BBP Zonguldak 2. Sıra Milletvekili adayı Serdar Coşgun, AKP, CHP ve MHP'yi eleştirdi, "Halkımız artık safını belirlesin" dedi.


"İktidar 13 Yıldır yaptıkları görevi şimdi çıkıp, 'Bize yetki verin kötü gidişatı durduralım' demektedirler. Sanki bu ülkeyi başkaları yönetiyordu. Ülkeyi getirdikleri durum ortada, şimdi vatandaşın karşısına çıkıp düzeltmek için yetki istemektedirler. İnsanlarımız artık siyasi partilere güvenmemektedir bunun nedeni ise mevcut iktidar partisidir. İnsanlarımız geçim derdine düşürülmüş, bankalara boyun eğdirilmiş, kredi borçları, faizleri ile tamamen ezilmiştir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlükleri hergün binlerce insanın umut kapısı haline dönüştürülmüştür. Ereğli'de bile binlerce esnaf çok acıdır ki icra kapılarında mağduriyet yaşamaktadır"

 

"Hala utanmadan ellerine mikrofon alarak halkımızın karşısına çıkıp, 'şunu-bunu yapacağız' diye söylemektedirler. Bu halk sizi sorunları çözmeniz için getirdi siz sorun değil birbiriniz ile kavga etmekten ülkeyi huzursuzluğa mahkum etmekten başka hiçbir şey yapmadınız. Zaten seçimlere 1 hafta kalmasına rağmen halkımızın gösterdiği ilgisizlik ortadadır. Bakmayın siz AKP, CHP ve MHP'nin seçim çalışmalarına, kendi yanlarında götürdükleri partililere hitap ediyorlar. Köylerden, beldelerden kimseyi bulamıyorlar"

 

 Büyük Birlik Partisi (BBP) Zonguldak Milletvekili adayı madenci çocuğu Serdar Coşgun, yaklaşan 1 Kasım seçimleri öncesi iddialı açıklamalarda bulundu. BBP Genel Başkanı Coşgun yerel ve ülke gündemini değerlendirdi, AKP, CHP ve MHP'ye yüklendi. Coşgun konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

TERSANELERİN DURUMU

Bölgemizin en önemli istihdam alanlarından biri olan tersaneler bölgesinde ekonomik kriz bahane edilerek binlerce bölge insanımız işsiz bırakıldı. Hem işveren hem çalışan işçi arkadaşlarımız mağdur edildi. Bu konuda iktidar partisinin yetkilileri defalarca açıklama yapmasına rağmen hiçbir sonuç elde edemediler. Milyon dolarlık yatırımların bulunduğu tersaneler bölgesi iş alanından çıkıp ağlanacak hale dönüştürüldü. Bu bölgede bizim kendi insanımız çalışıyor, evine ekmek götürüyordu. Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Bölgesinden aldığımız resmi bilgilere göre binlerce insanımız işsiz kalması ve buna hiçbir çözüm bulunamaması yürekleri sızlatan bir gelişmedir. Şuanda gerek iktidarın gerekse muhalefetin tersaneler ile ilgili söyleyebileceği tek bir söz yoktur, başarısız olmuşlardır iktidar iktidarlığını muhalefet muhaletliğini gösterememiştir.

 

YOLLARIN DURUMU

Tüm Türkiye'de yol ağlarının genişletildiği, duble yapıldığı söylene dursun Zonguldak için durum hiç de iç açıcı değildir. Zonguldak-Ereğli karayolu yıllardır bitirilememiştir, kaldı ki iktidarın yetkilileri yıllarca bu yol güzergahından gidiş geliş yapmalarına rağmen bu acıya son verememişlerdir. Yine Ereğli-Devrek karayolunun durumu ortadadır. Yapılan eylemlere ve o bölgedeki insanlarımızın mağdur bırakılmalarına rağmen Ereğli-Devrek karayolu tamamlanamamıştır. Ereğli-Devrek karayolunun tamamlanması demek bölgemizin Ankara'ya daha kısa sürede ulaşımının sağlaması anlamına gelir. Yine Kandilli-Ereğli arasındaki yol güzergahının hali resmen ağlanacak durumdadır. Beldeye gidişi sağlayan 3 yolun ikisi şuan itibariyle kapalı. Türkiye Taşkömürü Kurumu Armutçuk Müessesesinin de bulunduğu bölgemizde günde yüzlerce insanımız mağdur bırakılmıştır, beldeye ulaşım Gökçeler Mahallesi üzerinden sağlanabilmektedir. Yol güzergahının ne zaman açılacağı ise tam bir komedidir. Ereğli Belediye Başkanının geçtiğimiz gün yol güzergahında yaptığı incelemede, yolun açılması için 2-3 aylık bir süre söylemiştir. 2-3 Ay sonra bırakın iş makinesi elverişsiz hava şartları nedeniyle bu bölgede hiçbir çalışma yapılamaz. Yine Buruncuk Mahallesi yaşayan insanlarımız yaklaşık 6 kilometrelik yolu yürümek zorunda bırakılmıştır, bu durumu tüm yetkililerinin vicdanına bırakıyorum.

