Kilimli ile başlayan İlçe kongrelerinin 5-6 Aralık'ta devam edeceğini hatırlatan Turpcu, "Bu süreçte bilgi, birikim ve deneyimlerini CHP için ortaya koyan, elini taşın altına koyup sorumluluk almak için aday olan değerli arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.  Adaylarımızın amacı hizmete talip olarak Cumhuriyet Halk Partisinin bayrağını en yükseğe taşımaktır, bu nedenle kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır" dedi. 

 

7 Haziran seçimlerinin 1 Kasım'da yenilenmesine giden süreci de tekrar hatırlatan Turpcu, "MHP’nin herşeye karşıyız anlayışı, uzlaşmaz tutumu, Meclis Başkanlığı için muhalefetin kendi içinden bir Meclis Başkanı seçememesi ve terörün yeniden tırmanması 1 Kasım seçimlerinde seçmenin kararını etkileyen unsurlardan biri oldu" dedi. 

 

Turpcu konuşmasına şöyle devam etti: "Zonguldak iktidar tarafından ihmal edilmiş bir şehir olmasına rağmen biz beklediğimiz oyu alamadık. Bundan sonra başta TTK'nın durumu ve Filyos Vadisi projesi olmak üzere Zonguldak'ın gelişmesi ve kalkınması için önemli olan hamlelerin, projelerin, yatırımların takipçisi olacağız. 

 

Konuşmasının devamında AKP döneminde izlenen dış politika anlayışını da eleştiren Turpcu, şu görüşlere yer verdi: “Hükümetin dış politikadaki başarısız hamleleri Türkiye’yi bölgede etkisizleştirmiş, ülkemizi, bölgede yaşanan krizi yöneten değil, krizin unsurlarından biri haline sokmuştur. Her gün daha karmaşık ve tehlikeli bir hal alan, ülkemize yönelen bu durumla ilgili olarak izlenen yanlış politikanın acilen değiştirilmesi gerektiğini ve bununla ilgili adımların süratle atılması gerektiğini defalarca söyledik, gelinen durumda Türkiye bunun faturasını çok ağır şekilde ödemeye devam etmektedir" dedi. 

 

Suriye krizinin çözülmesi için CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun 24 Ağustos 2012'de dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektubu da okuyan Turpcu, bunun aslında tarihe düşülen bir not olduğunu, bu mektubun CHP'nin dış politika ve ülkemizin çıkarlarını koruma konusundaki vizyonunu ortaya koyduğunu söyledi." 

 

 

CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL BAŞKANLIK

24 Ağustos 2012

Sayın Recep Tayyip Erdoğan

Başbakan

T.C. Başbakanlık

Ankara

Komşu Suriye'deki gelişmeler, ülkemizin başta güvenliği olmak üzere, ekonomisi, sosyal huzuru, turizm ve taşımacılık alanları dâhil, çok geniş kapsamda artarak olumsuz etki yapmaya devam etmektedir. Öte yandan, Suriye'deki şiddet ve çatışmaların durdurulamaması halinde ülkenin parçalanması, iç savaş boyutlarının genişleyerek bölgesel ve uluslararası bir ihtilafa dönüşmesi de dışlanamayacak bir olasılıktır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Suriye'nin bağımsızlık, egemenlik ve toprak bütünlüğünün korunmasından yanayız. Türkiye, barış ve uzlaşıdan yana bir politika izleyerek, öncelikle şiddete son verilmesini sağlamalıdır. Kardeş Suriye halkının insan onuru ve haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik bir rejim çerçevesinde güven ve huzura kavuşmasını istiyoruz.

Uluslararası toplumun çözüm gayretleri maalesef şu ana kadar istenilen sonuçları verememiştir. Mevcut koşulları ve daha önce CHP olarak gündeme getirdiğimiz önerileri de dikkate alarak, bu sefer hazırladığımız Suriye için kapsamlı çözüm önerimizi ekte takdim ediyorum. İnancımız odur ki, Hükümetinizin bu öneriye sahip çıkması halinde, uluslararası toplumun çabaları yön ve etkinlik kazanabilecektir. Zira, Suriye konusunda Türkiye'nin, başka hiçbir ülkeyle kıyaslanamayacak kadar ağırlık ve etkisi vardır.

 

Saygılarımla,

Kemal Kılıçdaroğlu

Genel Başkan