AHMET ÇINAR

Zonguldak Valisi

Büyük Türk Milleti, Vatanın Bölünmez Bütünlüğünü Korumak Ve Emperyalist Devletlerin İşgal Ve Hükümranlığına Son Vermek Amacıyla Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Sevk Ve İdaresinde Başlatılan Milli Mücadeleden Şanlı Ordumuzun Azim, Kararlılık Ve Cesareti Sayesinde Başarıyla Çıkarak, Unutulmaz Bu Zaferle Tarihe Geçmiş, Ülkemizin Dünya Üzerinde Güçlü Bir Şekilde Var Olmasının Yolu Açılmıştır.

Tarihimizin Önemli Dönüm Noktalarından Birisi Olan Ve Her Safhası Eşsiz Kahramanlık Destanlarıyla Dolu Büyük Taarruz Ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi De Ulusumuzun Tarihine Yön Veren Önemli Savaşlardan Birisi Olmuş Ve Bu Zaferle Milletimizin Bağımsız Ve Özgür Yaşama İradesi Tüm Dünyaya Gösterilmiştir.

30 Ağustos Zaferi Ulusumuzun Aydınlık Yarınlara Ulaşacağının Göstergesi Olmuş, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurulmasının Yolunu Açmıştır.

Şanlı Ordumuzun Azim, Kararlılık Ve Cesaretini Zafere Dönüştürerek Milletimizin Varlığını Koruyan Atatürk Kurduğu Cumhuriyetle Bizlere Büyük Bir Devlet Ve Aydınlık Bir Gelecek Armağan Etmiştir.

30 Ağustos Zafer Bayramında Başta Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Atatürk Ve Onun Silah Arkadaşları Olmak Üzere, Vatan Savunması, Ve Bölünmez Bütünlüğümüz Uğrunda Canını Feda Eden Aziz Şehitlerimizi Ve Kahraman Gazilerimizi Minnet  Ve Şükranla Anıyor, Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını Kutluyor, Saygılar Sunuyorum. 

FARUK ÇATUROĞLU
AK Parti Zonguldak Milletvekili

Milli Kurtuluş Savaşımızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos Zaferi’nin 95 inci yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde; büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

26 Temmuz 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta büyük bir zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, Türkiye'nin geleceği için binlerce şehidin, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde kanı ve canları pahasına, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin bir daha sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zaferdir.

Cumhuriyet tarihi boyunca devletimizle halkımızın bağlarını zayıflatmaya yönelik tüm çabalara rağmen, milletimiz daima ülkesine sahip çıkmış, bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Bugün bizlere düşen, ecdadımızın kanlarını dökerek kurduğu Cumhuriyetimizi birlik ve beraberlik içerisinde daha da yüceltmek ve güçlendirmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin, ordumuzun ve Zonguldaklı hemşerilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.

ŞERAFETTİN TURPCU

CHP Zonguldak Milletvekili

 

“Vatanı işgal edilerek bağımsızlığına kastedilen Türk Milleti, Büyük Atatürk’ün önderliğinde bir varoluş mücadelesi vermiştir. 30 Ağustos sadece emperyalizme karşı değil, aynı zamanda emperyalizmin içerdeki işbirlikçilerine karşı kazanılmış bir zaferin de bayramıdır. Bugün, vatanseverler, cumhuriyetin kazanıldığı toprakların her bir santimetrekaresi için verilen mücadeleyi yüreklerinde bir kez daha hissedecektir. 

Büyük Önder Atatürk’ün defalarca değindiği üzere, kurtuluş mücadelemizi kazanmamızı sağlayan Anadolu kadınlarıdır. Cephe gerisinde çalışmış, cepheye erzak taşımış, hemşirelik yapmış ve hatta bizzat savaşmışlardır. Dünya tarihinde bu şekilde topyekun sürdürülen ender savaşlardan biridir bizim mücadelemiz.

30 Ağustos, sömürgeci güçlere karşı kazanılmış bir zafer olmasının yanı sıra, Atatürk’ün sağlam ve güçlü temeller üzerinde kurduğu modern, laik, demokratik devlet ve toplum düzeninin temelini oluşturan ve onurlu bir hayat sürme idealinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Yolumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur, temelimiz Cumhuriyetimizin Kurucu Değerleridir.  

