AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Ereğli’ye gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu ve gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

 

AK Parti Zonguldak milletvekili Özcan Ulupınar, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatının hazırladığı program kapsamında ilk önce İzmirlioğlu Huzurevini ziyaret etti.

Ulupınar, depremde hasar gördüğü gerekçesiyle yıkılması gündemde olan huzurevinin durumunun yeniden araştırılması için huzurevi sakinlerine destek sözü verdi.

Ziyarette huzurevi sakinleriyle bir araya gelen Ulupınar’a Huzurevi Müdürü Zeynep Yüksel Ünal, binanın hasarlı olduğu gerekçesiyle yıkılması kararına ilişkin bilgi vererek, yeni bir kontrolün yapılmasını istedi.

Ünal; “Tahliye etmemiz gerekiyor denildi, öğretmenevinde yer ayarlandı. Daha sonra genel müdürlüğümüzden onay gelmeden tahliye olmayacağı söylendi. Biz de travma içinde yaşıyoruz. Büyüklerimiz toplandı. O günden bu güne de bekleyiş içindeyiz. İki taşıyıcının kiriş arasında bir karış kadar bir çatlak oluştu. Onu ciddi buluyorlar. Curufun altına baktık. Sulardan çamaşır suyu kokuyordu. Su betonun üstünde birikmiş. Betonun altında yüzde 67 kil oluştu. Yapanlar betonu sağlam olduğunu söylüyor. Çelişkiler dolu. Güçlendirmeyi önermediklerini söylüyorlar. Yeni bir tespit istendi. Bu tespitte de deniyor ki, yüzde 40’ın üstünde bir sorun varsa yıkılabilir, yeniden yapılır. Yaşlılarımızın bir tek saçının teline zarar gelmesini istemiyoruz,  yıkılırsa yıkılır, güçlendirilirse güçlendirilir. Ama bunu bir kişinin değil de birkaç ekibin yapmasını istiyoruz” dedi.

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da, huzurevi için üniversiteden yeni bir araştırma istediklerini belirterek, “Devlet gözüyle bir bakalım, yıkılacaksa ondan sonra yıkılsın. Sadece özel sektörün demesi ile bu olmaz. Biz de büyüklerimizin saçının teline zarar gelmesin isteriz. Güçlendirilmekle geçilebilecekse insanları yerinden etmeyelim noktasında sonuna kadar yanınızdayız” dedi.

 

GÜNGÖR: “HUZUREVİ SAKİNLERİ ANNE BABALARIMIZ GİBİ”

Gülüç Belediye başkanı Aydın Güngör de, huzurevinin Ereğli’deki bir okulla aynı şekilde yapıldığını belirterek; “Altına kalın cüruflar getirildi. O tarihlerde cürufun betonu patlatacağı bilinmiyordu. Okulun altındaki cürufu alıp beton yaptılar. Aynı şey burada da oldu. Depremde de imtihandan geçti burası. Hiçbir şey olmadı. Huzurevi huzur içinde yaşıyorlar burada. Tüm etkinliklerimize katılırlar. Bizim anne babalarımız gibiler. Zeynep hanım da onları çok seviyor. Dolayısıyla yapabileceğimiz ne varsa üniversite raporu doğrultusunda bir değerlendirme yapılması konusunda mutabıkız” diye konuştu.

 

ULUPINAR, SORUNU GÜNDEMİNE ALDI

Milletvekili Ulupınar, huzurevinin durumuyla ilgili olarak  Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve Zonguldak Valisi Ali Kaban ile konuşacağını söyledi.

Ulupınar “ Pazartesi günü sosyal hizmetler müdürü, müsteşarımızla konuşuruz. Gerekirse bakanımızla konuşuruz. Ereğli’de ilk ziyaretimizi size gerçekleştirdik. Bu zamanda bina yapmak kolay. İlla yıkılması gerekiyorsa en kısa zamanda yeniden yapılır. Eskiden proje vardı para bulunamıyordu. Şimdi para var proje yetiştiremiyoruz.

