Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile görüşerek, Devrek’in sağlık alanındaki taleplerini aktardı.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Devrek Devlet Hastanesi’ne 2 pratisyen hekim, göz hastalıkları uzmanı, radyoniagnostik uzmanı, genel cerrahi uzmanı, kadın doğum uzmanı ve anestezi ve reanimasyon uzmanı kadrosunun açılması ve 51’inci dönem kurasına dâhil edilmesi konusunu ileten Milletvekili Ulupınar,  bu eksikliklerin acilen giderilmesi talebinde bulundu.
Uzman doktor kadrolarının açılabilmesi için belli bir nüfus oranının olması gerektiğini belirten Ulupınar, Devrek ve köylerinin toplam nüfus oranının uzman kadrosu açılabilmesi için yeterli olduğunu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na aktardı. Devrek’te hasta olan vatandaşların çevre ilçelere ve Zonguldak’a gitmek zorunda kaldığını ve acil durumlarda kayıpların yaşandığını dikkat çeken Ulupınar, “Hastanemizin ihtiyacı olan kadroların açılması ve durumun önemini Sayın Bakanımıza aktardım. Bakanımız da, Devrek ilçemizin bu eksikliklerinin giderilmesi yönünde, gerekli çalışmaların yapılmasını sağlayacağını belirtti. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.