Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili aday adayı Şerafettin Turpçu, 7 Mart tarihinde yapılacak olan önseçim öncesinde başlattığı ziyaretlere dün Emekçi Kadınlar Derneği’nde devam etti.

Dernek Başkanı Yüksel Yayla ve dernek üyeleriyle yapılacak olan önseçim hakkında fikir alışverişinde bulunan Turpçu, birçoğunun önseçimde oy kullanacak olmasından olayı destek beklediğini de dile getirerek, “Bana zaman ayırdığını için teşekkür ediyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in özünü oluşturan kadınların Zonguldak’ta kurulup kurulmama konusundaki süreci iyi biliyorum. Çok iyi bir kadroyla hizmet ediyorlar. Kendi faaliyetlerini de çok iyi görüyoruz. İhtiyacın erdem olduğu ortaya çıkmıştır. Daha iyi ve daha yüksek yerlerde derneğimizin Zonguldak’taki faaliyetlerde iş yapacağına inanıyorum. Başkan ve yöneticileri kısa sürede aldıkları başarıdan ötürü kutluyorum. Cumhuriyet düşüncesinden biraz uzaklaşınca başımıza gelenleri hep birlikte görüyoruz. Kadın cinayetleri ve gerginlikler arttıkça tecavüzler ve katledilişler gazete sayfalarını kirletiyor. Yüce Atatürk sayesinde Avrupa’dan önce Türkiye’de saygınlık görmüştür. Bunu hatırlatacak etkili bir kuruluş haline gelmiştir. Bundan sonraki süreçte kadınlara yapılan baskıları, kadın özgürlüğüne yapılan baskıları da göğüsleyecek dernek haline gelmiştir” dedi.

 

“AKP’DEN İSTİFA EDENLER DURUMU ANLATIYOR”

AK Parti’den istifa eden eski milletvekillerinin bile sürecin iyi gitmediğini söylediğini ve bu durum çok iyi anlatılması gerektiğini de sözlerine ekleyen Turpçu, “7 Haziranda önemli bir seçim olacak bazı çevreler son seçim olacağını söylüyorlar. Bugün AKP’den istifa etmiş olanlar görüyoruz. Onlarda bu sürecin iyiye gitmediğini söylüyorlar. Bu başkanlık sürecinin başkanlık süreci değil başka yerlere sürüklendiğini dile getiriyorlar. Dolayısıyla 7 Haziran seçimleri kadınlar içinde çok önemli bir seçim haline gelmiştir. Kadınlarımızın karanlığa girmemesi için bu seçimde göğüs göğse çalışması lazımdır. Örgütsüz kadın hareketinin ortaya çıkmasını ben çok istiyorum. Siz ilk defa sesinizi bu şekilde duyuyorsunuz ve ben bunun böyle kalmamasını daha da güçlenmenizi istiyorum. 7 Mart ön seçiminde aday adayı oldum. Çok uzun zamandır sol siyasetin içindeyim. Belli, bir kararlığımız, duruşumuz vardır. Partimizle ilgili mücadelemizi biliyorsunuz. Keşke uzun yıllardır mücadele içinde olduğumdaki sözlerimiz yerini bulsaydı ve hep muhalefette kalmasaydık” ifadelerini kullandı.

Yapılacak olan önseçimin parti içindeki adaleti de beraberinde getireceğini ifade eden Turpcu, “Önseçimler parti içindeki adalet ve hukuku ortaya çıkaracaktır. Son 30 yılımız parti içindeki birlik ve beraberliği önseçimden geçtiğini söylemiştim. Türkiye genelinde CHP adaylarının yarısını ya hakim gözetiminde ya da örgüt denetimindeki önseçimlerle seçiyor. Bu tip önseçimlerle yada eğilim yoklamalarıyla yapılan listeler bir önceki seçimlere göre daha başarılı olacaklardır. Zonguldak’ta 10500 üyemiz var ve bu kişilerin bir çoğu hareketlendi. Bunların ne kadar fazlası oy kullanırsa o kadar değerli hissedeceklerdir. Milletvekilleri bile bizim oylarımızla belirlendi diyerek kendilerini çok daha önemli hissedebilirler. Bu önseçim genel seçimlerde daha aktif görev almalarını da sağlayacaktır. Çünkü sürekli her yere ulaşamıyoruz diyoruz ama bu sayede üyelerimizin hareketlenmesiyle bağlantılı olarak ulaştığımız haneler, insanlar ve partimizin oyu yükselecektir. Genel seçimlere de partimizin iyi bir üye kadrosu ortaya çıkacaktır. AKP’yi Zonguldak’ta en başında yapmadığı hizmetlerle yenecek güçteyiz ama bu şekilde daha çok insana ulaşıp vekil sayımızı arttıracağımıza gönülden inanıyorum” dedi.

 

“BU GÖREVİ YAPMAK BİZİ GURURLANDIRIYOR”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren dernek başkanı Yüksel Yayla ise dernek üyeleri adına yaptığı konuşmasında, böyle bir derneğin kentte ihtiyacı olduğunu ve kadınları bu şekilde teslim etmekten gururlandığını dile getirerek, “Şerafettin bey derneğimizi ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim. Derneğimizi kurarken en büyük emeği geçen kişilerden birisiniz. Bu sebeple size teşekkür ederim. Bir kadın derneği kurmanın ne kadar daha ihtiyaç olduğunu bir kez daha anladık. Ve halkımızdan ciddi tepkiler alıyoruz. Kadınların işkence gördüğü toplumda böyle bir dernekte görev almak bizi gururlandırıyor. Çünkü kadın arkadaşlarımızın yanında olmak çok daha guru veriyor. Tekrardan yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum” dedi.