“TTK’ya işçi alacağız”

 

Üretim işçisi açığının en aza indirgenmesi için TTK’ya işçi alımının yapılacağını söyleyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Başbakan’ın Filyos için, ‘Bizim için bulunmaz hint kumaşı’ ifadesini kullandığını söyledi.

 

AK Parti Merkez İlçe Danışma Kurulu Toplantısı parti binasında yapıldı. Toplantıya; AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, İl Başkanı Hamdi Uçar, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, belediye başkanları, belde başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri katıldı. Taksim Gezi Parkı eylemlerinin sinevizyon eşliğinde gösteriminin ardından konuşan Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, yerel seçim odaklı çalışmalara başladıklarını söyledi. Önümüzdeki süreçte sandık kurulu toplantılarının başlayacağını, Zonguldak merkezde bulunan 624 sandıkta toplantılar yapıp, seçmenlere ulaşıp partilerinin Zonguldak’a kazandırdığı hizmetleri bizzat anlatılacağını söyledi. Karaduman konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

BÜYÜMEYİ ENGELLEMEK İSTEYENLER VAR

Yaptığımız hizmetler, sizlerin çabalarıyla, sizlerin çalışmalarıyla oluyor. Teşkilatçılık kolay iş değil, gönül ve özveri istiyor. Biz Zonguldak için el birliği içinde, birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Önümüzdeki yerel seçimlerde merkezle birlikte 10 belediyemiz var. İki belediye muhalefette, bu seçimlerde bu belediyeleri kendi bünyemize katacağız. AK Parti Teşkilatı, giderek büyüyor. Bu büyümeyi engellemek isteyen dış güçler var. Biz güçlü parti olduğumuzu bu süreçte de gösterdik. Bu süreçte sandıkta da vatandaşlarımızın teveccühüyle perçinleyerek 2014 yerel seçimlerinde de kendimizi göstereceğiz. Önemli olan hizmet, AK Parti’nin hizmet partisi olduğunu her zaman gösteriyoruz. İnşallah bu birlik ve beraberlik içinde hep beraber bu bayrağı aldığımız gibi daha iyi yerlere taşıyarak, yaptığımız hizmeti; hem bölgemize, hem de Türkiye’mize göstermiş olacağız.”

 

İŞÇİ, ÇİFTÇİYLE KENDİNİ AYIRAN ZİHNİYET

AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ise konuşmasında Taksim Gezi Parkın’da yapılan eylemlerin başını CHP’nin çektiğini iddia etti. Uçar konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu yapılan eylemlerin başını CHP çekiyor. Eylemlerde gördüğümüz gibi CHP bayrağı var, ya da Gençlik Kolları mutlaka var. Bu zihniyetteki insanlar, ‘dağdaki çobanla bizim oyumuzun aynı olmadığını’ söyleyen insanlardır. Köydeki çiftçiyle, işçiyle kendini ayıran zihniyetteki insanların yapmış olduğu çalışmalardır. Biz sandık yönetim kurullarını oluşturduk. Sandık dağılımı çalışmalarını başlattık. Bizim istediğimiz, arkadaşlarımızın sandıklarına sahip çıkmalarıdır.

 

KAVGA ÇIKARACAK DÜZEYDE

Bugün hiçbir şey yokken, ülkede birlik-beraberlik varken, bu tip eylemleri sokakta yaparlarken, yarın sandık için de bu tip eylemlerin içinde olabilirler. O sandıklarda oyları eksik çıktığında; çatışma, kavga çıkarabilecek düzeyde insanlar bunlar. O yüzden sandık çalışmalarımıza sahip çıkalım. Bizler çalışmalarımızı hep halkın içine girerek yapıyoruz. Ama onlar, halkın içine giremedikleri için meydanlarda bağırarak-çağırarak reklamlarını yapıp gündemde kalmak istiyorlar. Muhalefet, bizim çalışmalarımızı kıskanıyor. CHP’li bir arkadaş bize gelerek, ‘Ben bu yapılan eylemlerin başını çektiği için CHP’den istifa ediyorum, AK Partili olmak istiyorum’ dedi”

 

BAKAN GELİYOR

AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar ise, konuşmasında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın ilk programını Zonguldak’a yapacağının sözünü verdiğini belirterek, şöyle konuştu: “Teşkilatçılık çok zordur. Teşkilatçılığın herhangi bir kademesi, büyük sorumluluk gerektirir. Bazen beklentilerimiz karşılanmayabilir. Bazen de üzülebiliriz. Ama yılmamamız gerekir. Bunu bize şu son yaşanan olaylar bir kez daha göstermiştir. Memleketimizin ve milletimizin teşkilatımıza ihtiyacı var. Gerek il yönetiminiz, gerekse belde ve ilçelerimiz olarak Zonguldak’ta birçok çalışmalar yapıyoruz. Bugün Zonguldak’ın içine girdiğiniz zaman bu çalışmaların birçoğunu hükümet olarak biz gerçekleştiriyoruz. Doğalgaz, kanalizasyon ve hatta asfalt bizim tarafımızdan gerçekleştirilen çalışmalardır.

 

“KREDİ TOPTAN SAYESİNDE ÇIKARILDI”

Zonguldak Belediyesi asfalt döküyorsa, asfalt kredisi, ben şahidim, Sayın Köksal Toptan’ın sayesinde çıkarıldı. Hükümet olarak, Zonguldak’ta kamu binalarını yeniliyoruz, yeniden yapıyoruz. Dorukhan’dan bu yana kaç tane makine çalıştığını görmüşsünüzdür. Bu yolları ve tünelleri yapmak kolay değildir. Buna Filyos Projesi, TTK’da yapılandırma ve işçi alımı konusu, bunlar teşkilatımızın, sizlerin kararlı takipleri neticesinde, çalışmaları neticesinde gerçekleşmiştir ya da gerçekleşecektir. Ulaştırma Bakanımızla yaptığımız görüşmede, ‘İlk programın Zonguldak’a’ dedi. İçişleri Bakanımızın müsteşarıyla yaptığım görüşmede, yeni ilçe olan Kozlu ve Kilimli’ye ilk kararnamede birer kaymakam verileceğini söyledi. Binali Yıldırım Bakanımız, Zonguldak’a gelirken Filyos Projesi’yle ilgili müjdeyle gelecek. TTK’da işçi alımı var, istediğimiz oranda değil, daha fazla olması lazım, o da olacak.

 

“FİLYOS BULUNMAZ HİNT KUMAŞI”

Üretim işçisi açığının en aza indirgenmesi için TTK’nın kara geçmesi için, zararının kalkması için işçi alacağız. Havzanın işçi sayısı 14 bin olması gerekirken, kurumda çalışan sayısı 10 bindir. Bu da iş kazalarını artmasına sebebiyet veriyor. 4 kişinin yapacağı işi, 1-2 kişi yapmaya çalışıyor. Sayın Başbakanımıza bir dosya ilettiğimi paylaşmıştım. Başbakanımız, ‘Hastane için gereken neyse yaparız’ dedi. Filyos için de, ‘Filyos bizim için bulunmaz Hint kumaşıdır’ ifadesini kullandı. Orası hem Batı Karadeniz’in, hem Orta Anadolu’nun kurtuluşu olacak. Sapça ve Dorukhan yolları, bu senenin sonunda bitecek. Biraz sabır… Önümüzdeki hafta Meclis kapanıyor. Bu bizim için fırsat, ilçe ve beldelerimizi gezeceğiz”