Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak 1’ci Sıra Adayı Zeki Çakan Zonguldak’ın Devrek ilçesinde roman vatandaşlar tarafından davul ve zurna ile karşılandı. Seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren MHP Zonguldak 1. Sıra Adayı Zeki Çakan, Devrek ilçesinde halkla kucaklaştı. İlk olarak ilçede Devrek esnafıyla birlikte olan Çakan daha sonra Merkez Ulucami mevkiinde bir dernek için yapılan kermese katıldı ve derneğe katkıda bulundu. 

 

Ardından esnaf ziyaretlerine kaldığı yerden devam eden Çakan çarşı meydanında roman vatandaşların sevgisiyle karşılaştı. Roman vatandaşların davul ve zurnayla karşılanmasından dolayı vatandaşlara teşekkür ederek 7 Haziran seçimlerinde kendisine destek istedi.

 

Çakan ve beraberindekiler daha sonra Demirciler çarşısına geçerek burada demir dövme işleri ile uğraşan esnafla bir araya gelen MHP Zonguldak 1. Sıra Adayı Zeki Çakan eline çekiç alarak burada demir dövdü.

 

ÇAKAN; “FİLYOS PROJESİNİ FAALİYETE GEÇİRMEK İÇİN 4 BARAJ DAHA YAPILMALIDIR”

 

Devrek’in pazarı olması nedeniyle ilçedeki pazarcı esnafı ve pazara gelen vatandaşlarla bir araya gelen ve sohbet eden Çakan, "Devrek’te bize ve partimize çok yakın ilgi ve alaka var. Devrekli şunu biliyor.  Devrek’te bugün Filyos Projesi ile ilgili en büyük baraj 2001 yılında benim tarafımdan temeli atılarak gerçekleşmiştir. Filyos Projesi’nin en büyük barajıdır.2001 yılında bu barajdan sonra bunun peşine dört tane daha baraj yapılması gerekti maalesef o barajlarla ilgili her hangi bir işlem yapılmamıştır. İki ay daha yerimde kalsaydım Çay Barajı’nın da temelini atacaktım.  İkinci büyük barajıdır Çay Barajı da  Filyos Projesi ile ilgili bu beş baraj bitmeden  Filyos Çayı’nı  rapta zapta almadan  çayın nerden akacağını daha belli olmadan endüstri bölge ve serbest bölge olarak ilan edilen yerlere ger hangi bir yatırım söz konusu değildir. İşte bizim tek amacımız nasıl görev geldiğimiz zaman 137 milyon dolara temelini attığımız ve 94 megawatt elektrik üretecek olan bu baraj gibi diğer barajlarında temelini atmak, Filyos Projesi’ni limanın alt yapı ihalesi bitinceye kadar bu barajlarda ihale edilir biterse işte o zaman kısa sürede Filyos Projesi gerçekleşmesi söz konusu olabilir. Ancak,  ben görevden ayrıldıktan sonra Kastamonu DSİ Bölge Müdürlüğü’ne ve Zonguldak DSİ Şube Müdürlüğü’ne bağlı olan bu baraj dahi korunamadı Bolu’ya bağlandı. Devrek’ten 50-60 kişi burada çalışıyordu şimdi Bolu’dan bu kadar kişi burada çalışıyor. Duyarlı olmak lazım siyasetçi bölgesine yapılan hizmetlere öncelik tanımalı ki ülke ve bölge menfaatini parti menfaatinin önünde tutabilmeli” diye konuştu. Çakan daha sonra Devrek’te Bakırcılar, Yazıcılar, Komşular, Karacaören, Bölücek, Hüseyin Çavuşoğlu ve İslamköy de vatandaşlarla ve köy halkıyla birlikte oldu.