Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak milletvekili adayları Şerafettin Turpcu, Deniz Yavuzyılmaz ve Harun Akın, 7 Haziran genel seçimlerine kısa bir süre kala Zonguldak İl başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasında buluşarak seçim çalışmalarını değerlendir.

Kent Merkezi’nde bulunan Ulu Camii yanındaki seçim bürosunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan milletvekili adayları 7 Haziran genel seçimlerinde en az 200 bin oy beklediklerini dile getirirlerken bunu kafadan söylemediklerini, özellikle kırsalda ve mahallelerde görüştükleri vatandaşların gözlerinde gördüklerini ifade ettiler.

Açıklamada ilk olarak konuşma yapan CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, kent geneline bakıldığında CHP’nin açık ara farkla birini parti olduğunu dile getirerek, “7 Haziran’da yapılacak genel seçimlere 4 gün gibi bir zaman kaldı. İnşallah bu 4 günü milletvekili adaylarımız, teşkilat yöneticilerimiz ve üyelerimizle aynı hız ve tempoyla tamamlayarak 7 Haziran’daki seçimlerde partimizi Zonguldak’ta birinci parti yapacağız. Bu açık fark görünüyor. Partimiz şuan Zonguldak’ta birinci partidir ama yılmadan tempomuzu hep birlikte devam ettirerek arayı açmaya devam edeceğiz. Bugün 3 tane vekil adayımız burada. Diğer adayımız Ereğli’de diğeri de Çaycuma’dadır. Partimizin kadın ve gençleri köylerde ve mahallelerde çalışmaktadır. Son güne yaklaştığımız bugünlerde partimizi AK Parti ve MHP adayları eleştiriyor. Özellikle bizi hedef aldılar. Meyve veren ağaç taşlanır. AK Partili adaylar kapalı spor salonu, stadyum gibi konuları yapacağız diyorlar. 13 senedir neredeler. Zeki Çakan yıllardır bakanlık yaptı ve Zonguldak’a bir şey vermemiştir. Bugün çıkmış AKP’den şu kadar CHP’den şu kadar oy alacağız demektedir. Zeki Çakan Belediye Başkanlığı görevini de yaptı. Belediye Başkanlığı döneminde insan sağlığına zararlı olan asbestli su boruları döşerken biz bugün insan sağlığı için hepsini değiştiriyoruz. Zonguldak’ta maden işçileri Mengen’e kadar yürüdü. Bir yerde kepçeyle dozerle önümüz kesildi. Bazılarımız dozerleri aştı ve Ankara’ya devam etmek istedi. O zaman Zeki Çakan Genel Müdür’dü ve o dozerleri önümüze o dizdi. Bunun hesabını Zeki Çakan verecektir ve gerekeni de vatandaşlarımız yapacaktır. Halkımız Zeki Çakan’a da AKP iktidarına da gerekeni 7 Haziran’da yapılacaktır” ifadelerine yer verdi.


CHP İLK DEFA ÇOK CİDDİ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR

CHP 4. sıra Zonguldak Milletvekili adayı Harun Akın ise konuşmasında CHP’nin ilk defa çok ciddi bir çalışma yürüttüğünü ve bu çalışmanın meyvelerinin 7 Haziran’da alınacağını dile getirerek, “7 Haziran’a son viraja girdik. Öncelikle ilimiz Zonguldak için seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Öncelikle kadınlarımızı başkanlarımızı gençlerimizi üyelerimizi yaptıkları çalışmalardan dolayı kutluyorum. CHP ilk defa bildirgeleriyle çok ciddi bir çalışma yürütüyor. Halkımızda bize ciddi bir teveccüh gösteriyor. Zonguldak halkı bir karar vermiş. Bu kararda net bir şekilde AKP’nin ampulü sönecek. Karanlıkta kalmayacağız ama Zonguldak’ın madeni gün yüzüne çıkacaktır. Ben Deniz Kardeşimi, Şerafettin Bey’i ve Ünal Kardeşimi kutluyorum. İnşallah onlar Pazartesi günü Zonguldak’ın milletvekili olacaklar. Zonguldak’a 13 yıldır yapılan kör bakışı tersine çevireceğiz. Bu bildirgede söylenenler yerine gelmezse 4-5 sene sonra bize hesap sorarlar. Tuttuğum el, baktığımız göz bunları bize söylemektedir. Pazartesi günü AKP’nin ampulü sönecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kazanan Zonguldak olacaktır” dedi.


