AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, yazılı açıklama yaparak Cumhuriyetin Kuruluşunun 90. Yıl dönümünü kutladı.

Candan, “Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması, geçmişini bilen, eğitimli, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan gençlerin yetişmesiyle olacaktır ve hepimizin en büyük hedefi ve arzusu bu gençliği yetiştirmek olmalıdır” dedi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

“Geçmişi kahramanlıklarla ve başarılarla dolu milletimizin şanlı tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri de Cumhuriyetin kurulmasıdır. Büyük mücadele ve fedakârlıkların yaşandığı Kurtuluş Savaşının ardından yeni meclis kurulmuş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 29 Ekim 1923 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisinde Cumhuriyet ilan edilerek, zaferimiz taçlandırılmıştır.

Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması, geçmişini bilen, eğitimli, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan gençlerin yetişmesiyle olacaktır ve hepimizin en büyük hedefi ve arzusu bu gençliği yetiştirmek olmalıdır.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıl dönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapmak için kendilerini feda eden aziz şehitlerimizi şükranla, rahmetle ve minnetle anar, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik eder, selam ve saygılarımı sunarım.”