Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 2014 Bütçe Kanun Tasarılarının görüşülüp kabul edildiği haftada, Yerel Yönetimler 2’nci Bölgeden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak “Yerel Yönetimlerin Kültürel Hizmetleri, Neler Yapılıyor, Neler Yapılabilir Çalıştayı”na katıldı.
Milletvekili Ulupınar, çalıştayla ilgili yaptığı açıklamada, “Statik Düşünce Enstitüsü’nün düzenlemiş olduğu çalıştayda bulunmaktan dolayı oldukça memnunum. Bu çalıştaya Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılarımız Niğde Milletvekili Alpaslan Sayılgan ve Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ile birlikte katıldık. Bildiğiniz gibi ülkemiz 30 Mart 2014’te yerel yöneticilerini seçmek amacıyla seçime gidiyor. Bu seçimlerde yerel yönetimler çeşitli boyutlarıyla gündeme geliyor. Yerel yönetimlerin hizmetleri çok çeşitlidir. Yerel yöneticilerimizin ‘kültürel alanlarda ne gibi hizmetler sunabilirler, kültürel faaliyetleri nasıl çeşitlendirebilirler?’ bu konular hakkında örneklerin verildiği çalıştay oldukça verimli geçti. 
Çeşitli sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin de katıldığı çalıştayda, Belediye Başkanlığı yaptığım sürede edindiğim tecrübelerimi ve izlenimleri katılımcılarla paylaştım. Bu tecrübelerimizi çevremizdekilerle paylaştığımız sürece başarılı olmuş sayılırız. Bu çalıştayda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.