CHP Zonguldak Milletvekili Adat Adayı Şerafettin Turpçu, “7 Mart’ta yapılacak önseçimde oy pusulasının 1. sırasındayım Doğru bir adamla, partimize yakışan güzel işleri başarmak için desteğinizi bekliyor, hepinizin sağduyusuna güvendiğimi, sonuç ne olursa olsun bir nefer olarak emrinizde olduğumu bir kez daha ifade ediyorum” diyerek destek istedi.

 

Üyelerin söz ve karar sahibi olacağını belirten Turpçu, öksüz bir çocuk gibi yetim bırakılan Zonguldak’ı yeniden ayağa kaldırmak için yola çıktığını söyledi.

 

Turpçu’nun yaptığı yazılı açıklama şu şekilde:

 

“Hummalı bir şekilde yürüttüğümüz önseçim kampanyasının sonuna geldik. Bu süreçte, ömrü boyunca önseçimi savunmuş olmanın haklı gururunu yaşadım. Bize bu demokratik yarış olanağını sağlayan genel merkezimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Şurası kesin ki, partimizin asli unsuru olan üyelerimiz, söz ve karar sahibi olmanın yarattığı enerji ile çalışmalara daha büyük bir coşkuyla katılıyor. Aday adayı arkadaşlarımızı sorguluyor, onlarla projelerini paylaşıyor. Ortaya çok güçlü bir fikri birikim çıkıyor. Bu birikim 7 Haziran seçimlerinde sandıklara da yansıyacak, partimizi iktidara taşıyacaktır. Tüm kampanya boyunca partili, partisiz yurttaşlarla yaptığımız temaslardan çıkan sonuç, artık AKP iktidarının sona ermek üzere olduğudur. Önseçim kampanyası, diğer tüm partilere parmak ısıttıracak bir olgunluk ve demokrasi şöleni havasında geçti. Övünerek söylüyorum ki, partimizin içinde olduğunu kesinlikle düşünmediğim kendini bilmezlerin çektiği birkaç telefon mesajı dışında, en küçük bir çirkinlik yaşanmadı. Adaylar diğerlerini karalamak yerine kendini, projelerini anlatmayı tercih etti. Bu tavırlarından dolayı tüm aday adayı arkadaşlarımı kutluyor, başarılar diliyorum.

 

İSTİHDAM YARATAN ÖZEL SEKTÖRÜN ÖNÜ AÇILACAK

Büyük hacimli birçok projenin altından yüzünün akıyla çıkmış bir işadamı olarak, bu alandaki deneyimlerimi kullanıp öksüz bir çocuk gibi yetim bırakılan Zonguldak’ı yeniden ayağa kaldırmak için yola çıktım. Yol arkadaşlarımdan gördüğüm ve her geçen gün kartopu gibi çoğalan ilgi ile devam ediyorum. Hiç kuşku yok ki şahsıma gösterilen ilgi, sol değerlere olan bağlığım kadar, temiz topluma duyulan hasretin de ürünüdür. Milletvekili seçildiğim takdirde, üreten bir Türkiye, yüzü gülen bir toplum yaratmak için gecemi gündüzüme katacağım. Ülkenin kırılgan ekonomik yapısı içinde büyük bütçeli işleri başarmış bir işadamı olarak istihdam yaratmanın ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorum. Kamu kaynaklarını akılcı bir şekilde kullanıp kamusal alanı büyütürken, değer yaratan özel sektörün önünün açılması için de mücadele edeceğim. Filyos Vadisi Projesi’nin yaşama geçirilmesini bir boyun borcu olarak görüyorum. Ancak burada kirli teknolojiye sahip yatırımlara da göz yummayarak, doğa-sanayi dengesinin en doğru şekilde kurulmasının takipçisi olacağım. Batı Karadeniz’in en değerli ekosistemini korumanın, işsizlik sorununu çözmek kadar önemli olduğunu biliyorum. İçinde çalıştığım kuruluşlarla yaptığımız arama konferanslarında edindiğim deneyimlerle de bunu başaracak birikime sahibim.

 

ÜYELER SÖZ VE KARAR SAHİBİ OLACAK

Milletvekili olduğum takdirde kimi gerilimler nedeniyle örselenen parti içi arkadaşlık ilişkilerini en üst düzeye çıkaracağım. Demokrasi olan yerde, demokratik tahammülün yeşermesi kaçınılmazdır. Bunu sağlamak için de üyelerin söz ve karar sahibi olması ilkesi tüm biçimleriyle yaşama geçirilecek, dileyen herkes tüm organlara demokratik bir ortamda yapılan seçimlerle gelebilecektir. CHP üyelerine, sevgili yol arkadaşlarıma sesleniyorum. Yolsuzluğa, yoksulluğa, işsizliğe son vermek, özlemini çektiğimiz CHP iktidarını kurmak için ışıklı bir yola çıktık. Bu yolu birlikte yürümek için herkese kolumu uzatıyorum. 7 Mart’ta yapılacak önseçimde oy pusulasının 1. sırasındayım Doğru bir adamla, partimize yakışan güzel işleri başarmak için desteğinizi bekliyor, hepinizin sağduyusuna güvendiğimi, sonuç ne olursa olsun bir nefer olarak emrinizde olduğumu bir kez daha ifade ediyorum.”