Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Akkiraz: "(Şah Fırat Operasyonu) Türk Silahlı Kuvvetleri bizim göz bebeğimizdir. Onlar, hükümetin verdiği görevi Türk Silahlı Kuvvetlerimiz büyük bir itinayla gerçekleştirmiştir"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz, Şah Fırat Operasyonuna ilişkin, "Türk Silahlı Kuvvetleri bizim göz bebeğimizdir. Onlar, hükümetin verdiği görevi Türk Silahlı Kuvvetlerimiz büyük bir itinayla gerçekleştirmiştir" dedi.

Akkiraz, partisinin Zonguldak İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, ülke olarak tarihi bir seçime doğru gittiklerini ve parti olarak bu seçimlere büyük önem verdiklerini söyledi.

Türkiye'nin Osmanlı'nın mirasçısı olduğunu ifade eden Akkiraz, şöyle konuştu:

"Bu bakımdan ülkemizin doğru yönetilmesi gerekir. Tanzimat'tan bugüne kadar iş başına gelen batıcı siyaset anlayışının mensupları elinde Türkiye bugün büyük bir çıkmazdadır. Bu bakımdan ülkemiz insanının Saadet Partisi'ne olan ihtiyacı her zamankinden daha büyüktür. Bu iktidarın önümüze koyduğu en önemli şeylerden bir tanesi dış politika faciasıdır. Ülkemizin, Tanzimat'tan bu yana batılılara karşı kazandığı ilk zafer Kıbrıs zaferi olmuştur. Bu zaferi milli görüş gerçekleştirmiştir. Ondan sonra Şah Süleyman Operasyonuyla karşı karşıyayız. Bu olayı her ne kadar bir başarı ve zafer olarak sunuyorlarsa da bu hükümetin hanesine bir acizlik olayı olarak kaydedilmiştir. Siz ne derseniz deyin, geri çekiliyorsunuz."

"Gerçekleştirilen operasyonda siyasi irade ile Türk Silahlı Kuvvetleri'ni birbirinden ayırmak gerekir" diyen Akkiraz, "Türk Silahlı Kuvvetleri bizim göz bebeğimizdir. Onlar, hükümetin verdiği görevi Türk Silahlı Kuvvetlerimiz büyük bir itinayla gerçekleştirmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri açısından bu operasyon bir başarıdır. Ancak AK Parti iktidarı ve siyasi irade tarafından ise tam bir başarısızlık ve fiyaskodur" dedi.

 

(AA)