CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, büyük devlet adamı İsmet İnönü’yü saygı ile andıklarını belirtti.

Kartal, ‘Partimizin Atatürk’ ten sonraki Genel Başkanı, 2 inci Cumhurbaşkanı, büyük devlet adamı İsmet İNÖNÜ’yü aramızdan ayrılışının 41. yıldönümünde saygıyla anıyoruz’ dedi.

Açıklama şu şekilde:

“İsmet İNÖNÜ hiç kuşku yok, siyasal yaşamamızda çok sık görülmeyen, ender özelliklere sahip saygın, dürüst, onurlu bir asker ve devlet adamıdır. İsmet İNÖNÜ Ulusal Kurtuluş Savaşımızın Batı Cephesi Komutanıdır. Zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşımızın ardından, Lozan Antlaşmasından da Türkiye’nin başarı ile çıkmasında, onun onurlu, boyun eğmez dik duruşunun payı büyüktür.

 

Büyük önder Atatürk ün ölümünden sonra cumhurbaşkanlığı döneminde, ateş içinde kalmış dünya haritasının ortasında, ulusunu savaşa girmeden tutabilen bir lider olma özelliğini korumuştur. “Çünkü savaşı bilen savaştan korkar” anlayışında, bir büyük mücadele içinden gelmiş bir askerdir.

           

“Bir ülkede namuslu insanlar da en az namussuzlar kadar cesur olmazsa, o ülkede kurtuluş zordur” diyerek, sergilediği örnek yaşam biçimi, ahlakı, yurtseverliği ve Türkiye’nin bağımsız bir ulus olarak yaşama kararına sahip çıkışıyla, baskılar karşısında daima onurla direnmiş olması Cumhuriyet Halk Partisinin kalıcı değerleri olarak yerleşmiştir.

 

Cumhuriyet Halk Partisi, O’nun ulusuna, yurduna bıraktığı tam bağımsızlık anlayışına sonsuza kadar sahip çıkmaya kararlıdır.

 

Bugün Türkiye’nin O’nun gibi inandığı davada tavizsiz ve kararlı devlet ciddiyetini yaşam biçimine çevirmiş, dürüst, onurlu devlet adamlarına çok büyük ihtiyacı vardır. CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü olarak İsmet İnönü’yü saygı ve minnetle anıyoruz.”