Maden İşçileri Eğitim ve Spor Vakfının 2. Olağanüstü Genel Kurulu Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) toplantı salonunda yapıldı. GMİS yönetim kadrolarının değişmesinden sonra Vakıf’ta da görev değişikliğine gidilmesi için yapılan genel kurulda mütevelli heyeti üyeleri hazır bulundu.  

 

YENİ YÖNETİM

GMİS Genel Sekreteri Hakkı Arslan’ın Divan Başkanlığında yapılan toplantı sonrasında yeni yönetim şu isimlerden oluştu. GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, GMİS Genel Sekreteri Hakkı Arslan, GMİS Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, GMİS Teşkilat ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ, GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, GMİS Merkez Şube Mali Sekreteri Satılmış Öztürk

 

ÜYE SAYISININ ARTTIRILMASI

Kongre sonunda katılımcılara teşekkür eden GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Vakfın Kurucu Başkanı Şemsi Denizer’i sevgi ve saygıyla anarak, vakfın onun amaçları doğrultusunda görevine devam edeceğini, vakfın daha verimli çalışması için önceliklerinin üye sayısını artırmak olduğunu söyledi. Kongrenin açılış konuşmasını yapan eski yönetim kurulu üyelerinden GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Vakfın çalışmaları, üyelik durumu, gelir gider durumu hakkında bilgi verdiği konuşmasında özetle şunları söyledi.

 

BURS DA VERİLMEKTE

“Vakfımızın amacı 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin 96. Maddesinin (a) bendinde ifade edilen 3289 sayılı yasa hükümleri çerçevesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan üyelerimizin ve aile bireylerinin zihinsel, bedensel gelişmelerine katkıda bulunabilmek ve üniversite düzeyinde öğrenim gören aile bireylerine karşılıksız öğrenim yardımı vermektir. Ayrıca TTK’da çalışmakta iken iş kazası neticesinde şehit olan madenci kardeşlerimizin üniversitede öğrenim gören aile bireylerine de burs verilmektedir.”

 

DİVAN BAŞKANLIĞINA ARSLAN SEÇİLDİ

Mutlu’nun açılış konuşmasının ardından Divan Başkanlığına seçilen Hakkı Arslan, kongrenin hayırlı olması temennisini yineleyerek, amaçlarının Vakfın maden işçilerine daha fazla katkı vermesini sağlamak olduğunu söyledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra, gündem doğrultusunda yeni yönetim kurulu belirlendi. Yeni Yönetim Kurulu, önümüzdeki günlerde toplanarak görev dağılımını yapacaklar.