Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili adayları Şerafettin Turpcu, Harun Akın ve Deniz Yavuzyılmaz pazarcı esnafının sıkıntılarını dinledi.

Zonguldak Merkez Soğuksu bölgesinde bulunan Pazaryerini gezen adaylar Pazarcılar Odası Başkanlığı’na yaptıkları ziyarette özellikle vatandaşın cebinde nakit sıkıntısının olmasından dolayı tüm esnafların sıkıntılı olduğunu belirttiler.

Ziyarette ilk olarak konuşma yapan CHP Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Zonguldak mitinginde Zonguldak ile ilgili hiç müjde vermediğini ve ezbere bir konuşma yaptığını vurgulayarak, “Başbakan geçtiğimiz gün buraya geldi ve bir mitin yaptı. Bu mitingde Filyos, TTK ve taşeronla ilgili hiç bir şey demedi. AKP Zonguldak’ta bir şey alamayacak ama keşke çok çalışsalardı da kentimize kaybettirmeselerdi. Bizler CHP’yi iktidar yaptığımızda Zonguldak’ın sorunlarını çözdüğümüzde milletvekili adaylarımıza beraber Zonguldak’ın kanayan yaralarını yani TTK, Filyos ve yollarımızı düzelteceğiz. Stadyumumuzun bile harabe durumda. Cumhuriyetçilerin yaptığı çalışmalar halen kullanılmaya devam ediyor. Bizim tek şansımız CHP’yi iktidar yapmaktır. Zonguldak açık konuştu ama Zonguldak ile ilgili hiçbir şey konuşmadı” dedi.

 

BİR ÇİVİ ÇAKMIŞLAR MI?

AK Parti hükümetinin 13 yıldır Bakanlar Kuruluna bir milletvekili bile sokamadığını ve Zonguldak bölgesine normal devlet yatırımlarından hariç hiçbir çivi bile çakmadığını dile getirerek, “Bu kentte yaşıyoruz sizler şehrin tamamına hizmet ediyorsunuz. Burası merkezimizin büyük bir pazarı ardından başka ilçelere gidiyorsunuz. Siz bu şehrin nabzısınız. Sizinde bize yardımcı olmanız lazım. Bu kent kömürle varolmuş bir kent. Kömür var diye burada kent olmuş ve yaşam başlamış. 13 senedir AKP iş başında. Şehrin sakini olarak yani iyi gözle bakmaya çalışıyorum ama 13 senedir bir dikili taşları bile yok. 13 yıldır bir milletvekilini bakanlar kuruluna almamış bir siyasi zihniyet. 2002, 2007, 2011 yıllarında 3’er milletvekili aldılar. Bu kişilerin içinde bakanlığa layık olan kimse yokmuydu. TTK bizim oksijeyinimiz lama bunu bile kesiyorlar. AKP’nin bu şehirden bu sene milletvekili çıkartmaması lazım. Aslında kendi kendimizin ayağını topal hale getiriyoruz. Siz bu pazara geldiğinizde sürekli bir sirkülasyon var. Ben AKP’ye Zonguldak’tan bir ceza kesilmesini istiyorum. Başbakan buraya geliyor, ana muhalefet burada ne dedi diye bile bakmıyor. Şehri ciddiye alsa buna bakması lazım. Önceden hazırlanmış birkaç cümleyle konuşup gittiler” şeklinde konuştu.

 

LİSTEMİZDE TECRÜBE, GİRİŞİMCİLİK VE GENÇLİK BİRARADA

Ziyarette konuşma yapan CHP Zonguldak Milletvekili adayı Deniz Yavuzyılmaz ise CHP’nin milletvekili listesinde tecrübe, girişimcilik ve gençliğin bir arada olduğunu ifade ederek, “Daha da vatandaşımızın bizlerin yani somut olarak bakarsak artık evlere et girmiyor. Patatesin de kilosu 5 TL’ye çıkmış. 10 tane pazar gezdim artık pazarcı esnafımızda artık pes diyor. Bizlerin vatandaşımızın direk cebinde para olmasını sağlamak gibi görevimiz var. Burada her şey nakit çalışıyor. Eğer insanımızın cebinde para kalmazsa pazarcı esnafı da para döndüremiyor. Bunun için projelerimizi ortaya koyuyoruz. Biz pazarcımızın ve halkımızın yanındayız ve yetki istiyoruz. Bütün bu projelerimizi gerçekleştirmek için yetki istiyoruz. Şerafettin ve Harun ağabey tam olarak profili ortaya koyuyoruz. Bizim listemizde tecrübe, girişimcilik ve gençlik bir arada. Biz sımsıkı birbirimize sarıldık, Zonguldak’ta çok büyük bir başarı için and içtik. İnşallah bunu başaracağız. Tüm Zonguldak’taki köylerde büyük bir çalışma yapıyoruz ve projelerimize karşı çok büyük bir ilgi var. İktidara hazırız, bütün sorunları çözeceğimizi biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

PAZARCI ESNAFI BİTMİŞ DURUMDA

Vatandaşın cebinde para olmadığını ve bu sebeple pazarda nakit sıkıntısı döndüğünü vurgulayan Pazarcılar Odası Başkanı Tunay Küçük ise konuşmasında pazarcıların her birinin en az 50 Bin TL’ye yakın borcu olduğunu söyleyerek, “Esnafın durumu oldukça sıkıntılı. Bizi marketler bitirdi. Bunlarda hangi dönemde olduğunu biliyoruz. Hani bu marketler kent dışına çıkartılacaktı ve bizi etkilemeyecekti. 3 kişi burada binlerce kişinin ekmeğiyle oynuyor. Bütün pazarcı esnafı iflas durumunda. En küçüğünün 50 bin TL borcu var. Bütün ekmeğimizle oynadılar. Eskiden Pazar yerinde yürümek zordu. Biz bunun için pazarı büyük yaptırdık ama pazarda şimdi insan yok. Herkes kredi kartını kullanıyor. Buda bizi etkiliyor. Piyasada nakit dönmemesi bizi oldukça etkiliyor. Özellikle kömür ocaklarının kapatılmasından sonra nefes bile alamıyoruz. Koskoca kente 3 şahıs market kurup duruyor. Bizi son haddeye getirdiler. Kemal Kılıçdaroğlu’nun iyi bir vurgu yapması, emekliler ve asgari ücrete zamlar mükemmel bir gelişim. Vatandaşta bunu sahiplenmiş durumda. İnanmayan var ama inan çok daha fazla. Ben halkımızın size destek vereceğine inanıyorum. Artık 1-2 kilo pirince oy verme dönemi bittiğini düşünüyorum” dedi.

Ardından milletvekili adayları beraberlerinde Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Elvanpazarcık Belediye Başkan adayı Nazan Pulat, il ve merkez ilçe yöneticileri ve gençlik kolları üyeleri ile birlikte pazarcı esnafını tek tek ziyaret etti.

Soğuksu pazaryerinde sıkmadık el bırakmayan adaylar esnafın ve vatandaşların sıkıntılarını dinleyerek, Yaşanacak Bir Türkiye için 7 Haziran Genel Seçimlerinde partilerine destek istediler.