Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) milletvekili adayı olan ve adaylık sıralamasında 2’nci sırada yer alan Zonguldak eski Valisi Yavuz Erkmen, sonuçların Zonguldak ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi. Uzun yıllardır Zonguldak’tan partisinin milletvekili çıkartamamasına değinen ve Zonguldak’tan bu dönemde milletvekili çıkarmayı başardıklarını belirten Erkmen, “Sevinçliyim, benim sevincim, Zonguldak’tan bir milletvekili çıkartırken katkım olduğu için kendimi şanslı hissediyorum” dedi.

Milletvekili olarak Zonguldak’ı Ankara’da temsil etmeye hak kazanan MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan’ı yürekten kutladığının altını çizen Erkmen, “Bu güzel sonucun ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum Uzun yıllar sonra Milliyetçi Hareket Partisi olarak Zonguldak’tan bir milletvekili çıkarttık. Ben her şeyden önce Sayın Bakanımız Zeki Çakan’ı ve onun şahsında bütün MHP’li arkadaşlarımı kutlamak istiyorum. Sevinçliyim, benim sevincim, Zonguldak’tan bir milletvekili çıkartırken katkım olduğu için kendimi şanslı hissediyorum. Bu anlamda da sevinçliyim, Milliyetçi Hareket Partisi, ülkemiz için gereklidir, ülkemizin çimentosudur. Göreceksiniz, gelecekte çok daha güzel günleri birlikte yaşayacağız. Gönlümüz 5 arkadaşımızın milletvekili olarak yer almasını isterdi. Ama olsun, bu Zonguldak halkının bir takdiridir ve bu takdir her şeyin üzerindedir. Biz, Zonguldak’a hizmet için yola çıkmıştık. Milletvekili olsak da, olmasak da her zaman Zonguldak’ın hizmetindeyiz. Bunu da herkesin böyle bilmesini istiyorum. İnşallah bu seçim Milliyetçi Hareket Partisi için Zonguldak’ta bir dönüm noktası olacaktır. Bunu önümüzdeki genel ve yerel seçimlerde göreceğiz, çok güzel sonuçlar elde edeceğiz. Ben Sayın Bakanımız Zeki Çakan’ın Zonguldak’a hizmet edeceğine yürekten inanıyorum. Buna Zonguldak halkının da inanmasını istiyorum, çünkü biz birlik ve beraberlik içerisinde buraya kadar geldik. Burada emeği olan bütün arkadaşlarıma, bize destek olan bütün vatandaşlarımıza, bizimle birlikte çalışan emniyet ve jandarma mensubu arkadaşlarımıza, bizimle birlikte olan basın mensubu arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bir kez daha hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sayın Bakanımız Zeki Çakan’ı da yürekten kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Milletin iradesine saygı duyduklarını ifade eden Erkmen, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Zonguldak’ta ve Türkiye’de yükselişe geçtiğini de sözlerine ekledi.