CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı, Milletvekilli adaylığı eğilim yoklaması seçimlerini değerlendirdi.

Seçimlerin demokrasi şölenine dönüştüğünü belirten İlçe Yönetimi, 7 Haziran’da Zonguldak’ta 1. Parti, Türkiye’de iktidar hedefiyle çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını vurguladı.

“Kdz.Ereğli İlçe Örgüt olarak  şu hususu da  vurgulamak isteriz ki ; Kontenjan için Kdz. Ereğli’den başvuran aday adaylarının tümü eşit haklara sahiptir. İlçe Örgütü olarak tüm aday adaylarına aynı mesafedeyiz” diyen İlçe Yönetimi, Ereğli’nin 2. Sıra için ısrarcı olduğunu ifade ederek açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“CHP Zonguldak Milletvekili adaylığı Eğilim Yoklaması Seçimleri, Demokrasi şölenine dönüştü.

İktidar partisinin il ve ilçe Kongrelerinde iki adayın demokratik bir şekilde yarışmasına bile tahammül edemediği bir durumda, CHP’li 16 aday adayı Zonguldak milletvekilliği sıralaması için demokratik bir şekilde yarıştı.

2. inci sıranın Kontenjan olarak ayrıldığı tabloda 1.3.4.5. inci sıralar üyelerin oylarıyla belirlendi.

Sıralama sonucu, Kdz.Ereğli ilçe örgütünün arzu ettiği ve diğer ilçe örgütlerimizle birlikte katkı verdiği bir şekilde oluştu.

Tüm Zonguldak genelinde CHP üyeleri, partisi için yıllarca emek verenlerle birlikte, gençlik ateşi ve coşkusunu da değerlendirecek mevcut tabloyu oluşturmuştur.

 

'EREĞLİ VURGUSU'

Kdz.Ereğli ilçe örgütünün ısrarla vurguladığı 2. İnci sıra talebi ,bu tablo ile daha net ortaya çıkmıştır.

Kdz.Ereğli’den bir adayın 2 inci sırada yer alabilmesi için Genel Merkezimizle değerlendirmelerimizi tamamlayarak 7 Haziran ‘da Zonguldak’ta 1 inci parti, Türkiye’de iktidar hedefiyle çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız.

Eğilim yoklaması seçiminin  1,3,4,5 sıralar için yapıldığı herkesçe bilinmektedir. Ancak buna rağmen  2. inci sıra kontenjan adaylığı konusunda kamuoyunda çeşitli spekülatif haberler yayılmaktadır.

Kaldı ki Kontenjan adayının kim olacağı konusu Genel Merkezimizin yetkisindedir. Bunun dışında ortada dolaşan tüm haber ve yorumların hiçbir değeri yoktur.

 

'HAKLAR EŞİT'

Kdz.Ereğli İlçe Örgüt olarak  şu hususu da  vurgulamak isteriz ki ; Kontenjan için Kdz. Ereğli’den başvuran aday adaylarının tümü eşit haklara sahiptir. İlçe Örgütü olarak tüm aday adaylarına aynı mesafedeyiz.

Ayrıca bazı yerel haber kaynaklarında yer alan İlçe Başkanlığımıza ait rapor, ilçe örgütümüzce hiçbir basına servis edilmemiştir.”