Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı Deniz Yavuzyılmaz, seçim çalışmaları programı dahilinde TTK Liman İşletme Müdürlüğü çalışanlarıyla bir araya geldi. Kamuda alt-işveren ve rödovans uygulamasına son verileceğine değinen Yavuzyılmaz, tüm kamu çalışanlarının grevli sözleşme hakkına kavuşacağına, haftalık çalışma süresinin ücrette bir azalma olmaksızın 40 saate ineceğini söyledi.

 

‘TTK BİZİMDİR’

CHP Milletvekili Adayı Deniz Yavuzyılmaz, "Zonguldak'ın temel direği TTK'dır. Ben madenci torunu öğretmen çocuğuyum. Hepimiz gibi. Bizim birbirimizden bir farkımız yok. Derdimiz de aynı, aşımız da suyumuz da aynı. TTK'nın özelleştirilmesi durumunda Zonguldak'ımız tamamen ötelenecek, dışlanacaktır. TTK'mızın mücadelesini hep birlikte vereceğiz. TTK'ya beş bin işçi alacağız. Yaşanabilir bir Türkiye'yi ilk ilimiz olan Zonguldak'tan kuracağız. İşçilerimiz açlık sınırında yaşayan insan modeli olmaktan çıkacak, sosyal hayatı olan işçi hayatı süreceklerdir. Biz Yaşanabilir bir Türkiye'yi Zonguldak'la kuracağız. Nasıl ki Zonguldaklı Madenciler tüm Türkiye'ye hatta dünyaya sesini duyurdu bizler de madencilerin torunları olarak Zonguldak'ımızı Türkiye'nin merkezi konumuna taşıyacağız" dedi.

Madenlerimizin özelleştirilmesiyle birlikte eski önemini yitirdiğine vurgu yapan Yavuzyılmaz, madenlerimizin devlet tarafından işletileceğini, madenlerin kamuya en yüksek yararı sağlayacak şekilde, iş güvenliği ve mühendislik teknoloji bakımından en yüksek standartlarda projelendirileceğini en önemli unsuru olan iş güvenliği ve denetimin vazgeçilmezleri olduğunu söyledi.

 

AYNI SOFRADA

Programını, TTK Maden Makinaları Fabrika İşletme Müdürlüğü'nü ziyaret ederek devam ettiren Deniz Yavuzyılmaz, Maden Makinaları Fabrika İşletme Müdürlüğü'nde işçilerle birlikte yemek yedi. Programı'nı Ereğli Erdemir işçileriyle devam ettireceği öğrenildi.