Sabah erken saatlerde Ereğli’nin Subaşı mevkiinden başlattığı seçim çalışmalarını ardından Armutlucuma Civarı Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nce yapılan yol kapama eylemine katılarak devam ettirdi.

Subaşı ve Armutlucuma’da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Turpcu ardından ise Ereğli - Devrek yolunda incelemelerde bulundu.

CHP Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu konuşmasında hükümetin 13 yıldır bu bölgeyi unuttuğunu dile getirerek, “13 yıllık iktidarın sonuna geldik. Şayet bu yolun her yıl 4 kilometresi yapılsaydı şuan bitmişti. Bölgeniz ve kentin nüfusu her geçen gün azalıyor. 150 bin emeklimiz 125 bin çalışanımız var. Taşeron işçiler modern köle haline geldi. Ereğli’de 2002’lerde 5binlerde olan icralık dosya sayısı 50bine geldi. Bir havaalanımız var maalesef yolu yok. Gurbetçi işçilerimizin dönüş zamanımıza göre çalışıyor. Cumhuriyetçiler o kadar savaştan sonra yolları tüneller yaptılar. Bu hükümette bir şeyler yapıyor ama sadece kendi istedikleri yerleri yapıyorlar. Buraları unutuyorlar ama inanıyorum ki Zonguldak’ta onları unutacaklardır. Ben bu yoldan 1982 yılında geçmiştim. Sonra 90’larda ve 2000’lerde geçtik ama değişen bir şey yok. Bu tip yol yapmak Türkiye’de çocuk oyuncağı. Fakat 13 yıldır ülkeyi yönetenler bu yolla ilgili bir şey yapmıyorlar” dedi.

Yaptığı incelemelerden sonra Bakacakkadı Beldesi’nde esnafları dolaşan Turpcu ardından ise doğup büyüdüğü Çaycuma’nın Dereli köyüne giderek vatandaşlarla buluştu. Köy halkının yoğun ilgisiyle karşılaşan Turpcu, bölgenin ancak CHP iktidarında kalkınacağını vurguladı.