EREĞLİ'YE KÜÇÜK ŞEHİR İBARESİ...

Sözlerine gazetecilerin yoğun bir çalışma dönemine dikkat çekerek başlayan CHP Zonguldak Milletvekili adayı Buket Müftüoğlu, "Küçük şehirlerde siyaset büyük şehirlere nazaran çok daha zor. İnsanlar bazen aynı fikirleri taşısalar da aynı düşünce de olsalar dahi maalesef o çok iç içe yaşamanın vermiş olduğu kargaşa ile bazen yıpranabiliyorlar" dedi.

"Küçük şehirde, Karadeniz'in en güzel şehirde yaptığınız meslekten dolayı kutluyorum" sözlerine yer veren Müftüoğlu ise özeleştirilerde de bulundu.



"ÇIKARMAMIZ GEREKEN DERSLER VAR"

Müftüoğlu'nun konuşması ise şu şekilde: "5 Ayrı siyasi partide tek kadın adayı olmam nedeni ile CHP'nin bundan önce parti meclisinde 2 yıl görev almam nedeniyle ama öncelikle de kadın olmam nedeniyle belki biraz daha öne çıkmış olabilirim, o yüzden de bu toplantının parti binasında yapılmasını istedim. Türkiye geneline bakacak olursak çıkarmamız gereken dersler var. Milletin iradesine ve halkın tercihinin yadsıyarak değil kutsayarak siyaset yapmalıyız. Çok bilinçli çok zeki bir millete sahibiz. Bunu köy çalışmalarımızda da sıklıkla dile getirdim. Öncelikle bunun için çok mutlu olduğumu bilmenizi istiyorum. CHP'ye gelince muhakkak kendi değerlendirmelerini yapacaktır hem genel merkez hem il hem de ilçe nezdinde, şunu unutmayalım ki ölümü gösterip sıtmaya razı edilen bir dönemden geçiyoruz.


"EKONOMİK ZORLUKLAR VAR"

Türk milletine bu AKP iktidarı ölümle korkutup sıtmaya razı etmiş durumdadır. Aslında hepimiz örgüt üyesi milletvekili adayı, ilçe başkanı veya basın mensubuyuz ama herkesin anne, babası, çocuğu, bu toplumun bir parçası. Hepimizin ekonomik zorlukları var. Bu ekonomik zorluklar bugünün de zorlukları değil aslında. CHP tek başına 1950'den beri iktidar değil. Öncelikle ülkeyi, yaşananları ve bu içinden çıkılmaz ekonomik kaosu değerlendirirken veya suçlarken CHP'nin ideolojisinin 1950'den bu yana iktidar olamamış aslında halka istediklerini verememiş olmakla değerlendirmek lazım.


"GETİRENLER SAĞ İKTİDARLAR"

Ülkeyi bu hala getirenler 1950'den bu yana hep sağ iktidarlar. Halka dokunmakta eksiğiz, samimiyette eksiğiz, düzeltmemiz gereken bütün hususları aile içerisinde tartışacağız. Bunların üstesinden geleceğiz. Şunu biliyorum ki CHP, bu devletin teminatıdır. Ana muhalefette olduğumuz dönemler içerisinde Türkiye'yi uçurumdan kurtaran bir çok karara imza attık. Yaşananlardan ders çıkarılması konusunda ders çıkaracağıma söz veriyorum. Örgütümün gençleşmesi daha çok kadının bu parti içerisinde öz ailesindeki gibi güven duyması bu örgütlerin yenilenmesi, gençlerin buraya dolup taşması için de ben de az çalıştım o yüzden bu konuda hem ilçe başkanlığımdan hem partililerimden özür diliyorum. Söz veriyorum ki yepyeni yüzlerle eski tecrübeli kadroların asla küsmediği destek olduğu birbirlerine arka çıktığı bir Ereğli İlçe Örgütü yaratmak için elimden geleni yapacağım. Buna söz veriyorum"

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)