Kimse ülkenin kurucu temel değerlerinin üzerine yeni değerler İnşa etmeye yeltenmemelidir. Cumhuriyetin kurucu değerlerini değiştirdiğini zannedenler ya da Cumhuriyet karşıtı yolda kendi değerlerini  yarattığını düşünenlere milletimiz izin vermeyecektir. Bu yolda gidenler bilmelidirler ki gittikleri yol emperyalistlerin istedikleri yoldur. 

Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflere doğru kararlılıkla ilerlemeye devam edecektir.  Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Atatürk’ü, bu zaferi bize armağan Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum."

ÜNAL DEMİRTAŞ

CHP Zonguldak Milletvekili

"30 Ağustos 1922,Türk ulusunun,özgürlük ve bağımsızlığından ödün vermeyeceğini, vatanına sonuna kadar sahip çıkacağını tüm dünyaya kanıtladığı gündür.

30 Ağustos,istikbalini ve onurunu korumak için yola çıkan Türk ulusunun,tüm engelleri birlik içinde kardeşlik ruhuyla ve kararlılıkla aştığı büyük Kurtuluş Savaşını taçlandıran zafer günüdür.

Türk Milleti, tüm olanaksızlıklara karşın vatanını, bayrağını ve bağımsızlığını canını ortaya koyarak savunmuş ve bu büyük zafere ulaşmıştır.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşı ile laik, demokratik ve çağdaş Cumhuriyetin yolu açılmıştır.

Tarih boyunca özgür yaşamış Türk ulusu, işgali ve esareti kabul etmeyip, sonuna kadar mücadele vererek kendine yeni bir yol çizmiştir.

Biz, tarihimizden aldığımız güçle ülkemizin içinden geçtiği süreç ne kadar karanlık olursa olsun, birbirimize kenetlenerek, aydınlık günlere yeniden kavuşacağız.

Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkacak, ülkede her alanda adaleti hakim kılacak, çağdaşlık yolunda emin adımlarla yürüyeceğiz.

Bu anlamlı ve özel günde Başkomutanımız ve Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu güne kadar güzel vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi  büyük bir saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın, 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”

MAHMUT ÖZER
Bülent Ecevit Üniversitesi  Rektörü 

30 Ağustos zaferinin milli birlik ve beraberliğimizin yıkılamayacağının kanıtı olduğunu vurgulayan Özer mesajında şunlara değindi: “30 Ağustos 1922 tarihinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başkumandanlığında milletimizin ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü, tüm dünyaya gösteren şanlı ordumuz ve aziz milletimiz tarihe altın harflerle yazılan bir mücadeleyle Başkomutanlık Meydan Muharebesini büyük bir zaferle kazanarak birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağını kanıtladı.

30 Ağustos Zaferi ile milletimiz, hiçbir şekilde bağımsızlığından ödün vermeyeceğini, varlığını ilelebet sürdüreceğini dünyaya kabul ettirmiştir. Bu uğurda büyük bir fedakarlıkla canını hiç düşünmeden feda eden kahramanlarımız sayesinde bayrağımız özgürce dalgalanmakta, vatanımızda hür bir şekilde yaşamaktayız.

Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zaferi’nin 95. yıl dönümü vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet, rahmet ve şükranla anıyor; öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz ile milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.

AHMET DEMİRCİ:

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci;

 

:“30 Ağustos 2017 tarihi, Anadolu’nun ve ulusumuzun bağımsızlık mücadelesinin zaferle sonuçlanmasının 95’inci yıldönümü.

Bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa yol gösteren Ulusal Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun Büyük Atatürk’ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanıdır.

30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, ulusumuzun, emperyalizme karşı verdiği büyük mücadelenin sonunda yeniden dirilişidir.

Kahraman ordumuz, Başkumandanlık Meydan Muharebesi’yle Anadolu topraklarının ulusumuzun vatanı olduğunu önünde durulamaz bir iradeyle tüm dünyaya ispatlamıştır.

Bizler, 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan tam bağımsızlık karakterine sahip bir ulusun evlatları, maden işçileri olarak; ülkemizin geleceği için yeraltı zenginliklerini tespit etmek ve yeryüzüne çıkararak ülkemizin ekonomisine kazandırmak için her türlü fedakârlıkla çalışıyoruz, çalışacağız.

