AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır,  Ereğli’ye yapılacak olan okullar arasında bulunan 5 İlköğretim Okulunun, yer, proje ve bütçe çalışmalarının tamamlanarak ihale ilanına çıkıldığını bildirdi.

 

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır , Ereğli’nin Eğitim-Öğretim alanında yaşadığı özellikle fiziki sıkıntıları gidermek için başlattıkları çalışmaların ihale aşamasına geldiğini söyledi.

 

İlk etap kapsamında Ereğli’ye planlanan 9 Okul’dan 5 tanesinin yapımı için ilana çıkıldığını belirten Çakır; “Ereğli’mizin eğitim-öğretim alanında yaşadığı özellikle fiziki sorun olan okul ihtiyacını gidermek için başta Milletvekilimiz Sayın Prof.Dr.Ercan Candan olmak üzere, diğer ilgili birimlerin çalışmaları son aşamaya gelmiş ve 5 okulun yapım işi ilana çıkmıştır. Bu kapsamda, 16 derslikli Çiğdemli İlköğretim Okulu, 8 Derslikli Kurtlar İlköğretim Okulu, 16 Derslikli Kızılca İlköğretim Okulu, 16 Derslikli Ören ilköğretim Okulu ve 12 Derslikli Kızılcapınar İlköğretim Okulu’nun yer, proje ve bütçe çalışmaları tamamlanarak ihale ilanına çıkılmıştır” dedi.

 

Önümüzdeki günlerde 3 okulun daha yapımı için ilana çıkılacağını belirten Çakır; “Ormanlı’ya yapılacak 24 derslikli İlköğretim Okulu, Kırmacı’ya yapılacak olan 24 Derslikli İlköğretim Okulu ve Bağlık mahallesine yapılacak olan Anaokulun da çalışmaları bitmiş vaziyette. Bu okullarında önümüzdeki günlerde yapımı için ilana çıkılacak. Ayrıca Bağlık İmam Hatip Lisesi’nin derslik sayısı arttığı için yeni bir proje hazırlanmış ve bu okulumuzun da yılbaşına kadar yapımı için ilana çıkılması hedefleniyor” diye konuştu.

 

Çakır, ilçenin temel sorunlarını çözmek için çalıştıklarını belirterek; “Ereğli’mizin başta sağlık, eğitim, yol, adalet ve diğer alanlarda yaşadığı fiziki sorunlara kalıcı çözümler için çalışıyoruz. Hükümetin yapması gereken bütün çalışmaları söylemlerle değil, icraatlar la ortaya koyuyoruz. İhale aşamasında ki bu 9 okulumuzun sayısı önümüzdeki yıl hayırseverlerimizin de katkılarıyla daha da artacak. Bu hizmetlerin ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta milletvekilimiz Prof.Dr.Ercan Candan olmak üzere, diğer bölge Milletvekillerimize, Zonguldak Valiliğimize ve İl Özel İdare Yetkililerimize halkımız adına teşekkür ediyorum” dedi.