Buranın durumuyla alakalı görüşmeler yaparım. Size sağlık huzur diliyorum. Devrek’te de huzurevimiz vardı, sık sık giderdik. Herkes zaman zaman huzurevlerine, mezarlıklara, hastanelere gitmeli. Sizler uzun yıllar memlekete hizmet ettiniz. Günlerinizi burada huzur içinde geçiriyorsunuz. Devlete millete böyle imkanlar sağladıkları için teşekkür ediyoruz. Her zaman yanınızdayız. Anlaşılıyor ki bir bilgi kirliliği var. Sizlerin kafası karışmış. En kısa zamanda buranın durumuyla ilgili sizlere yardımcı olup gereğini yapacağız” dedi.

 

ULUPINAR: SEÇİMLERDE SANDIKLARI PATLATMAMIZ LAZIM

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, buradan Gülüç Belediyesine geçerek partililer tarafından çiçeklerle karşılandı.

 Ulupınar, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör’ü ziyaretinde yaptığı konuşmada önümüzdeki günlerde meclisin tatile gireceğini söyledi. Ondan sonra bütün milletvekillerinin teşkilatla beraber halkın içinde, sahada olacağını belirten Ulupınar; “Bu hafta da inşallah adayımız belli olacak. Bize diyorlar ki, CHP’nin adayı belli, MHP’nin adayı belli. Bizimki daha belli değil, olmasına da gerek yok. Biz zaten her gün çalışıyoruz. Çalışmak da zorundayız. İçimizden biri aday olacak diğerleri de ona sarılacak, kucaklaşacak, yürüyecek. 17 Aralık’tan sonra daha çok heyecanla çalışmamız gerektiğini anladım. Çocuklarımız için, geleceğimiz için memleketimiz için bunu yapmak zorundayız. Oyunlar büyük, tezgah büyük, düşmanlarımız her geçen gün çetrefilleşiyor. O bakımdan biz de bir an önce açıklansın istiyoruz. Hiç takılmayalım. Anket ve temayül sonuçları değerlendiriliyor. Bir üst kurulumuz var, çalışmalarını tamamlamış. Bize gelen bilgi, başbakanımız dün 11.00 gibi genel merkeze geldi, kaça kadar çalıştı bilmiyorum. Ama bu hafta, bugün yarın son değerlendirmeyi başbakanımıza sunacaklar, o da kamuoyuyla bunu paylaşacak. Bizler de illerimizde aday tanıtımları yapacağız. Hemen meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri onlar gelecek, onlarla ilgili çalışmalarını yapıp çıkacağız. Başka çaresi yok. Seçimlerde sandıkları patlatmamız lazım. Bu mesajı vermemiz lazım. Bu mesajı başbakanımıza vermemiz lazım. O bakımdan o olmuş bu olmuş demeyelim her işte bir hayır var” dedi.

 

“İYİKİ 2002 YILINDA MİLLETVEKİLİ OLMAMIŞIM”

2002’de milletvekili olduğunu, ancak kazanamadığı için çok üzüldüğünü belirten Ulupınar, “İyi ki kazanamamışım diyorum. Ben o zaman milletvekili olsaydım büyük sıkıntılar yaşardım. 7 sene belediye başkanlığı yaptım o bana çok tecrübe kattı. Protokolü bilen biri değildim. Sivilden, iş hayatından gelen birisiydim” dedi.

Milletvekili Ulupınar şunları kaydetti:
“Şimdi bu dönemde bakıyorum, gerçekten bizim daha fazla dik durmamız gerekmekte. Birlik beraberlik içinde durmamız gerekmekte. 308 milletvekilimiz son bütçede destek verdi. İçimizde istifa edenler olabilir, 326 milletvekilimizden dışarıdaki bakanlarımızı çıkarırsanız 308 milletvekili kararlılık mesajı verdi.

Böcektir, dinlemedir, kasettir her şey olabilir. İftira da olabilir. Bunun dışarıdan bir bağlantısı olduğu belli. Bugün Halk bankası üzerinden satılan Kuzey Irak Petrolleri, son operasyonla beraber ABD bankasına geçti. Halk bankası bizden önce batık bir bankaydı, şimdi dünyanın sayılı bankalarından biri oldu. Tıpkı Kardemir gibi. Bir liraya alan yoktu Kardemir’i. Şimdi 7 milyar liralık borsa değeri var. Çocuklarımızın geleceği için her seçimde 10 12 kilo veriyoruz. Bu seçimde daha fazlasını vereceğiz.

