Son mahalli idareler seçimlerinde CHP'den Gülüç Belediye Başkan aday adayı olan Burak Emrah Yapıcı, ülkedeki muhalefetin yeni bir imaj kazanması gerektiğini söyledi.

Halk odaklı siyaset yapılmasını isteyen Yapıcı, MHP'nin yaklaşan olağanüstü kongresinin ülke için son derece önemli bir sürecin başlangıcı olabileceğine dikkati çekti.

Değişim rüzgarının başlaması ile muhalefetin de kendisine çeki düzen vereceğine inandığını anlatan Yapıcı, farkındalık yaratmak adına süreç ile ilgili düşüncelerini aktarmak istediğini anlattı.

Yapıcı konuya ilişkin düşüncelerini şu sözlerle paylaştı.

"Başka bir partinin iç işlerine karışmak gibi bir düşüncemiz asla yok. Yalnızca siyasette genç ve vizyon sahibi yeni isimlerin halkın karşısına çıkması gerektiğine inanıyorum. Biz istiyoruz ki her alanda yapılacak değişiklikler yeni bir heyecan ve umut getirir. Maalesef günümüzdeki muhalefet halkın beklentilerine cevap verememektedir. Umutsuzluk ve gelecek kaygısı taşıyan insan sayısının giderek artması değişime ne kadar ihtiyaç duyulduğunun göstergesidir. Halkın ülkemizde maalesef güvenebileceği kurumların sayısı giderek azalmaktadır. Değişime dikkat çekme noktasında herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine inanıyorum bu yüzden düşüncelerimi kamuoyu ile paylaşmak istedim. Bir Cumhuriyet Halk Partili olarak yaklaşan MHP'nin olağanüstü kongresinin tüm Türkiye'ye hayırlar getirmesini temenni ediyorum"