Seçim çalışmaları kapsamında sabah saatlerinde Ereğli’ye gelen AK Parti Zonguldak birinci sıra Milletvekili Adayı Hüseyin Özbakır, beraberinde AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Belediye Meclis Üyeleri ve partililerle birlikte; Kışla Sanayi Sitesi esnaf, çalışan ve müşterilerine ziyaret gerçekleştirdi.

 

“SEÇİMDEN ZAFERLE ÇIKACAĞIZ”

İlk olarak yeni İtfaiye İstasyonuna uğrayan Özbakır, burada itfaiye personelinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. İtfaiye müdürlüğü çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özbakır, seçim çalışmalarının güzel gittiğini belirterek, 7 Haziran seçimlerinden zaferle çıkarak Zonguldak’a hizmet getirmeye devam edeceklerini söyledi.

 

Özbakır, konuşmasında, “Aday listelerinin açıklanmasıyla birlikte çalışmalarımıza hızlı birşekilde başladık. İl merkezi, İlçelerimiz, beldelerimiz ve köylerimizde programlar yapıyoruz. Çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. Vatandaşlardan aldığımız tepkiler çok olumlu.  Vatandaşlarımız şunu bilsinler ki biz bu seçimlerden de galip çıkacağız.” dedi.

 

“BAŞBAKANIMIZ, ÇOK GÜZEL MÜJDELER VERDİ”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Zonguldak'a gelişini de değerlendiren Özbakır; "Başbakanımızın Zonguldak'a gelişi gayet güzel geçti. Sizler de gördünüz. Katılım çok güzeldi. Hatta yoğun güvenlik önlemleri ve yerin kalmamasından dolayı birçok partili ve mitinge katılmak isteyen vatandaşlarımız geri dönmek zorunda kaldı.

 

Başbakanımız, gelişiyle birlikte çok güzel müjdeler verdi. Bunlardan bir tanesi Türkiye Taşkömürleri Kurumu'nun (TTK) kapanmayacağı. Bunu kesin olarak söyledi. Sadece TTK'nın revize edilip daha verimli hale getirileceğini söyledi. Onun haricinde, Filyos projesine gerekli önemin verileceğini, o konuyla ilgili olarak açılan davaların kısa sürede sonuçlanarak 200 milyon liraya yapılan ihalenin tamamlanıp limana başlanacağını söyledi. Ayrıca yolların durumu hakkında da 2016 yılı sonuna kadar tüm çevre yollarının tamamlanacağını belirtti. Başbakanımız, mitingden çok memnun kaldı. Hatta miting sonrası bile belirli süre kaldı. Çarşıda yürüyerek vatandaşlarla el sıkıştı. Yoğun ilgiden memnun kaldığını söyledi. O nedenle de mitingimizin çok güzel geçtiği kanaatindeyim." dedi.

 

“VATANDAŞIN BÜTÜN SIKINTISI, CHP’Lİ BELEDİYELERİN ÇALIŞMAMASI”

AK Parti'nin bölgeye yatırım yapmadığı iddialarına da rakamlarla cevap veren Özbakır, "Eleştirilere hiç kulak asmayın. Birileri diyor ki 'AK Parti İktidarı buraya ne yaptı?' Bakın, 6 katrilyon 600 milyon liralık yatırım yapıldı buraya. Şu anda Devlet Su İşlerinin 200 milyon liralık altyapı yatırımı ve karayolları çalışmaları devam ediliyor. Tüneller, yollar hızla devam ediyor. 6 katrilyon 600 milyon liralık yatırım yapıldı, 7 katrilyon 160 milyon lira da TTK'ya sübvansiyon yapıldı. AK Parti, 14 katrilyon yatırım yaptı. Bunu hiç kimse söylemiyor. TTK'ya bu kadar destek çıkıldıktan sonra bu kadarı nankörlüktür. Halk, CHP'li belediyelerin çalışmamasından dolayı ızdırap duyuyor. Bunu da bizim sırtımıza yığıyor. Bakın merkezdeki belediyenin durumuna. Vatandaşın bütün sıkıntısı CHP'li belediyelerin çalışmamasından kaynaklanıyor."

 

“SADECE TTK İLE İŞSİZLİK SORUNU ÇÖZÜLMEZ”

Zonguldak'ta işsizlik sorununun TTK ile çözülemeyeceğini ve yeni yatırımcıların gelmesi gerektiğini söyleyen Özbakır, bunun da çözümünün kalkınmada öncelikli olarak üçüncü sırada olan Zonguldak'ın beşlere ve altılara çekilmesinden geçtiğini kaydetti.

 

Özbakır, konuşmasında, "Ben şimdi diyorum ki, Zonguldak kalkınmada öncelikli olarak 3. bölgede. Yatırım çekemiyoruz. Bir tek TTK'ya bağlıyız. Sadece TTK Zonguldak'ı kurtarmaz. Mümkün değil. TTK, 3 bin işçi alacak. Ne olacak? Birileri alınacak, diğerleri ‘ben alınmadım’ diyecek. Bir tek TTK Zonguldak'ın işsizlik sorununu çözmez. Ben kalkınmada öncelikli olarak 3’teyiz diyorum, 5'e indirmeye çalışacağım. 5’e indirdiğim zaman, yatırımcının prim ve vergi avantajı olacağından, buraya kendileri yatırım yapmaya gelecektir. Bakın Bartın ve Düzce 5 ve 6’dalar. Yatırımcı çekiyorlar, üçüncü sanayilerini kuruyorlar, bizim daha birinci sanayinin yüzde 60'ı dolmadı" dedi.

 

Özbakır ve beraberindeki heyet, daha sonra Kışla Sanayi Sitesi esnaf ve çalışanlarını ziyaret ederek sohbet etti.