MHP Zonguldak Birinci sıra Milletvekili adayı Zeki Çakan Kastamonulular Derneğini ziyaret etti. Çakan’ı Kastamonulular Dernek Başkanı Bahattin Şenol, Kastamonu Yardımlaşma sandığı Başkanı Ali İhsan Özdemir ve Kastamonular karşıladı.

Zeki Çakan, dernek binasında, Belediye başkanlığı döneminde ki çalışmalarından bahsederek “Ben 1984 yılında Zonguldak Belediye Başkanlığı görevine geldim. Benim dönemimde Zonguldak’ta asfalt dökülmemiş olan bir metrekare yer yoktu. Kanalizasyon, yol genişlemesi, kavşaklar ve heykeller. Zonguldak’ımızın bu günkü durumuna baktığımızda, ülkemizin bugünkü durumuna baktığımızda Milliyetçi Hareket Partisi’nin çözüm olduğuna inanarak Milliyetçi Hareket Partisi’nden hiç düşünmediğim halde bir anda karar verdim ve Milletvekili Adayı oldum” dedi.

Çakan, siyasi hayatında birçok kademelerde görev yaptığına da dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti “Ben Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve Meclis Başkanlığı hariç bütün makamlarda bulundum. Her koltuğa oturdum. Bu makamlarda ülkemize ve ilimize hizmet ettim. Bugün Zonguldak’ın durumunu hepimiz görüyoruz. Biz buraya bir ağabeyinin gerekli olduğunu gördük ve bu yola çıktık. Şunu ifade etmek istiyorum, bölgenin bir ağabeyi olarak seçimler bittiği zaman iktidarı ve muhalefeti ile birleşerek öncülük yapmaya çalışarak Belediye Başkanlarımıza, Muhtarlarımıza ve hemşerilerimize hizmet edebilmenin yarışı içerisinde olacağız. Kavga eden değil, uzlaşmacı olan ve barışı isteyen, bölgemizde bir şeyler yapmaya çalışan, daha önce yaptıklarımıza sahip çıkarak daha fazla bir şeyler yapmaya çalışan bir yapı içerisinde olacağız. Bölgemizin bir ağabeye ihtiyacı var. Biz de hiç aklımızda yokken bu göreve kendimizi gerekli gördük ve yola çıktık. Zonguldak halkı kendisine kimin ne kadar hizmet getireceğinin farkındalar” diyerek sözlerini noktaladı.