Her yere gideceğiz. Gittiğimizde vatandaş bize oy vermese de, vatandaşımız böyledir, aleyhte propaganda yapamaz. Geldi, der. İyi çocuk der. Bu parti şunları yaptı der, şunları yapamadı der. Bazıları babadan vasiyet oy vermeyebilir. Fanatik partici de olabilir. Ancak biz şu yapılan hizmetleri anlatsak. Çoğu unutulmuş.

Arge bir kitap hazırlamış 130 sayfa. Zonguldak’a 11 yılda iktidarımız zamanında yapılan hizmetler. Çoğunu ben bile unutmuşum. Sadece Devrek’te bir hastane 22 milyon lira. Bu yolları, eğitim, hastane olaylarını, Marmaray’ı, 3. Havaalanını, Boğaziçi köprüsünü, trenleri, duble yolları anlatacağız. Son operasyonda kayıp 120 milyar lira. Bir boğaz köprüsü 2,5 milyar liraya yapılıyor. Yazık günahtır.”

 

“YOLSUZLUĞA BULAŞANIN YANINA KALMAZ”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, “Enerjimizi farklı şeylere yoğunlaştırmamız gerekirken bunları anlatmamız gerekiyor” diye konuşarak şunları söyledi:
“Ama anlatacağız, bizim işimiz, görevimiz bu. Yolsuzluğa bulaşan varsa da kesinlikle yanına kalmaz. Bunu da bilmenizi istiyoruz. Hem bu dünyada, hem öbür dünyada bunun hesabı da görülecek. Onları da kimsenin kollaması söz konusu değil.

Abilerimiz bilirler, köyde çocuklar sünnet edilirken, uyuşturucu iğne yok. Sünnet tam yapılırken, çocuğun tepesinden algısı karışsın diye kuş uçururlarmış. Çocuğun dikkatini dağıtmak adına. Şu anda insanlarda bir algı yanılması olabilir. Bizi de rahatsız etmiş olabilir. İftira da olabilir. Hiç içinizde iftiraya uğrayan yok mu? Sonra bir evlat yolsuzluk yaparken belki babasının haberi olmayabilir. Ben yolsuzluk yapsam babama söylemem, çünkü babam müsaade etmez ceza verir bana. Allah şeytana uydurmasın. Makamlar ateşten gömlek. Sorumluluğu çok. Dikenli koltuklar. Vebali var. Allah bu hesabı verebilen kullarından eylesin. Ama yarın başka bir operasyon olacak ondan sonra da başka operasyon. Bu coğrafyada hep oldu. Bugün ayakkabı kutusu, ondan önce ağaç, ondan sonra dershaneler. Değil kardeşim dershaneler. 7 milyarlık bir olay, bakan beyin açıklaması var. Kapatılmıyor, dönüştürülüyor. Dershaneler okul olacak, etüt salonu olarak birçoğu devam edecek. Öğrenci öğretmen, veli mağdur edilmeyecek. Bu hükümet bugüne kadar kimi mağdur etti de onları mağdur edecek. Böyle bir şey söz konusu bile olamaz. İki  bardak birbirine vurur, biri kırılırsa öbürü de çatlar. Bu kavgada kazanan olmaz, kaybeden olabilir. Biz de bundan dolayı üzüldük. Tıpkı Suriye’de Irak’ta Allah Allah diyerek Müslüman Müslümanı katlediyor. Bugün de Müslümanların birbirine hücum etmesinden sevinenler olacaktır. Biz bundan karlı çıkmayız. Dua edelim de bir an önce bunu atlatalım.”

Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör’de ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek Ulupınar’a teşekkür etti. Güngör, Ulupınar’a ziyaretin anısına hediyeler takdim etti.

AK Parti Gülüç Belde teşkilatına ziyarette Ulupınar, partililerle birlikte Cuma Namazını Gülüç Merkez Camide kıldıktan sonra, Büyük Anadolu Otelde parti mensuplarıyla birlikte öğle yemeğinde bir araya geldi.

Ulupınar’ın ziyaretlerine AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkan Aday adayları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.