Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Bahaddin Arı, Türkiye Kamu-Sen’i ziyaret etti. Ziyarete, Arı’nın eşi Sevim Arı ile Zonguldak Belediye Meclis Üyesi İzzet Bildirici de katıldı. Arı’yı, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu ve Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları karşıladı. 
Sıcak ve samimi bir ortamda gelişen ziyarette bir konuşma yapan Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Bahaddin Arı, şunları söyledi:
“Öncelikle Türkiye Kamu-Sen’e, başta Kadir Bacıoğlu olmak üzere tüm yönetim kurulu arkadaşlarımı bizi kabul ettikleri için teşekkür ediyorum. Ben de bireysel olarak kamu çalışanlarının mücadelesini uzun yıllardır tanıyan, bilen arkadaşları olarak, Zonguldak aday adaylığı sürecine girdiğimizden bugüne bütün ilişkilerimizi hem insani, hem de demokratik açıdan sürdürerek geldik. Biz yerel yönetimlere adayız, ama doğal olarak bu yerel yönetimler, sadece tek başına belediye, belediyenin var olan personeli, oradaki projeler, programlar, altyapılar, teknik konular değil; aynı zamanda, eğer kenti daha çağdaş, daha demokratik, daha katılımcı, daha şeffaf, yaşanabilir bir Zonguldak yapmak istiyorsak, doğal olarak kentteki bütün toplumsal grupları, bütün meslek ve kitle örgütlerini bu sürece katarak yapmamız gerekiyor. O nedenle ben, bugüne kadar bu sürecin doğru işlemediğine inanıyorum. Kamu çalışanlarının belediyedeki, kentin katılımcı sürecine çok olağanüstü bir ortaklık olmadığına inanıyorum. Ben aday olursam, özellikle yaşanabilir bir kenti yeniden yaratmak, kentin kaybolmuş kent kültürünü yeniden ortaya çıkartmak adına kamu çalışanlarıyla beraber güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Çünkü geçmişte kentimizin ana damarı kömür olduğu için bugün belki öyle görünüyor, doğaldır. Anadolu’nun değişik yerlerinden koptu geldi yurttaşlarımız. Hepimiz bir yerlerden geldik. Bugün göçün şekli değişti. Bugün daha çok kamu üzerinden doktoru, akademisyeni, öğrencisi geliyor. Doğal olarak kamu çalışanlarını ilgilendiren alan daha yoğun geliyor. Gene kentimize farklı illerden iç göç devam ediyor. Kamu çalışanları içerisinde bir parçalanmışlık var; hem ülke düzeyinde, hem de kent düzeyinde. Bu sadece memurlar arasında değil, işçiler arasında da parçalanmışlık var. Ben şahsen kamu çalışanlarının tek sendika, sendikal birlik içerisinde, işçi-memur ayrımının kalkmasını istiyoruz. O nedenle de burada da özellikle Türkiye Kamu-Sen’in, bırakın sadece çalışanlar üzerinden demokratik mücadele, hak alma mücadelesini, aynı zamanda memurların siyasallaşması, siyasi partilere üye olması, seçim sisteminin değişmesi, Siyasal Partiler Kanunu’nun değişmesi konusunda verdiği mücadeleyi de tebrik ediyorum. Bu konuda çok ortak yanımız var. Ben yapı olarak, kişisel olarak, yaşam tarzı olarak, kentteki tüm toplumsal var olan grupları sevgi, kardeşlik, barış temelinde çağdaş, demokratik, katılımcı bir anlayışla birleştirerek, bu kenti daha çok yaşanabilir bir kent haline getireceğime inanıyorum. İşte bu nedenle adayım. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum.”  
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sendikamızı ziyaretinizden ötürü çok teşekkür ediyorum, sendikamızı onurlandırdınız sağ olun. Türkiye Kamu-Sen, Zonguldak içinde birçok söylemi olan, yaşadığı şehir için fikirlerini beyan eden bir kamu çalışanı sendikasıdır. Biz bu şehirde yaşıyoruz, şehrin sorunlarını biliyoruz. Biz eminiz ki, Bahaddin Bey de yola çıkarken, hem daha önce basında yer alması nedeniyle, hem de Belediye Meclisi’nde aldığı görevler dolayısıyla bu şehrin sorunlarını çok iyi bilen bir kişi. Bu şehri yönetecek olan insanların bu şehrin içinden çıkması gerektiğine inanıyoruz. 
Artık bu şehir, kendi içinden çıkan insanlarca yönetilmeli. Kendi yetiştirdiği insanlara teveccüh etmelidir. Ben Bahaddin Bey’e aday adaylığı yolunda başarılar diliyorum. Önümüzdeki süreçte adaylıklar açıklanacaktır, biz kendisini aday olarak görmek isteriz. Kendisiyle Belediye Başkanı olarak da çalışmak, sorunlarımıza çözümler üretmesini isteriz. Ben bu yolda kendisine başarılar diliyorum, yolu açık olsun” diye konuştu.