CHP 2. Sıra Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında Yalı bölgesinde vatandaşlar ile bir araya geldi. Demirtaş ata ocağına gerçekleştirdiği ziyaretlerde yaptığı konuşmada, “Çünkü çalışan, üreten, hakça paylaşan bir ülke istiyoruz. Çalışacağız, üreteceğiz ki mutlu olalım. Bunu hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Demirtaş’ın, ata ocağı Ballıca köyüne gerçekleştirdiği ziyarette yaklaşık yüz araçlık bir konvoy kendisine eşlik etti. Doğum yeri olan Ballıca Köyünün Saltuklu mahallesinde özellikle köylüleri olan bayanlar yoğun ilgi gösterdi. Ziyaretler esnasında özellikle gençler Demirtaş’a yoğun ilgi gösterdi. Gençler, ‘Yalı Boyu Seninle Gurur Duyuyor’ sloganları attı.  Gençler, Demirtaş’la özçekim yapmak için birbirleriyle yarıştı. Demirtaş, Ballıca ve Sücüllü köylerinde seçim konuşması yapmadı. Demirtaş, “Buralarda  herkes beni tanıyor, onun için bir şey söylememe gerek yok Annem Sücüllü’den, çocukluğum buralarda geçti, hepinize saygılar sevgiler sunuyorum.” diye konuştu.

Demirtaş’a seçim çalışması esnasında babası Emekli Madenci Yılmaz Demirtaş da eşlik etti. Ünal Demirtaş, seçim çalışmaları esnasında her köyde bulunan arkadaşları ve akrabalarının hatırını da sormayı ihmal etmedi.

 

“BURANIN SORUNLARINI İYİ BİLİYORUM"

Demirtaş Terzi köyünde yaptığı konuşmada ise bu güne dek en son 38 yıl önce Kemal Anadol’un  CHP’den milletvekili olduğunu söyledi.  O zamandan beri CHP’nin seçilebilir bir sıradan ilk kez kendisini aday gösterdiğini belirten Demirtaş şöyle konuştu: “ Biz ikinci sırayı istedik Genel Başkanımızdan, bu süreci başta ilçe başkanımız Hayrettin Kartal güzel bir şekilde yönetti. Önceki dönem belediye başkanımız Halil Posbıyık, İlçe Başkanımız Yaşar Balcı ve aday adayı diğer arkadaşlarımız Ereğli’ye ikinci sıranın verilmesi için büyük mücadele yürüttüler. İkinci sıra da Ballıca’dan madenci Yılmaz Demirtaş’ın oğluna verildi. Bu da CHP tarihinde görülmemiş bir olay. 2011 seçimlerinde de sizden destek istedim. Sayın Neriman Posbıyık ile birlikte sizden destek istedim ve o zaman birinci parti çıktık. Bu seçim döneminde bu yeterli değil. Gazeteciler seçimden sonra önce sizin köyden size ne oy çıktı diyorlar. Cevabı veriyorum, sonra Yalı boyundan kaç oy çıktı diyorlar. Biz parti ayrımı yapmıyoruz. Neticede buraya hizmete talip olduk. Biz buranın çocuğuyuz, sorunlarını çok iyi biliyoruz.”

 

“ÇALIŞIP ÜRETECEĞİZ Kİ MUTLU OLALIM”

