AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu; Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, İl Genel Meclis Üyeleri Rıfkı Gültekin (Daimi Encümen), Ali Tarakçı, Kazım Beceren, Ayhan Taşdelen ve Gençlik Kolları Yöneticileri ile Ereğli’ye bağlı Danişmentli, Dedeler ve Yunuslu köylerini ziyaret etti.

 

Köylerde, Muhtarlar ve kalabalık vatandaş topluluğu tarafından karşılanan AK Parti heyeti, sadece seçim sürecinde değil, seçimden sonra da belirli bir program dahilinde köy ve belde ziyaretlerini sürdüreceklerinin mesajını verdiler.

 

Köy ziyaretlerinde konuşan Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu, normal bir vatandaş iken Belediye Başkanı olduğunu ve değişmediğini belirterek, Milletvekili olduğunda da değişmeyeceğini söyledi.

 

Çaturoğlu, şunları kaydetti:

“Ben Alaplı Belediye Başkanlığı yaparken, Ereğli, Alaplı, Kozlu, Akçakoca köyleri demedim, hepsine istisnasız yardımcı oldum. 2007 yılında Ereğli’de yaptığımız çalışmalarda, Allah razı olsun kadirşinast vatandaşlarımız, kendilerine kötülük yapanı da iyilik yapanı da unutmuyor, bizleri çok güzel bir şekilde karşıladılar.

 

GÖNLÜNÜZÜ ÇALMAYA, KALP HIRSIZLIĞI YAPMAYA TALİBİZ

Ben, yerel yönetim tecrübesi olan bir kardeşinizim. Belediye Başkanları, kapısı halka açık olan insanlardır. Çünkü vatandaşlarımız belediyedeki işlerini halletseler bile Başkanı görmek istiyorlar. Ben de o noktada kapımı ardına kadar açık bıraktım. Ben, normal bir vatandaş iken Belediye Başkanı oldum, iki dönem Başkanlık yaptım değişmedim, ben Milletvekili olduktan sonra da değişmeyeceğim. Bugünlerde nasıl ziyaretlerde bulunuyorsak, seçimlerden sonra da belirli bir program dahilinde, İlçe Başkanımız, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarımızla birlikte geleceğiz, yine hasbihal edeceğiz, çayımızı-çorbamızı içeceğiz. Bana, vatandaşlarımız telefonla ulaşabilecekler. Ola ki biz toplantıda oluruz yada o an için telefonu açacak durumda olmayabiliriz, böyle bir durumda da ilk fırsatta geri dönüş yaparız. Biz, bu kültüre, bu bilince sahip insanlarız. Gittiğim çoğu yerde, inanın ki hizmetten çok insanlar Milletvekiline ulaşabilmeyi talep ediyor. ‘4 senede bir gelmeyin kardeşim, seçimden seçime gelmeyin, bizim gönlümüzü alın’ diyorlar. Biz, sizin gönlünüzü çalmaya talibiz, biz kalp hırsızlığı yapmaya talibiz.

 

SABIKALILAR, OTOBÜSÜ DEVİRMİŞLER

Bakın, size gelecekler ve her şeyi söyleyecekler. Ama onların söylediği hiçbir şey geçerli değil. Çünkü bunların biri SSK’yı batırmış. Bugün emekli düşük maaş alıyorsa, Kılıçdaroğlu SSK’yı batırdığı için alıyor. Bunlar sabıkalı, değerli arkadaşlar. Bir tanesi de 1999’da hükümet olmuş, 2002’nin Haziran ayında, daha seçimlere 1,5 sene varken, artık kasa tam takır kuru bakır olmuş, deprem paraları da bitmiş, işçinin, memurun ve emeklinin maaşını veremeyeceği için, kasa boşaldığı için hükümeti bozup erken seçime gitmişler. AK Parti böyle geldi. Eğer Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu doğru hizmet yapsaydı, bugün AK Parti olmazdı. AK Parti varsa bunların eseridir. Bunlar sabıkalı, bunlar otobüsü devirmişler. Şimdi de diyorlar ki ‘Biz otobüsü tamir ettik, binin otobüse sizi Cennete götüreceğiz, uzaya çıkaracağız.’ Yemezler değerli arkadaşlar, yemezler. Siz sabıkalısınız, sabıkalı. Siz bir nakliye veya otobüs firmasının sahibi olsanız, otobüsü devirip de 50 kişiyi öldüren şoförü tekrar işe alır mısınız? Kaza yapma ihtimali çok yüksek, 50 kişiyi daha öldürebilir. İşte bunlar, verdiğimiz bu örneğe benziyor. Onun için, emekliye de, işçiye de, memura da ne verilecekse 8 Haziran’dan sonra yine AK Parti verecek, bizler vereceğiz.

