Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Özcan Ulupınar, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Ankara’da düzenlenen “Mevzuat Çalıştayı”na katıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Gölbaşı Konukevi’nde gerçekleştirilen Çalıştaya; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Abdülhamit Gül, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcıları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul Büyükşehir Başkanı Kadir Topbaş, Kayseri, Kırşehir, Sivas, Keçiören, Esenler, Gediz, Tatvan, Niğde-Edikli Belediye Başkanları, ilgili bakanlıkların bürokratları ve akademisyenler katıldı. 
AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, toplantının ardından yaptığı açıklamada, “AK Parti Yerel Yönetimler Birimleri olarak yerel yöneticilerimiz ile her zaman iletişim halindeyiz. Yerel yöneticilerimiz, Belediye Başkanlarımız beldelerinde, ilçelerinde ve illerinde vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verebilmek için çalışmaktadırlar. Hizmetlerini yaparken de mevzuatla ilgili sıkıntılar yaşamaktadırlar. Kendileri ile yaptığımız görüşmeler sırasında zaman zaman bu sıkıntıları dile getirmektedirler. Bizlere bu konulardaki taleplerini ilettiler. 
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcıları olarak bizler bölgelerimizdeki illerde, ilçelerde ve beldelerde görev yapan Belediye Başkanlarımızla birebir yaptığımız görüşmeler sonucunda mevzuatla ilgili yaşadıkları sıkıntıları ve bu konudaki önerilerini aldık. 
Mevzuat Çalıştayı’nda da Belediye Başkanlarımızın talep ve önerilerini, merkez ve yerel ilişkileri, planlama ve imar, mali, mahalli idareler ile ilgili ilişkiler, idari, büyükşehir ilçe ilişkileri ve özlük hakları gibi başlıklar altında konuştuk. 
Bu konular hakkında çalıştaya katılanlar görüş ve önerilerini dile getirdiler. Çalıştayımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. (Haber Merkezi)