HER CAMİİ ve OKULUN ÖNÜNDE BİR FİDANIMIZ VAR

CHP 3. sıra Milletvekili adayı Deniz Yavuzyılmaz ise konuşmasında gidilmedik yer, sıkmadık el bırakmamak amacıyla çalışma sürdürdüklerini ve her camii ile her okulun önünde bir fidanlarının bulunduğunu ifade ederek, “Bizler Zonguldak’ın gençleri olarak, madenci torunları, madenci evlatları olarak Zonguldak ile ilgili yıllarca hayaller kurduk. Şimdi bu hayalleri gerçekleştirmek için siyaset yolundayız. Bir önseçim yapıldı ve bu yarışın içinde olduk. Siyasetin duayenleri bana bunca adayın arasından sıyrıldın diye sordular. Zonguldak’ın haritasını açtık, bölge bölge, köy köy çalıştık. Dersimize ve sahada iyi çalıştık, başardık demiştim. Şimdi gene tüm çalışmalarımızı yapıyoruz. Gidilmedik köy bırakmıyoruz. CHP bu köye şu kadar yıldır gelmiyor demeyecektir. Her caminin, her okulun yanında bir fidanımız var. Zonguldak’ta 200bin oy sınırını aşmak üzereyiz. Önseçime girerken de söylediğim gibi bir başarıya gençler olarak imza atacağız. İnşallah 4 milletvekili çıkartacağız. Harun Ağabey ile birlikte Ankara’ya gideceğiz ama Zonguldak’ta da kalacağız. Her zaman burada olacağız.  Ankara’ya gelen halkımız cebimde para yok demeyecek. TTK’ya sonuna kadar sahip çıkacağız. Bizim milletvekili listemiz tertemiz bir liste. Yeni bir siyaset anlayışıyla bu sayfa açılmıştır. Zonguldak halkımıza teşekkür ediyorum. Bir Zonguldakspor taraftarı olarak, bir tribün taraftarı olarak hem Zonguldak’ımıza hem Zonguldakspor’umuza, TTK’mıza canımız pahasına sahip çıkacağız. Bu yürüyüşü Ankara’ya kadar sürdürüp, milletvekili bayrağımızı da madencilerimize teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.


TURPCU’DAN KOLTUK’A ALTIN ROZET

CHP 1. sıra Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu ise konuşmasından önce Ereğli mitinginde büyük gayret gösteren CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk’a altın kaplama CHP rozeti hediye etti.

Turpcu verdiği hediye ile ilgili olarak, “Bizim bir Ereğli mitingimiz oldu. Bu miting benim çok istediğim bir mitingdi. Fakat bu mitingde İl Başkanımız gerçekten çok büyük bir başarı gösterdi.  Bu mitingin çok başarılı olacağından hiçbir şekilde şüphem yoktu. Biz eski siyasetçiyiz. 1973’lerden geliyoruz. Neyin ne olduğunu biliyoruz. Bu mitingin başarılarımıza başarı katacağını 3 milletvekili sayımımızı 4’e ışık tutacağına inanıyoruz. Bu sebeple bu mitingde çok büyük emek sarf eden İl Başkanımıza partimizin altın kaplı bir rozetini hediye etmek istiyorum” diyerek altın kaplı rozeti İl Başkanı Koltuk’un yakasına taktı.