 

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, geleceğiniz ak ve aydınlık olsun diyor, kendimi ve diğer aday arkadaşlarımı sizlere, sizleri de Allah’a emanet ediyorum. Sağ olun, var olun.”

 

ÇAKIR: “SİZLERDEN ALDIĞIMIZ DESTEK VE GÜÇ İLE HİZMETLER ARDI ARDINA GELİYOR”

Köy ziyaretlerinde, Ereğli’ye yapılan kamu yatırımları ile ilgili bilgiler veren AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır da konuşmasında, Konya ve Kayseri İllerini örnek vererek, AK Parti’nin Zonguldak’taki Milletvekili sayısındaki artışın Ereğli’ye daha fazla yatırım olarak karşılık bulacağını söyledi.

 

Çakır, şöyle konuştu:

“Karadeniz Ereğli’mize 450 yatak kapasiteli bir hastane kazandırdık. Allah, kimseyi hastaneye düşürmesin. 112 Acil Servis hizmetinden tutun da sağlık konusunda her türlü desteği sağlıyoruz. Artık ilaçlarımızı rahatlıkla istediğimiz eczaneden alabiliyoruz. Bunun yanında, sadece 2 yılda İlçemize 14 tane okul kazandırdık. Bunların içinde, sadece iki İlçede bulunan Fen Lisesi de var. İlçemizden yüksek puan alan öğrencilerimiz artık gurbete gitmeyecek, aksine dışarıdan öğrenciler İlçemize gelecek. Yol sorunlarımız vardı, Gülüç ile Kepez arasını tamamladık. Şimdi de Devlet Hastanemize köprülü kavşak, Kandilli sapağına kadar da duble yol yapıyoruz. Adliye binamızı yeniledik, karşısına da Vergi Dairesi yapıyoruz. Devletin kamu yatırımları adına yapması gereken her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Şimdi daha güçlüyüz, Ereğli’de AK Parti’li bir belediyemiz var. Kent Meydanı ve Üniversite öğrencisi sayısının artması yönündeki çalışmalarımız sürüyor. Hizmetler ardı ardına geliyor, bu hizmetler sizlerden aldığımız destekle, sizlerden aldığımız güçle geliyor. Engelli kardeşlerimiz görmezden geliniyordu, toplumda yok sayılıyordu. Hamdolsun tüm Türkiye genelinde destek veriyoruz. Yaşlılarımıza bakım aylığı, çiftçilerimize fındık destek primi veriyoruz. Yani elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz, AK Parti olarak.

 

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Sizlerden isteğimiz şu; muhalefet milletvekillerinden bir tanesi fazla gitse bir anlam ifade etmiyor. Sadece soru önergesi verir. Bizden 3 Milletvekili yerine 4 tanesi gitsin, muhalefetin 1 tane olan milletvekili zaten soru önergesi yazacak. Bunu Konya’sı, Kayseri’si ayarlıyor ve aldıkları payı arttırıyorlar. Biz de arttıralım. 3 değil 4 milletvekilimiz olsun, her yıl 10 tane proje takip etsin, trilyonlarla ölçülmez. Ereğli’mize sadece bir yılda yaptığımız yatırımın tutarı 250 milyon TL. Bunlar büyük rakamlar, bu yatırımları sizlerden aldığımız destekle yapıyoruz. Biz, sizlerin her zaman yanınızdayız. Sadece bugünlük konuşmuyoruz, seçime kadar da konuşmuyoruz, sallama da yapmadık bugüne kadar, verdiğimiz her sözün arkasındayız.”

 

Köy ziyaretlerinde, İl Genel Meclis Üyeleri de köylerde yapılan ve önümüzdeki süreçte yapılmak üzere programa alınan çalışmalarla ilgili vatandaşları bilgilendirdiler.