, 200 tersane işçisinin avukatlığını 2009 yılında aldım. Ve yıllardır tersane işçilerinin işlerini yapıyorum. Alaplı’da 100 tane müvekkilim var. Sorun tersane işçilerine hepsi beni tanır. Alaplı’da bakıyorum. Birçok kaynak ustası kahvehanelerde çalışıyorlar. Bunların hepsi kaynak ustası, bunlar bu gün Türkiye’nin en değerli ustaları tersanelerin kapanmasından sonra esnaflarımızda perişan oldu. Tersanelerimiz tekrar canlandıracağız. Ve TTK 5 bin işçi alacağız. “