Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar,  şehit madenci yakınlarına Başbakan Binali Yıldırım tarafından AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı 6. olağan kongresinde bekledikleri müjdeyi verdiklerini bildirdi.

Ulupınar, şehit madencilerin Soma ve Ermenek yasası olarak bilinen kanundan artık Zonguldak’ taki şehit madenci yakınlarının da yararlanacağını duyurdu.

Özcan Ulupınar konuyla ilgili şunları kaydetti: 

“Bir çok kez başbakanımızla, cumhurbaşkanımızla ve çalışma bakanlarımızla bu konuyu görüştük. Zonguldak’ ta beş binden fazla şehit madencimiz olduğunu ve kamuoyunda Soma Ermenek yasası olarak bilinen kanundan Zonguldak’ın da faydalanması gerektiğini söyledik.

Bu çalışmalarımız en sonunda meyvesini verdi. Çalışma Bakanımız Sayın Jülide Sarıeroğlu ile yaptığımız görüşmelerin ardından olumlu sonuç aldık. Bugün de Sayın Başbakanımız artık Zonguldak’ taki şehit madenci yakınlarının da bu yasadan faydalanacakları müjdesini verdi.

Yasanın bütün kaybettiğimiz madenci yakınlarına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu vesile ile bugüne kadar hayatını yitiren madencilerimize Allah’ tan rahmet diliyor, onları Zonguldak ve ülkem adına minnet ve şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum.