CHP Kdz. Ereğli eski ilçe Başkanlarından Yaşar Balcı, “ülkesini, bayrağını, vatanını seven herkesin ülkeyi kötü yöneten AKP’ye karşı birlikte ve beraberlik zamanı” başlıklı açıklamasında, “Ünal kardeşimizi ve diğer milletvekili arkadaşlarımızı kutluyorum” dedi.

Balcı, eğilim yoklamasına ve kontenjan tercihine saygı duyduğuna vurgu yaptığı açıklamasında şöyle dedi:

“Değerli dostlarım , sevgili CHP liler. Ocak ayının ortalarında başladığımız Milletvekilliği aday adaylığı çalışmalarımız 07,04,2015 tarihi itibariyle tamamlanmıştır. Genel merkezimiz 7 martta yapılan eğilim yoklaması sonucu , ilk sıralarda Ereğli aday adayı çıkmadığından kontenjan adaylığı tercihini Ünal DEMİRTAŞ arkadaşımızdan yana yaparak Ereğli'nin 40 yıllık hasretini yerine getirmiş oldu. Ünal kardeşimizi ve diğer milletvekili arkadaşlarımızı kutluyorum. Yaklaşık üç aydır çalışmalarıma katılan destek veren ve 7 mart Eğilim yoklamasını bir demokrasi şölenine döndüren çok değerli CHP li üyelerimize çok çok teşekkür ederim. Bundan sonra asıl önemli olan ve zor olan bölümde AKP sini siyasi alandan silmek için , gerekli çalışmaları başlatmak. Tüm Cumhuriyet sevdalıları, Ülkesini, bayrağını,vatanını seven herkesin ülkeyi kötü yöneten AKP ye karşı birlik ve beraberlik zamanı. Ben ve arkadaşlarım Elimizden gelen gayreti göstereceğimizi ve bunun yanında örgütlerimizin vereceği görevlere hazır olduğumuzu tüm Ereğli kamuoyuna duyuruyorum. Tekrar bölgemizin adayı Ünal Demirtaş'ı tebrik ediyor başarılar diliyorum.”


CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ALİ İHSAN KÖKTÜRK:

Bilindiği üzere, Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili adaylarını belirleme süreci 7 Mart tarihinde gerçekleştirilen eğilim yoklamasıyla başlamış, 6 Nisan’da gerçekleşen Parti Meclisi toplantısında kontenjan adayı belirlenerek, 7 Nisan tarihinde listelerin Yüksek Seçim Kuruluna verilmesiyle tamamlanmıştır.

Bu süreçte üyelerimizin, örgütlerimizin çoğunluk iradesi ve en son Genel Merkezimizce şekillendirilen CHP Milletvekili Listesinde, ülkemizin pek çok seçim bölgesinde olduğu gibi “bir değişim arzusu” öne çıkmıştır.

7 Mart’ta sandıktan çıkan sonuçlara baktığımızda, örgütlerimizde ve üyelerimizde yeni dönem parlamentosunda Zonguldak’ın yeni isimlerle temsil edilmesi konusunda bir irade oluştuğu görülmüştür.

Bu irade sonucu, Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili aday listesinin 5. sırasında yer alıyorum.

Ortaya çıkan değişim yönündeki örgüt iradesine saygı duyuyorum. TBMM’de Zonguldak Milletvekilliği onurunu bana yaşatan tüm Zonguldaklı hemşerilerime ve partili arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.

Eğilim yoklaması sürecinde ve ondan önceki süreçte yapılanları ve yaşatılanları irdelemeyi bu aşamada Cumhuriyet Halk Partimiz açısından yararlı bulmuyorum.

Kaldı ki, bu anlayış doğrultusunda 7 Mart Eğilim Yoklaması sonrasından TBMM’nin kapandığı son geceye kadar partimin bana vermiş olduğu görevimi yerine getirme çabası içerisinde oldum.

Önümüzdeki süreçte de; üyelerimizin iradesi doğrultusunda, Cumhuriyet Halk Partimizin Zonguldak Milletvekili listesinin ön sıralarında yer alan adayların önünü açarak, konumumu bilerek, partime olan bağlılığım, inançlarım ve prensiplerim doğrultusunda partimin başarısı için elimden geleni yapmaya çalışacağım…  


CHP ESKİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ADAYI BUKET MÜFTÜOĞLU:

Bu süreçte hiç birinizi unutmayacağım.

Çalışmalarımızda bizden desteğini esirgemeyen, herkese şükranlarımı sunuyorum.

İyi ki varsınız...

Hayatımda haddim olmayan hiç bir işe kalkışmadım.

Çocukluğumdan bu yana "Hayır" cevabı alacağım hiç bir konuda kimseyi yormadım.

Bölgede birlikte siyaset yaptığım çok sevdiğim ekip arkadaşlarım ve Karadeniz Ereğli' nin yerli halkı, ailemden miras güçlü dostlukların ve güçlü Sivil Toplum Örgütlerinin ve Kuruluşların, desteği ve önerisi ile yola çıktım.

Yarın bu güzel insanlar yine istese yine denerim.

Siyaset vefa ve dostluk işidir. Ekibiniz ve kamuoyu yaşadığınız veya ait olduğunuz bölgede size umut bağlamış ve sizi sadece temsil ettiği kurum adına değil, şahsen de yürekten destekliyor ise alacağınız karar tek başına şahsınızı bağlayamaz.

Zonguldak'ta ön eğilim yoklamasında annemin vefatı nedeniyle bulunamadığım için ayrıca üzgünüm. Gönül isterdi ki partimin demokratik kararında orada olayım, ve 10.000 kayıtlı üyemiz ile bölgede ses getiren bir sıralamada çıkayım. Ancak sonucu yine de değiştiremeyecek gerçek, Karadeniz Ereğli'ye verilen ikinci sıra kontenjan adaylığı olacaktı ki, her şeyden önce bir Cumhuriyet Halk Partili olarak memleketimin ikinci sıra milletvekili adaylığından herkes gibi bende çok memnunum.

Bundan sonra seçilen arkadaşımız Sayın Ünal Demirtaş ile bu fırsatı iyi değerlendirmek ve iddia ettiğimiz üzere bu sıralama ile tarihi oy oranına sahip olmak boynumuzun borcudur.

2019 Kurtuluşun 100.Yılına girerken TBMM'de Cumhuriyet Halk Partisini ve 6 Ok'u memleketim Karadeniz Ereğli'den temsil etmek için canımı vermeye hazırdım. Bugün dışarıdan da olsa partimin ilkelerine bağlı kalmak kaydı ve şartı ile her türlü desteğe hazırım.

Zira, Kemalizm ve 6 Ok doğru yorumlandığında, dünyada gelmiş geçmiş en büyük ideoloji ve siyasi yönetim biçimidir.

Bundan sonra en büyük hedefimiz, CumhuriyetHalk Partisinin çizgisine bağlı kalarak, bölgemizde ve ülke içinde başarısıdır.

Bu süreçte  şahsıma var olan desteğin partime katkısı için  çalışmaya hazırım.

Kendi  adıma tek söyleyeceğim ise; Olan hayırlıdır...

Hepiniz sevgi ve sağlıcakla kalın.