DSP Genel Başkanı Masum Türker Zonguldak’ta düzenlediği basın toplantısında, Zonguldak yollarının halini hiç beğenmediğini belirtirken “Akçakoca’dan buraya gelirken tüm yollar bozuk. Türkiye’nin her şehrine gidiyorum. Seçilmiş olan iktidar ve muhalefet milletvekillerine soruyorum: Bu Zonguldak’ın yolları niçin diğer şehirlerin gerisinde kaldı?” diye sordu.

Türker yerel konuda sözü rödevans ile işletilen kömür alanlarına getirerek “Soma’dan sonra, alınan yeni kararlarla özel sektördeki kömür işletmelerinin işleri zora sokulmuş durumda. Zaten rödevansla özel sektöre devir ederken, verimlilik adı altında daha kalitesiz bir yaşam koşullarında çalıştırmaktan kaynaklanıyor. Devlet bunu yapacağına, kendi kamu sektörüne verdiği o sübvansiyon yardımlarının en azından yarısını  bu tür işletmeler için sağlarsa, işçinin ücreti azaltılmasın. İki maaş alsın amma, bu konuda devlet destek versin. Yoksa Zonguldak’ta işsizlik biraz daha artacak.” Dedi.

İktidara geldiklerinde şifreli yayımlanan futbol maçlarını şifresiz yapacaklarını da ifade eden Türker toplantıda diğer görüşlerini şöyle özetledi:

“Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesiyle ilgili "Mısır'daki idamların yapılmaması konusunda hazırladığımız mektubu ilgililere göndereceğiz." d

Parti olarak "Türkiye'de bir siyasal veya sol ittifak oluşturulabilir mi" düşüncesiyle CHP'yi ziyaret ettiklerini anlatan Türker, "Başta CHP, ÖDP olmak üzere İşçi Partisiyle bir ittifak yapıp yapamayacağımızı konuştuk. Bu çalışma başlamadan birkaç gün sonra CHP Genel Başkanı 'DSP'yi kapatın' diye açıklama yaptı. Anladık ki bunlar bir rakip istemiyorlar" ifadesini kullandı.

Türker, seçim vaatleriyle ilgili bilgiler vererek şöyle konuştu:

"En büyük vaatlerimiz arasında futbol maçlarının şifreli yayınlanmaması var. Bütün futbol maçlarını aynı anda yerel ve ulusal televizyonlar yayınlama hakkına sahip olacak. Takımların geliri nereden olacak? Şu anda mevcut reklam pastası bir televizyon üzerinden inşa ediliyor. Bütün maçlar televizyonlardan yayınlandığı zaman alacağı o kuşak için alınan reklamın belirli kısmı futbol takımlarının havuzuna aktarılacak. Böylelikle çocuklarımız ve büyüklerin maç izlemek için meyhanelere gitmesine son vereceğiz. Bizim hesabımıza göre futbol kulüplerinin bu havuzdan elde ettikleri payla mevcut yayın gelirleri yaklaşık 5,5 misli artmış olacak." 

Başkanlık sistemine karşı olduklarını dile getiren Türker, "Türkiye'de başkanlık sistemine girilmeden saltanat sistemi başladı. Son yargıda gördüğümüz aldığı karardan dolayı hakimlerin tutuklandığı, gelen ihbarları değerlendirip tırları çevirip meslekten ihraç edilen savcıların bulunduğu bir ülkede artık yargı, yürütme ve yasama aynı kişi tarafından yönetilmektedir" iddiasında bulundu.


- Mursi hakkındaki idam kararına tepki

DSP Genel Başkanı Türker, Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesine ilişkin "Partimiz idama karşıdır. Mısır'daki idamların yapılmaması konusunda hazırladığımız mektubu ilgililere göndereceğiz. Bu idamlarla ilgili duruşumuzu dünya için veriyoruz. Şu anda Hükümetin mektup gönderme şansı yok. Bugünleri düşünmemiş. Büyükelçimiz yok, çekmişiz. Bizim böyle bir mektup gönderme hakkımız var" diye konuştu

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in sağlık sorunları nedeniyle rapor almasını değerlendiren Türker, "Türkiye'de ve dünyada maaşlı çalışan hiçbir kamu kurumu mensubu izne habersiz çıkmaz. Genelkurmay Başkanı'nın ortadan yok olduğu tarih de aslında Türkiye'nin Suriye ile savaşa girmesinin çok konuşulduğu günlerdi. Genelkurmay Başkanı'nın bir rahatsızlığı varsa en azından bir fotoğrafının yayınlanması gerekir ki inanalım. İnşallah Genelkurmay Başkanımız sağlamdır" ifadesini kullandı.