En büyük sorunun işsizlik olduğunu belirten Demirtaş, şöyle devam etti: “Benim kardeşim HEMA’da çalışıyordu şimdi işsiz. Bu madenleri tekrar canlandırmamız lazım. Maden ocaklarında CHP iktidarında özelleştirmeye son verilecek. Özelleştirmenin sonuçlarını geçtiğimiz 10-15 yıllık dönemde gördük. Tehlikeli bir iş koludur, böyle meşakkatli bir işkolunda asgari ücretle veya biraz üzerinde ücretle insan çalıştırılmaz. İşçi sayısı da gitgide düşüyor. TTK genel müdürüyle 1. Sıra adayımız Şerafettin Turpçu bey görüştü. 3 bin 200 kişi kadro olduğu halde alınmıyor. İktidara geldiğimiz anda ilk yapacağımız yüz günde 3 bin 200 işçiyi Zonguldak’a kazandırmak olacak. Bunu kesinlikle yapacağız. Ercan bey döneminde Kandilli’de yeni bir kuyu çalışması başlatıldı. Bu kuyu açıldığında bin 500 işçi çalışacak. Bu kuyunun açılması ve bin 500 için var gücümle çalışacağıma söz veriyorum. Çünkü çalışan, üreten, hakça paylaşan bir ülke istiyoruz. Çalışacağız, üreteceğiz ki mutlu olalım. Bunu hedefliyoruz. Tersanelerle ilgili sorunlar ortada. 5 yıldır maalesef tersanelerde kaynak sesleri sustu. Burada da tersane işçisi arkadaşlar vardı. Bunlara da çare bulacağız. Ereğli’de tersanelerin sorunlarını en iyi bilen üç kişiden biri benim. Bugüne kadar yürüttüğüm davalarda hem patronlarla, hem işçilerle bir arada oldum. Bu konuda Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem bu konuda bana bir rapor verdi. Türkiye’de ikinci sıradaydı gemi ihracatında. Bu konunun çözülmesi için teşvik ve diğer önlemlerle gerekeni yapacağız. Emeklilerimize ilişkin projelerimizi biliyorsunuz, Emekli sadece kendine değil, asgari ücretle yaşayan çocuğuna, torunlarına da bakıyor. Bu nedenle emekliler bizim için çok önemli. Emeklilerimiz bayramlarda çocuklarına torunlarına hediye alabilsin, kurban kesebilsin diye birer maaş ikramiye vereceğiz. Kaynağımız var. Hepsinin hesabı kitabı yapıldı.  Bana sahip çıkacağınıza inanıyorum. Beni güçlü gönderirseniz daha fazla hizmet edebilirim. Bu zamana kadar verdiğiniz destekler için teşekkür ediyorum ama yedi haziranda vereceğiniz daha güçlü destek için de teşekkür ediyorum.”

 

“BENİM KÖYÜM TÜM YALI BOYU”

Bayat köyünde küçük bir miting sayılabilecek bir kalabalık tarafından karşılanan Demirtaş

“Şurada bir ortaokul var. Üç yılım burada geçti. Özgeçmişime bunu yazıyorum. Bayat Köyü Ortaokulunda okudum diyorum. Burada aldığım eğitim, yediğim ekmek, içtiğim suyla Allah yol verdi bir yere geldik. Ankara Hukuk Fakültesini kazandık, Ankara’da hukuk bürosu açtım, buralarla irtibatımızı koparmadık. Geldiğimizde yine babamın evine geliyorum. Bazen eleştiriyorlar, görmeyenler bizi eleştiriyor. Görmüyorlar tabi bizi. Burası benim köyüm. Yalı boyunun tamamı benim köyüm” ifadelerini kullandı.

 

KARTAL: “DEMİRTAŞ SİZİN KARDEŞİNİZ, EVLADINIZ”

CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal da ziyaretlerde partisinin emeklilere, işsizlere ve esnafa yönelik projelerini anlattı. Kartal şöyle konuştu: Türkiye’de 5 milyon insan asgari ücretle çalışıyor. Asgari ücret en az bin 500 lira olacak. 2 milyon insan taşeronda çalışıyor. 800 bini kamuda çalışıyor. CHP En başta emekliye, işsize, köylüye sahip çıkacak, küçük esnafa, çiftçiye, dar gelirliye, en önemlisi de 90 yıllık devlete, cumhuriyete sahip çıkacak.  Diğer partilerin hiç birinde Ereğli’den bir milletvekili adayı yok. Bir tek CHP ikinci sıra adayı sizin evladınız, emekli bir madencinin oğlu Ünal Demirtaş var. Geçmişte hangi partiye oy verirseniz verin. Bu sefer Ünal kardeşinize sahip çıkmanızı istiyorum. 35 gün sonra Ünal kardeşiniz Ankara’da. Kapısını çalmadan yanına girebileceğiniz bir milletvekiliniz olacak.”

 

