Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Özcan Ulupınar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın bütçe görüşmesi sırasında Bakan Lütfi Evan’a, Filyos Liman ihalesini sordu.
Milletvekili Ulupınar, “Sayın Bakanım; Filyos Limanı’nın ihalesini yaptık, yapımına ne zaman başlarız? Zonguldak-Ankara, Zonguldak-İstanbul arası duble yol çalışmaları ne zaman tamamlanır?  Bir de Zonguldak-Gökçebey-Karabük arası yeni tren setleri ne zaman hizmete alınacak?” diye sordu.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da, “Sayın Başkan, Komisyonumuzun çok değerli üyeleri; öncelikli olarak tüm Komisyon üyelerimize yapmış oldukları değerlendirmeler, eleştiriler, öneriler ve sormuş oldukları sorular için çok teşekkür etmek istiyorum. Her bir milletvekilimizin burada dile getirdiği husus bizler açısından son derece önemlidir. Dolayısıyla, her birini hassasiyetle dikkate alacağımızı ifade etmek istiyorum” diye yanıtladı.
Milletvekili Ulupınar, yaptığı açıklamada, “Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında, Ulaştırma Bakanlığı bütçesi görüşülürken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a Filyos Projesi’ni, Ankara-Zonguldak karayolunu ve Gökçebey-Karabük arasındaki tren setlerinin ne zaman hizmete gireceğini sordum. 
Sayın Bakanım süre yetersizliğinden dolayı sorulara yazılı cevap vereceğini belirtti” diye konuştu.             (Haber Merkezi)