Ulusumuza bağımsızlığını kazandıran Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman ordumuza şükranlarımızı sunuyoruz.

Ulusumuzun bağımsızlığı ve vatan sevgisi uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, Zafer Bayramı’nı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü’nü kutluyoruz”.

RIFAT SARSIK

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

Türk milletinin nice fedakârlıklarla verdiği istiklal mücadelesini bütün dünyaya haykırdığı ve sonucunu zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos tarihi kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin şanlı tarihinde açtığı altın bir sayfadır.

Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos zaferi ile Türk milleti egemenliğini kayıtsız şartsız tüm dünyaya haykırmıştır.

Bu zafer; Türk milletini yok etmeye çalışanlara karşı milletimizin ebedi bekasının en önemli göstergesidir. Bu zafer; yoksulluğa, haksızlığa ve tüm olumsuz şartlara rağmen işgale baş eğmeyen milletimizin zaferidir.

Türkiye Cumhuriyetinin temeli bu zaferle sağlamlaştırılmış ve ebedi hayatı burada şeref tacını giymiştir. Çok iyi bilinmelidir ki dünya durdukça bu millet denge unsuru olarak var olacak, var olduğu sürece de varlığından, birliğinden ve dirliğinden asla taviz vermeyecektir.

Bu düşüncelerle Zafer Bayramını kutluyor, bu topraklarda hür ve kendi bayrağımız altında yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyorum.

SERTAN OCAKÇI
CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı

 

Bugün öyle sıradan bir gün değil.

Burada toplanan herkes özgürlüğün, vatan sevgisinin değerini iyi bilen insanlardır. Çünkü bizler ya bir gazinin yada bir şehidin soyundanız.

30 Ağustos Türk ordusunun işgalci güçlere,  son ve kesin darbeyi vurmak ve Anadolu'dan sonsuza kadar atmak için düşünülüp planlanan taarruz ’un ŞEREFLİ adıdır.

30 Ağustos Tarihimize altın harflerle yazılan Büyük Taarruz’un sonucu olan ZAFER’in adıdır.

Savaştan çıkmış bir ülke... Her tarafı işgal altında, yanmış, yıkılmış topraklar, buruk, çaresiz gözü yaşlı insanlar...

Ve işte O yıkıntıdan bağımsız bir devlet, Cumhuriyet yeşeriyor.

Yok edilmekte olan bir milletin başkaldırısına önderlik eden Mustafa Kemal, mağrur, gururlu milletine kahramanlık destanının öyküsünü Afyonkarahisar'ın Kocatepe sırtlarında yazdırdı.

Şimdi bayramlarımızı ve bazı değerlerimizi gözden çıkarma çabası olanlar bilmeliler ki bizim mayamızda Zaferler vardır.

Bizim mayamızda zaferi bayram yapmak vardır.

Bizim mayamızda Cumhuriyet vardır.

Bizim için zafer, Emperyalizme karşı mücadelenin adıdır.

Ezilmiş halkın başkaldırışıdır. Bizim için Zafer tebessümdür.

İşte şimdi anlasınlar ne olduğunu. Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından olan, Kurtuluş Savaşı'nı zafere götüren ve bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırlarının çizilmesini sağlayan, Büyük Taarruz’un ta kendisidir.

İşte bu yüzden biz bu zaferin adına Bayram deriz.

Bayramlarımızı kutlamamıza takılmışlar, izinle olacak demişler

Bilmiyorlar mı ki? Bizler, bu vatan için toprağa düşenlerden aldığımız izinle Bayramlarımızı kutlamaya devam edeceğiz. 

Hür yaşamış  milletimin onuru ve Temsilidir 30 Ağustos.

Büyük Taarruz’u Zafer yapanlara, Zaferimizi Bayram yapanlara, istiklal Uğruna can verenlere selam olsun. 

 

NUMAN KORKMAZ

Kdz. Ereğli Milli Eğitim Müdürü

30 Ağustos, dünya tarihine damga vuran milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Bu zafer Türk Milleti’nin fedakârlığının, kararlılığının, vatan sevgisinin, önemli ve anlamlı bir göstergesidir.
Vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin 95. yıl dönümünde, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.