4 Bin 700 Erdemir işçisini ilgilendiren toplu sözleşme sürecinde siyasiler, sivil toplum kuruluşları ve esnafın ciddi desteğini gördüklerini anlatan Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, "Süreç inşallah iyi olacak, işçimiz lehine sonuçlanacak" dedi.

 

Sendika ve Erdemir işçilerinin haklı mücadelelerine tam destek verdiklerini ifade eden MHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker de Erdemir'deki taşeron ve OYPA işçilerinin de aynı haklara kavuşturulması temennisinde bulundu.

 

 

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) arasında yürütülen, 4 bin 700 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşme görüşmelerinde grev kararı alınması ile başlayan süreçte ilçede iyi bir hava yakaladıklarını söyledi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker ve yönetim kurulu üyelerinin yaptığı ziyarette konuşan Ercan, toplu sözleşme görüşmelerini masada bitirmek temennisinde olduklarını belirtti.

 

"CİDDİ DESTEK GÖRÜYORUZ"

26. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde grev sürecine girdiklerini ifade eden Ercan, "Sadece Erdemir işçilerinden değil tüm esnafımızdan, sivil toplum kuruluşlarından, siyasilerden de ciddi destek görüyoruz. Bu mücadelemizde bizlere destek veren toplumun her kesimine teşekkür ediyorum.

 

"İŞVEREN 2 YILLIK İSTİYOR"

Süreç inşallah iyi olacak, işçimiz lehine sonuçlanacak. İşveren ile daha önce yaptığımız toplu sözleşme anlaşması 3 yıllıktı, bu kez 2 yıllık bir sözleşme taslağı hazırladık ancak işveren 3 yıl olmasını istiyor" diye konuştu.

 

"ZİYARETLERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ"

MHP Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker de alınan grev kararının ardından gerek sendika gerekse sendika üyesi Erdemir işçilerinin mücadelesinde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydettiği konuşmasında şu ifadeler yer verdi: "Milliyetçi Hareket Partisi'nin göreve atanan yeni yönetim kurulu arkadaşlarımız ile ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Son günlerde Türk Metal Sendikası, Ereğli'mizde ciddi bir mücadele içerisine girmiştir. Girmiş olduğunuz bu mücadelede gerek sendika gerekse sendikaya üye Erdemir işçisi arkadaşlarımızın hak mücadelesinde sonuna kadar yanınızdayız. Sendika sadece Erdemir işçisinin hak ve hukukunu aramanın ötesinde ilçesin sosyal ekonomik politik çok önemli bir gücü durumuna gelmiştir.

 

"ŞEHRİN SOSYAL ALANINI ETKİLEMEKTE"

Sendikanın etkisi Erdemir işçisini aşmış şehrin bütün sosyal alanını da etkilemektedir. Türk Metal Sendikası'nın bu haklı mücadelesinin devamın hem de Erdemir işçisinin Avrupa ülkelerinde ağır sanayi şartları altında çalışan işçi haklarına ulaşmasını kurumsal, ekonomik olarak mesleki sorunlarının giderilmesini, Erdemir içerisindeki taşeron ve Oypa işçilerinin de aynı haklara kavuşturulmasını, sendikamızın öncülük yapmasını toplumsal bir talep olarak iletmek isterim"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)