AK Parti İlçe Başkanları ve İlçe Belediyeleri Toplantısı, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla Ankara Rixos Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ile Zonguldak ilçeleri yerel yönetimleri ile belediye başkanları da katıldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel yöneticilerine hitaben yaptığı konuşmada, “2014 yerel seçimlere yaptıklarımızla giriyoruz, başlayıp devam eden ve başlayacak projelerimizle giriyoruz. Bizi, bizden ziyade 11 yıldır ortaya koyduğumuz siyasetimiz anlatıyor. Bu büyük bir avantaj ama bu avantajı hafıza-i beşer nisyan ile maluldür düşüncesiyle halkımıza mal etmemiz lazım. Nasıl olsa bunu herkes biliyor mantığıyla hareket eder de kabuğumuza çekilirsek, şunu bilin ki, inanın şok olursunuz. Asla 'bunu herkes biliyor' değil. Yaptığınız yolu, her gün üzerinden geçtiği yolu bile unutan vatandaş vardır, unutan insan vardır. Bunu belediye mi yaptı karayolları mı yaptı, hiç bunun farkına bile varmaz. Başka siyasi parti orada şu anda iktidardır ama o hizmeti orada karayolları vermiştir, anlatmadığımız, anlatamadığımız için zanneder ki onu belediye yaptı. O belediye farklı bir siyasi partinin belediyesidir ve gider yine oyu ona verir. Öyleyse bunu anlatmamız lazım, bilmesi lazım. 'Bunu biz, karayollarımız vasıtasıyla yaptık' veyahut da bizim şu anda yerel iktidarımız var orada, yerel iktidarımızın yaptığı bir hizmettir, bunu anlatmamız lazım. Bizi bizden ziyade, 11 yıldır ortaya koyduğumuz eserlerimiz, bundan sonrası için açıkladığımız projelerimiz anlatıyor" dedi.
"Biz yeraltında çok çalışan bir teşkilatız" ifadesini kullanan Erdoğan, "Bunu niye söylüyorum? Yani altyapı hizmetlerini ileri derecede yapan bir teşkilatız. Bir yerel yönetim iktidarına sahibiz. İnsanoğlu yerin altında yapılanı görmez, hep yerin üstünde yapılana bakar. Daha farklı bir ifadeyle, minareyi görür ama kuyuyu görmez. Öyleyse ne yapmak durumundayız? Şurada şu kuyu yapılmış bunu anlatmamız lazım. Altyapı hizmetleri verilmiş, bunu anlatmamız lazım. Kimse atık su kanallarını görür mü? Görmez. Kimse içme suyuyla ilgili verilmiş hizmetleri görür mü? Görmez. Anlatmamız lazım. Bunları vatandaşın bilmesi lazım. Enerji hatlarıyla ilgili nelerin yapıldığını bilir mi? Bilmez. Anlatmamız lazım" diye konuştu.
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar toplantı ile ilgili olarak, “Yerel yönetimlerde etkin olarak çalıştığımız toplantılarımızın genel değerlendirmesini Sayın Başbakanımızın katılımlarıyla gerçekleştirdik. Sayın Başbakanımız, gerekli mesajları kendileri ilçe belediye başkanlarına ve ilçe başkanlarına aktardılar. Biz yerel yöneticileri olarak Sayın Başkanımız Menderes Tevfik Türel başkanlığında bütün çalışmalarımızı gerçekleştirdik” dedi
Ulupınar, şöyle devam etti:
“Zonguldak il ve ilçeleri tüm yöneticilerimiz ile bir bütün halinde kenetlenmiş haldeyiz. Yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarımızla Zonguldak halkının ihtiyaçlarına cevap vermek üzere bu yola çıktık.Gerek ilçe belediye başkanlarım ve gerek ilçe başkanlarım ile Zonguldak’ımız için çalışıyoruz.Çalışmaya da devam ediyoruz edeceğiz.”