CHP Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Bahaddin Arı’nın Belediye Başkanı olması için başlatılan “Yurttaş Girişimi” komitesi basın toplantısı yaptı önemli mesajlar verdi. Yurttaş Girişimi sözcüsü Ali Şen yaptığı açıklamada, “CHP’li bölge milletvekillerimizin konuya ilgisiz, duyarsız kalmalarına şaşırıyoruz. Buradan bir kez daha belirtmeliyiz ki, biz halkız, bugün bizleri yok saymak demek, dar çıkar gruplarına, geniş halk yığınlarından kopuk, ilkesiz politikalara teslim olmak demektir. Bu anlayış aynı zamanda halktan yana, şeffaf, demokratik, katılımcı bir belediye anlayışından da o derece kopmak demektir” dedi.

 

Ali Şen’in basın toplantısına Zonguldak’ın 19 mahallesinden farklı meslek gruplarından vatandaşlar katıldı. Ali Şen yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bildiğiniz gibi bizler 11 Eylül 2013 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Bahaddin Arı ile ilgili olarak  “Yurttaş Girişimi” adı altında imza kampanyası başlatmış ve bunu 3 gün Vergi dairesi önünde gerçekleştirdikten sonra 1 Ekim’e kadar ise Zonguldak’ın 19 Mahallesinde devam ettirmiştik. Bizler, bugüne kadar CHP’ye oy vermiş ya da farklı gerekçelerle de olsa başka partilere oy vermiş farklı meslek gruplarından, Zonguldak’ın 19 mahallesinden bir araya gelmiş yurttaşlarız.

 

‘MERKEZDE 3500 İMZA TOPLADIK’

Zonguldak’ta “artık bir şeyler yapmak gerekir” diyerek kentimizin kötü gidişine dur demek için Çevreci, çağdaş, katılımcı, özgürlükçü şeffaf, yaşanabilir bir kent yaratmak için yola çıkan, Dürüst, ilkeli, halkın, yurttaşların ve onurun yanında olan Bahaddin Arı’ya destek vermek üzere Zonguldak merkezinde yaklaşık 3500 imza topladık. Topladığımız imzaları CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ve Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Adnan Keskin’e ulaştırdık.

 

 

‘HALKIN DESTEĞİNE DAYANMAYAN HİÇBİR

TERCİH BAŞARIYA ULAŞTIRMAZ’

Bugün sadece Zonguldak’ta değil ülkede halktan kopuk, halkın gücüne dayanmayan, Çevreci, katılımcı, demokrat ve özgürlükçü bir belediyecilik anlayışını kendine ilke edinmemiş hiçbir adımın başarıya ulaşması mümkün değildir. Bugün buradan Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Gökhan Günaydın’a, bölge milletvekillerimize, tüm yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Halkın taleplerine, halkın desteğine dayanmayan hiçbir tercih Zonguldak’ta başarıya ulaşamaz. Buradan bizlerin bu çabasının göz ardı edilmemesinin altını bir kez daha çiziyoruz.

 

 

‘BÖLGE MİLLETVEKİLLERİMİZ KONUYA DUYARSIZ’

Şunu açıkça belirtmeliyim ki, Yurttaş Girişimi olarak 3500 imzayı Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na kadar ulaştırmamıza, iletişim kurmamıza rağmen bu konuda CHP’li bölge milletvekillerimizin konuya ilgisiz, duyarsız kalmalarına şaşırıyoruz. Buradan bir kez daha belirtmeliyiz ki, biz halkız, bugün bizleri yok saymak demek, dar çıkar gruplarına, geniş halk yığınlarından kopuk, ilkesiz politikalara teslim olmak demektir. Bu anlayış aynı zamanda halktan yana, şeffaf, demokratik, katılımcı bir belediye anlayışından da o derece kopmak demektir.

Bizler Aday Adayı Bahaddin Arı ile Çevreci, katılımcı, demokrat, özgürlükçü bir belediyecilik anlayışını mutlaka hayata geçirmek ve kentimizin bütün insanlarını Türkiye’nin en güzel ve sevgi dolu kentinde yaşatmayı istiyoruz. Umarız CHP Genel Merkezi, bölge milletvekilleri alacağı kararı bir kez daha düşünür ve Dürüst, ilkeli, halkın, yurttaşların ve onurun yanında olan Bahaddin Arı’yı tercih eder. Yoksa halk kazanacak, CHP kaybedecektir.”