 

HEMA KANDİLLİ

Kandilli'de yaklaşık 850 kardeşimizin çalıştığı kömür işletmesinde gelinen durum tamamen endişe vericidir. Kandilli, Ormanlı, Gülüç Beldelerimizin yanı sıra Alaplı ve Ereğli ilçelerimizden dahi çok sayıda kişiye istihdam sağlayan HEMA Kandilli Kömür İşletmesinde 850 arkadaşımızın iş akitleri fesih edilmiştir. Bu rakamı 4 ile çarptığınızda bölgemizde yaklaşık 3 bin 500 kişi doğal olarak etkilenmiştir, bunun yanı sıra küçük esnafımız yaşanan gelişmelerden ötürü iflas etmiştir. Toplumun her kademesi bu konuda sıkıntı yaşamıştır, yetkililerin yaptıkları açıklamalar ise sadece zaman kaybından başka hiçbirşey değildir.

 

"13 YILDIR SANKİ BAŞKA PARTİ VAR"

Mevcut iktidar partisi tam 13 yıldır bu görevin başındadır. 13 Yıldır yaptıkları görevi şimdi çıkıp, 'Bize yetki verin kötü gidişatı durduralım' demektedirler. Sanki mevcut iktidar başka partiden. Ülkeyi getirdikleri durum ortada, şimdi vatandaşın karşısına çıkıp düzeltmek için yetki istemektedirler. İnsanlarımız artık siyasi partilere güvenmemektedir bunun nedeni ise mevcut iktidar partisidir. İnsanlarımız geçim derdine düşürülmüş, bankalara boyun eğdirilmiş, kredi borçları, faizleri ile tamamen ezilmiştir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlükleri hergün binlerce insanın umut kapısı haline dönüştürülmüştür. Ereğli'de bile binlerce esnaf çok acıdır ki icra kapılarında mağduriyet yaşamaktadır. Hiçbir güç hiçbir kuvvet ve süreç insanlarımızı bu kadar utanılacak duruma düşürmemiştir.

 

UTANMADAN HALKIN KARŞISINA ÇIKIYORLAR

Hala utanmadan ellerine mikrofon alarak halkımızın karşısına çıkıp, 'şunu-bunu yapacağız' diye söylemektedirler. Bu halk sizi sorunları çözmeniz için getirdi siz sorun değil birbiriniz ile kavga etmekten ülkeyi huzursuzluğa mahkum etmekten başka hiçbir şey yapmadınız.

 BÖLGE PROGRAMI BELİRLENMELİ

Karadeniz Ereğli ve Alaplı ilçelerimiz et ve tırnak gibidir, birbirinden asla ayrılmamıştır. Biz komple bölgenin kalkınmasından yanayız. Bireysel değil bölgesel gelişmeleri düşünmek bunlara göre proje ve program belirlemek zorundayız.

 NEDEN BBP

Bunca olumsuzlukların karşısında milletimizin yanında yer alabilmek onların haksızlıklarının temsilcisi olabilmek onları gerçek manada adaletli bir şekilde temsil edebilmek için Büyük Birlik Partisi'dir. Kapılarımız herkese açıktır, gittiğimiz her noktada vatandaşlarımızın ilgisini görmekteyiz. Şunu açıkça belirteyim ki insanlarımız hem iktidardan hem muhalefetten bıkmış. Zaten seçimlere 1 hafta kalmasına rağmen halkımızın gösterdiği ilgisizlik ortadadır. Bakmayın siz AKP, CHP ve MHP'nin seçim çalışmalarına, kendi yanlarında götürdükleri partililere hitap ediyorlar. Köylerden, beldelerden kimseyi bulamıyorlar. Halkımız bu konuda bu partilere büyük bir ders vermek için sabırsızlık içerisinde beklemektedir. BBP'nin kadrolarına bu ülkenin bu halkın ihtiyacı vardır. Doğrudan, adilce yönetimden, yaşanabilecek bir kentte olmak için safımızı belirledik, artık halkımız da safını belirlesin ve BBP'ne yetkiyi versin.

 GENEL BAŞKAN GELİYOR

Genel Başkanımız Mustafa Destici, 28 Ekim 2015 Çarşamba günü saat 12.00'de Alaplı ilçemizde saat 13.00'de Ereğli ilçemizde Ali Molla Camisindeki parti binamız önünde halk ile selamlaşacaktır. Genel Başkanımız daha sonra Zonguldak'a hareket ederek burada halkımız ile buluşacaktır. Tüm halkımızı Genel Başkanımız ile kucaklaşmaya davet ediyorum"