CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, milyonların katılımıyla gerçekleştirilen “Büyük Adalet Mitingi” hakkında yaptığı açıklamada, “Zonguldak’tan gelerek gerek yürüyüşe, gerekse Adalet Mitingi’ne destek olan hemşehrilerimize, Zonguldak İl ve İlçe Örgütlerimize ayrıca teşekkür ediyorum.” ​Dedi.

 

Turpcu’nun açıklaması şöyle:

 

“Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran Perşembe günü, Ankara Güvenpark’tan başlatmış olduğu 432 kilometrelik ve 25 gün süren ‘Adalet Yürüyüşü’, dün ‘Büyük Adalet Mitingi’ ile taçlanarak, dünya siyasi tarihinin en uzun süren yürüyüşünün ardından, en geniş katılımlı mitinglerinden biri olmuştur.

İstanbul Maltepe’de 2 milyona yakın kişinin katıldığı ve bir o kadar insanın alana giremediği Adalet Mitingimizi gerçekleştirdik. Bu miting devlet imkanlarıyla donatılmamış, tartışmasız en büyük, en barışçıl miting olarak tarihe geçmiştir. Sıcak ve bunaltıcı hava altında, yürümekte güçlük çekmesine rağmen, miting alanına ulaşmaya çalışan, adalete susamış, söyleyecek sözü olan yurttaşlarımızı görmek bizleri hem duygulandırmış, hem de geleceğe dair umutlarımızı daha da artırmıştır. Adalet Mitingi’nde her kesimden, her meslekten, her yaştan ve her siyasi görüşten yurttaşlarımız bize eşlik etti. Herkes elinde Türk Bayrağı, Atatürk posteri ve adalet pankartıyla ‘hak, hukuk, adalet’ diye haykırdı. En ufak bir taşkınlık yoktu sadece geleceğe dair umut dolu gözler vardı.

‘Adalet Yürüyüşü’, binlerle başladı, on binler yürüyüşe dahil oldu, ‘adalet’ isteyenler kendilerini protesto edenleri bile alkışlayarak yürüdüler. Daha sonra on binler milyon oldu ve Maltepe Sahiline aktı. Halkımız ‘buradayım’ diyerek, adaletsizliğin halkın vicdanlarının derinliğinde boğulmaya mahkum olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Örgütlü halkın gücünü herkes görmüş oldu. Umarız dünkü manzaradan herkes gerekli mesajı alır.

Biz, ‘adalet mülkün temeli’ olduğu için yürüdük, çünkü adaleti yok ederseniz ülkeyi çökertirsiniz. Haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı yürüdük. Yargı etkili bir hak arama yolu olmaktan çıkarılıp, muhaliflerin, hak arayanların cezalandırıldığı bir mekanizmaya dönüştüğü için yürüdük. Hiçbir yerden emir almayan, vicdanıyla karar veren hukukçulara sahip olmak için yürüdük. Tutuklu gazeteciler, Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) haksız ve hukuksuz yere işinden atılan akademisyenler, memurlar için yürüdük. Darbenin siyasi ayağını ortaya çıkarmayıp, örtbas etmeye çalışanlara karşı yürüdük. Adaletsizlikten faydalanan, faydalanmış veyahut faydalanmayı bekleyen kişilere karşı yürüdük. Ülkemizin geleceği için yürüdük.

Adalet Mitingiyle taçlanan adalet yürüyüşü bir son değil aksine bir başlangıçtır. 9 Temmuz bir dönüm noktası olarak siyasi ve demokrasi tarihimizde yerini almıştır. Adalet mücadelemizi, ülkemize adalet gelene kadar kararlılıkla sürdüreceğiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün açıklamış olduğu 10 maddelik demokrasi ve adalet manifestosu demokrasi ve adalet manifestosu ‘Demokrasi ve Adalet Manifestosu’ bundan sonrasının da yol haritasıdır.

Bu eşsiz eylemin 69 yaşındaki başlatıcısı ve tamamlayıcısı, halkın arasında yürüyebilen, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere `Adalet Yürüyüşüne` katılan, katılamasa da destek veren, desteğini ve yanımızda olduğunu bir şekilde hissettiren herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Aldıkları güvenlik tedbirleriyle, adalet yürüyüşünün ve mitingin kimsenin burnu kanamadan tamamlanmasını sağlayan güvenlik güçlerimize polis ve jandarmamıza, bir kez daha teşekkür ediyorum. Zonguldak’tan gelerek gerek yürüyüşe, gerekse Adalet Mitingi’ne destek olan hemşehrilerimize, Zonguldak İl ve İlçe Örgütlerimize ayrıca teşekkür ediyorum.” ​