DEMİRTAŞ’ A DESTEK AÇIKLAMALARI

Seçim çalışmaları kapsamında başta Ballıca Köyü Muhtarı Nazım Civelek olmak üzere muhtarlar da Demirtaş’a destek açıklamalarında bulundu. Sücüllü Köyü Muhtarı Hasan Kural, “Ünal Kardeşimiz bizim köylümüz. Fazla bir şey söylemeye gerek yok. Sahip çıkılmasını istiyorum. Boş alkışla değil, oylarımızla destek vermemiz lazım” dedi. Terzi Köyü Muhtarı Ali Yalçın,. Allah yolunuzu açık etsin. Tek beklentimiz gece yarısı da olsa telefonlarımıza bakılması. Gece yarısı biz arıyorsak bizim için acil bir konu vardır, kötü bir durum vardır ki arıyoruz. İçki alemi için aramayız. Ünal kardeşimizin de bizim için bir telefon uzaklığında olduğunu biliyoruz” dedi. Bayat Köyü Muhtarı Ahmet Eyrilmez yalı bölgesinde bir birlik beraberlik rüzgarı estiğini belirterek, “Ballıca Bayat fark etmez. Hepimiz biriz. Destek oy ile olur. İnşallah 7 Haziran’da Ünal Kardeşimize oy verilmesi için teşvik edelim. Seçime 35 gün kaldı. Ünal kardeşimizin bizim bölgemizde çalışmasına gerek yok. Bizim onun için başka köylerde çalışmamız lazım. Her şeyden önce bu seçimde özellikle bu kardeşimizi TBMM’ye güçlü şekilde göndermemiz, yalı boyunun, Ereğli’nin bir kapısı olması lazım. Biz yalı boyu köylerinden başka partinin adaylarının kazanmasının onur kırıcı olduğuna inanıyoruz. Kendisine başarılar diliyorum” dedi.  Yalı boyunun tamamında tanınan eski Cemaller Muhtarı Faik Demirci, seçim çalışmasında gördüğü konvoydan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “ Zamanında parti için dolaştık bu şekilde kalabalık olamıyorduk. Buna çok sevindim. Bir büyüğünüz olarak, ta DP’den Ereğli’de milletvekili sıralaması yapan üyelerdenim. O günden beri delegeyim. Sonra Ankara’dan atama oldu. Bunlar kendi memleketlerine hizmet ediyor. Yerli bir aday istiyorduk. Alın size aday, pırıl pırıl. Bu sefer parti gözetmeksizin oy verin. Ankara’ya kaç defa gittim, milletvekili olmadan da Zonguldak’tan gelenlerin Ankara’da sorunlarına koşan bir arkadaşımız. Köylümüz Ünal Demirtaş. Bizim başka köyleri gezmemiz lazım. Ben Ünal Demirtaş’ın evindeki tavukları bile tanıyorum. O yüzden bana onun anlatılmasına gerek yok. Ereğli-Zonguldak arasında oyların ful çıkması lazım onun için çalışıyoruz.”

İl Genel Meclisi Üyesi Saadettin Arslan yerel seçimlerde yalı boyunun yoğun desteğini gördüğünü belirterek “Fakat bizim Ankara’da bir ayağımız olması gerekiyor. Ünal Demirtaş’tan çok destek gördük bugüne kadar. Vekil olduktan sonra göreceğimiz desteği düşünemiyorum. Onun göğsünü kabartarak Ankara’ya göndermemiz lazım. Hep beraber abimize, kardeşimize sahip çıkacağız. Bu seçim partileri bir kenara bırakalım. İnsanımıza, kardeşimize sahip çıkalım” dedi.

Bayat Köyü’nden, Eski CHP İlçe Başkanı ve Eski İl Genel Meclisi Üyesi Muhammet Arslan,

“Yalı boyu deyince, 2002 yılındaki adaylığımda hangi  köyden kaç oy çıkmış demedim. Üçüncü sıradasın sana sıra gelmez dediler. Bakın gördünüz mü ikinci sırada da aday olduk. Ben adaylığımda Cemaller’den oy alamam diyordum. Faik muhtar beni çağırdı, oğlum sen bizimsin başkasına mı oy vereceğiz dediler, ben birinci oldum Cemaller’den. Vali Sami Seçkin kooperatif kurdu Cemaller’de 30 oy aldı. Cemaller köyünü örnek alın adayınıza sahip çıkın.”

 

ESKİ SENDİKACIDAN TAM DESTEK

Eski GMİS Genel Başkan Yardımcılarından İsmet Demirhan ise “Ünal Demirtaş bizim canımız, ciğerimiz, babası dostumuz, madenci emeklisi. Ben de GMİS genel Başkan Yardımcılığı yapmış bir insan olarak söylüyorum. Madenci benim adaylığımda birliği sağladı. Şimdi parti gözetmeksizin aynısını yapıp  adayımıza sahip çıkmamız lazım. Biz sahip çıkarsak herkes sahip çıkar. Adayımıza yalı bölgesindeki 6 bin 500 oyun kaçta kaçını aldın dedirtmeyin. 6 bin 500 oyun tamamını vermemiz lazım” diye konuştu.

 

(Haber Merkezi)