BU SEÇİM AKP’NİN SONU OLACAK

Turpcu yaptığı açıklamasında 7 Haziran seçimlerinin AK Parti’nin sonu olacağını ifade ederek, “Artık seçimin son günleri. Cumartesi günü bir şey kalmamış olacak. Kararını vermiş olanlar oyunu kullanacak. Ben bu seçimde çok gezdiğimi düşünüyorum. Dağ, bayır, köy, şehir her tarafa zamanım ne kadar yettiyse gezdim. Yüzde 1’den düşük bir oranda olumsuz tepki gördük. Yüzde 99’un üstünde bir olumlu tepki aldık. Bisikletle, motorsikletle, taksiyle gidenler kaza yapacağım demedi ve bize el salladı. Bu seçim farklı bir seçim ve biz bunun sonuçlarını görüyoruz. Türkiye’yi ve Zonguldak’a kaosa sürükleyen AKP için bu seçim son olacak. İktidarı bırakınca başka bir şey olacakmış gibi bir algı yarattılar. Buda ülkeyi çok gerdi. CHP’ye de AKP’ye de oy veren seçmen aynı. Hepsi işsiz, hepsi bunalımda, hepsinin tünelleri bitmemiş, hepsinin yolu aynı. Bu seçimi normal akışına bırakmak istemiyorlar. Bunu yapanlar halkımızdan çok büyük bir ders alacaktır. CHP’ye tüm köylerimizde büyük bir şevk ve istek var. Bugün sabahta madencilerle birlikteydik orada da büyük bir heyecan var. Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili adayları ve yöneticileri bitmeyen projeleri dolaşıyorlar. 3 dönem iktidar oldunuz. Her türlü yetki elinizdeydi. Her türlü parasal kaynaklar elinizdeyiz bu şehir bu kadar mı fakir ve yoksul bırakılır? Bu kadar mı hizmete aç bırakılır. Ben AK Parti ilçe başkanımızın açıklamalarına cevap vermek istiyorum. Ben kendi işyerime kendi seçim arabamla bile gitmiyorum. Belediyenin asfalt ihalesini alan firma başka partinin reklamını seçim arabalarıyla yapabiliyor. Sıkıntılarımızın tamamını CHP iktidarında çözeceğiz. AKP 3 dönemdir iktidarda ve Zonguldak bu halde. Şunu yaptık bunu yaptık diyebilirler. 13 yılda, 79 yılda harcanan paradan 400 milyon dolar daha fazla para harcadılar. Zonguldak’ta hiçbir şey yenilenmiyor. Hiçbir şeyimize el dokunmuyor. Bu sadece CHP’li adayların görevi değil, tüm halkımızın görevi. AKP iktidarını indirecek tek parti CHP’dir. Tüm partilere oy verenlerin bu sefer CHP’ye oy vermesini istiyoruz” dedi.


5 BİN İŞÇİ SÖZÜ VEREN TEK PARTİYİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu haricinde hiçbir partinin Genel Başkanının TTK ile ilgili işçi alımı sözü vermediğini ve Kılıçdaroğlu’nun kente ayrı bir önem verdiğini de sözlerine ekleyen Turpcu, “Genel Başkanımız her ile gidemedi. Sağ olsun il başkanımız benim isteğimi kırmadı ve Ereğli’ye ikinci bir miting koydu. Genel Başkanımız kentimize çok büyük önem veriyor. Karabük ile Bartın ile Filyos Vadisi’nin canlandırılmasını söyledik. Ereğli mitinginde de Zonguldak’a değer verdiğini söyledi. TTK’ya 5 bin işçi alacağız diyen tek parti biziz, taşeronu kaldıracak olan, asgari ücret, emekli ikramiyeleri ile projelerini ortaya koyan tek parti bizi. Genel Başkanımızın açtığı yolda biz iktidara yürüyoruz. CHP’nin 200 binlerde oylarının seyrettiğini biliyorum. Bu bize 4. milletvekilliğinin kapısını aralayabilir. Onun için tüm Zonguldaklılara parti ayrımı gözetmeksizin tekrar düşünmelerini istiyorum. Oy verilecek parti CHP’dir” dedi.


ZONGULDAK’IN ÖNCELİĞİ AĞABEY DEĞİL

MHP 1. sıra Milletvekili adayı Zeki Çakan’ın kendisini ‘Bölgenin Ağabeyi’ diye nitelendirmesini de eleştiren Turpcu, Zonguldak’ın önceliği ağabeylik olmadığını dile getirerek, “Zonguldak’ın önceliği ağabeylik değil iş ve aştır. Bunu yapacak olanda CHP iktidarındaki milletvekili ve bakanlardır. Biz kendimizle ilgili bir şey istemiyoruz. Onun için bireysel sözleri bir kenara bırakacağız ve bütün olarak Zonguldak’ın çıkarı için hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.


HERKES SANDIKLARIN FAHRİ MÜFETTİŞİDİR

Oy hırsızlığına dikkat edilmesi amacıyla CHP’ye tüm oy verenlerin sandıklara sahip çıkması gerektiğini de dile getirerek sözlerine son veren Turpcu, “CHP’ye oy verecek tüm Zonguldaklılara bir uyarı yapmak istiyorum. Parti üyesi olsun olmasın, yönetici olsun olmasın, herkesin fahri müfettiş, fahri sandık sorumlusu olarak sonuçlar alınıncaya kadar sandık başından ayrılmamalarını istiyorum. Her dönem sandıklarla ilgili bir olaylar olmuştur. Bunun kentimizde olmaması için bunu son çağrı olarak yapmak istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Basın açıklaması ardından CHP Zonguldak Milletvekili adayları Şerafettin Turpcu, Deniz Yavuzyılmaz, Harun Akın, İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, Kadın Kolları Başkanı Yüksel Parmak ve Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Ateş olmak üzere, milletvekili adayları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, kadın kolları üyeleri ve gençlik kolları üyeleri Gazipaşa Caddesi’nden alkışlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.