30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel genel seçimlerde İzmir Urla Belediye Başkan adayları arasında bir de Kandillili var. Demokratik Sol Parti (DSP) Urla Belediye Başkan adayı Kandillili Berkan Yılgör. Kandilli’de ilk orkestrayı kuran ekibin başı olan Berkan Yılgör DSP’den Urla Belediye Başkanlığına aday olunca, İzmir’de yaşayan Kandillililer de, sosyal paylaşım sitelerinde Berkan Yılgör’e destek vermeye başladılar. Bir sosyal paylaşım sitesinde Berkan Yılgör ile ilgili yapılan tanıtım yazısı şöyle:

 

BERKAN YILGÖR ; 1947 YILINDA ZONGULDAK KANDİLLİDE DOĞAN BERKAN YILGÖR BİR MEMUR ÇOCUĞU OLARAK İLKOKULU İKİ ORTAOKULU İKİ LİSEYİ İKİ FARKLI YERDE OKUDU VE ÖĞRENİMİNİ HAYATININ HER DÖNEMINDE GURURLA ANDIĞI HAYDARPAŞA LİSESİNDE TAMAMLADI. DAHA SONRA İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİNDE OKUMAYA BAŞLADI.FAKAT EĞİTİMİNİN 3.YILINDA DÖNEMİN SİYASİ SEBEBLERİNDEN DOLAYI AYRILMAK ZORUNDA BIRAKILDI. HEMEN ARDINDAN 1968 YILINDA YİNE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİNDE OKUMAYA BAŞLADI VE BURADAN MEZUN OLDU.AYNI ÜNİVERSİTEDE PERSONEL DİSİPLİN ÜZERİNE İHTİSASINI TAMAMLAYIP ,TÜRKİYEDEKİ İLK 100 İŞLETMECİ ARASINA KATILDI.TALEBELİK DÖNEMİNDE KURDUĞU YURT BASIN YAYIN A.Ş'Nİ EMEKLİLİĞİNE KADAR DEVAM ETTİRDİ. AYRICA 1985 YILINDAN İTİBAREN ÇEŞİTLİ SEKTÖRLERDE FIRMA SAHİBİ OLARAK ÇALIŞTI .43 YIL SONRA 60 YAŞINDA TİCARİ HAYATINI SONLANDIRDI.TALEBELİK VE İŞ HAYATI BOYUNCA ÇOK SAYIDA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA BAŞKAN VE YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ YAPTI. 1998-2001 YILLARI ARASINDA İSTANBUL ATAŞEHİR TOPLU YAPI YÖNETİM KURULU BAŞKANI OLARAK ,ATAŞEHİR'İN BELEDİYE OLMASI VE BUGÜNKÜ ALTYAPI VE DİĞER PROJELERINDE BÜYÜK KATKISI BULUNMAKTADIR.2009 YILINDA İZMİR URLA'YA YERLEŞEN BERKAN YILGÖR EVLİ VE İKİ ÇOCUK BABASI OLUP İNGİLİZCE BİLMEKTEDİR.

 

*Bu arada 22 Aralık 2013 pazar günü Kdz. Ereğli'ye gelen DSP Genel Başkanı Masum Türker, Urla adayı ile ilgili olarak, "Berkan benim okul arkadaşım" dedi.

 

 -Haber Eyüp Bektaş