DSP MİLLETVEKİLİ ADAYI MUSTAFA TİMUR ATATÜRK’E HAKARET EDEN BİRİNİN EREĞLİ’YE GETİRİLMESİNİ ELEŞTİRDİ.

Sağlık İş Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi tarafından davet edilen ve  "İstikbal, İstiklal, İstikrar" konulu konferansta konuşan eski Rize Milletvekillerinden Şevki Yılmaz ile ilgili yazılı bir açıklama yapan DSP Zonguldak 1. Sıra Milletvekili adayı Mustafa Timur, Atatürk’e “Selanikli dönmeler” dediğine dikkat çekerek “Yılmaz’ı kim getirdi, masraflarını kim karşıladı?” diye sordu.

 Timur’un yazılı açıklaması aynen şöyle:

“Manisa’da düzenlenen bir konferansta Atatürk’ü kastederek “Selanikli dönmeler” ifadesini kullanan Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz hakkında, yapılan suç duyurusu üzerine kamu davası açılmıştır.

Memur-Sen Manisa İl Temsilciliği tarafından 30 Mart 2015 tarihinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak çağırılan Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz’ın konuşmasında Atatürk’e yönelik olarak “Selanikli dönmeler” şeklinde hakaret içeren ifadesinin basına yansıması üzerine Eğitim-İş, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştur. Savcılığın 2015/4676 sayılı soruşturma dosyasıyla yapılan soruşturma sonucu, daha önce de benzer suçlardan hakkında mahkumiyet kararları bulunan Şevki Yılmaz’ın Atatürk’e hakaret suçu sabit görülerek 5816 sayılı Kanun’a muhalefet etmek suçundan hakkında kamu davası açılmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmeyi alışkanlık hatta görev edinen ve bunu her fırsatta dile getiren Şevki Yılmaz’ın Kdz Ereğli’de ne işi var?  Bu şahsın  Kdz Ereğli’ye  gelmesi veya getirilmesi  kim ve kimler tarafındandır ve bu şahsın masrafları kimler tarafından karşılandı?  Üzücü olduğu kadar düşündürücüdür.

Cumhuriyetimizin temel değerleri ve Kurucu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Paşa  hakkında hoyratça ve pervasızca  konuşmalarını da  kınıyoruz.  Kdz Ereğli’mizde bütün siyasi partileri ve sivil toplum örgütlerini bu kişi hakkında hassas davranmalarını bekliyoruz.”

 YILMAZ’IN EREĞLİ’DE YAPTIĞI KONUŞMANIN HABERİNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