Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 90’ıncı yıldönümünü kutladı.
Posbıyık, “CHP, kurulduğu günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız, laik, demokratik, onurlu çağdaş bir devlet olarak var olması, güçlenmesi, halkımızın mutluluğu için mücadele etmiştir ve bundan sonra da mücadele etmeye de devam edecektir” dedi.
Açıklama şu şekilde:
“Türkiye’de en uzun süre iktidarda bulunmuş parti olan Cumhuriyet Halk Partisi; bağımsızlık mücadelesi vermiş kadrolar tarafından kurulmuş ve Türkiye Cumhuriyeti’ni modern, çağdaş, gelişmiş medeniyetler seviyesine çıkarmak için bizzat Mustafa Kemal Atatürk’ ün önderliğinde Türk siyasi hayatında mücadeleye başlamıştır. CHP, Ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine öncülük etmiş, ikinci Dünya Savaşı sonrasında tek parti konumunun tüm olanaklarına karşın, çok partili rejime geçişi sağlayarak Türkiye’nin demokratikleşmesinde öncülük etmiştir.
CHP, kurulduğu günden bu yana Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız, laik, demokratik, onurlu çağdaş bir devlet olarak var olması, güçlenmesi, halkımızın mutluluğu için mücadele etmiştir ve bundan sonra da mücadele etmeye de devam edecektir.
Partimiz çağdaş, laik, demokratik sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, kadın erkek eşitliğinin, hoşgörünün, huzur ve barış ortamının savunucusudur. İlk Genel Başkanımız, Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim vardır. 
Biri Cumhuriyet diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir” sözleri bizler için gurur kaynağı ve sorumluluk duygusunun nedenidir.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin 90'ıncı kuruluş yıldönümünü kutlar, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını rahmet ve minnet duygularım ile anıyor, CHP'nin 90'ıncı yıldönümünün tüm ülkemize ve partililerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”