CHP’nin 7 Mart’ta gerçekleştirdiği eğilim yoklamasında Ereğli’den birinci çıkan eski ilçe Başkanlarından Yaşar Balcı, Genel Merkez’de bir dizi görüşmelerde bulunduktan sonra ayağının tozuya haber merkezimizi ziyaret etti. Balcı, 2.sıra kontenjan adaylığının Kdz. Ereğli’ye verileceği yönünde bir kanaatin oluştuğunu kaydederken, 7 Nisan’a kadar her aday adayının şansının devam ettiğini belirtti.

Balcı açıklamasında izlenimlerini ve görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

“Ankara ziyaretlerimizi dün tamamladık. Görüşmelerimiz neticesinde şu çıkıyor; Zonguldak Merkez yoklamasıyla belirlenen bir ilçe. Bu merkez yoklaması sonucunda bir eğilim yoklaması yapıldı. Tabi ki bu eğilim yoklaması yapılmasına büyük ölçüde saygı duymak kaydıyla bölgesel dengelere dikkat edilecek.

 Zonguldak’ta yapılan eğilim yoklaması sonucunda Ereğli’nin ilk üç sırada çıkmaması sonucunda kontenjana ayrılan ikinci sıra için Ereğli’nin ağırlıklı olacağı kanaati oluşmuştur. İlçe başkanımız da bu mealde bir açıklama yapmıştır. Genel merkezde de şöyle bir kanaat yok, yani bu ikinci sıraya illaki Ereğli adayının verileceği kanaati yok. Ancak bölgesel dengeler dikkat edildiğinde Ereğli’den bir adayın tespit edileceği konusunda bir kanaat var.

Ancak şu yok sadece burada kontenjana başvuranlar değerlendirilecek diğer eğilim yoklamasına giren diğerleri değerlendirilmeyecek diye bir algı yok. Ama tüm adayların Ereğli’den tüm adayların bu eğilim yoklamasında kriter olarak değerlendirip, diğer sokaktaki anket değerlendirmeleri kendi cv’lerindeki geçmiş siyasal tarihi ve geleceğine bakılarak bir değerlendirme yapılacağı noktasında genel merkezden bir izlenim aldık.

Hali hazırda bütün Ereğli’deki aday adaylarının da ve Zonguldak’taki bütün aday adaylarının 7 Nisan akşamına kadar bu listede şansının olma ihtimalini gördük. Bekliyoruz. Biz bu çalışmamızı tamamladık. Bundan sonra Genel Merkezin vereceği karara saygı duyacağız.”