Çaturoğlu: Zonguldak’ta en büyük problemimiz koltuk, sen ben kavgası, bu bize hep kaybettirmiştir. Bu kavgada herkesin suçludur. Bir Denizli, Bursa’ya bakın nerelere gitmişler biz nerelerdeyiz? Önceliğimiz birlik ve beraberliğimizi sağlama noktasında çalışma yapmaktır. Zonguldak’ı hep birlikte derleyip toparlayacağız. Sen ben kavgası yapmayacağız. Kavgayı Zonguldak ve Türkiye için yapacağız.

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili adayı Faruk Çaturoğlu seçim çalışmalarını sürdürüyor. Milletvekili adayı Çaturoğlu, Alaplı’daki tüm köy ve mahalle muhtarlarıyla kahvaltılı toplantı da bir araya geldi. Toplantıda konuşan Çaturoğlu, “Başbakanımız da açıkladı. Batı Karadeniz Gelişim Projesi (Bakkent) Zonguldak ve Batı Karadeniz için çok önemli ve özel bir projedir. Bu proje Zonguldak’ta istihdam anlamında çok önemli gelişmeler yaşatacak.”  dedi.

 

“ZONGULDAK KATKILAR SUNMUŞ ŞEHİRDİR”

Zonguldak’ta Üniversitelere önem vereceklerini ifade eden Çaturoğlu, “Batı Karadeniz Gelişim projesi Batı Karadeniz ve Zonguldak için çok önemli bir projedir. Zonguldak’ın ve çevresin kalkınması için böyle özel bir projeye ihtiyaç vardı. Zonguldak Osmanlının son döneminde ve Cumhuriyet tarihinde ülke ekonomisine çok büyük katkılar sunmuş bir şehirdir. Gerek madenleri, gerekse ağır sanayileriyle bel kemiği olmuş bir kenttir. Ancak her ağır sanayi kentlerinde olduğu gibi ivme kaybetmişizdir. Bu sadece Zonguldak’a mahsus bir şey değil, birçok Avrupa ve Dünya ülkelerinde böyle sıkıntılar hep yaşandı.

 

“ÖZEL BİR PROJE UYGULAMIŞLAR”

Ne yapmışlar özel bir proje uygulamışlar. Bizim Bakkent gibi demişler ki, biz sanayimizi, istihdamı çeşitlendirelim buraları cazibe merkezi haline sokalım ki ağır sanayiden ve madencilik ten dolayı eksilen göç bir şekilde azaltılsın. Başbakanımızın da bahsettiği Bakkent projesi istihdam yönünde bu bölgede gelişmelerin yaşanacağı özel bir projedir.” Dedi.

 

DEVREK-EREĞLİ YOLU MÜJDESİ

Armutlucuma’da 12 tane muhtar ile toplantı yaptıklarını kaydeden Çaturoğlu şunları kaydetti;  “Oradaki muhtarların çoğu dedi ki, başkan biz seni çok iyi tanıyoruz. Bu beni çok mutlu etti. İnsanlarımız bizi unutmuyor. Gecenin 12’sinde bizi oraya gönderen şey bu millete hizmet aşkıdır. Oradaki muhtarlarımızın yol sorunu var. Uzun yıllardır çözülmemiş inşallah bu sorunu ortadan kaldıracağız. Başbakanımızla mitinginden önce otobüste bir araya geldik. Zonguldak’ımızın meselelerini konuşurken Devrek-Ereğli yolunu gündeme getirdik. Kendisi talimat vereceğini en kısa zamanda hem Ereğli-Devrek yolunun hem de Ereğli-Zonguldak yolunun hızlı bir şekilde yapılacağını bize ifade etti.”

 

KAVGAYI ZONGULDAK VE TÜRKİYE İÇİN YAPACAĞIZ

“Bizim Zonguldak’ta en büyük problemimiz koltuk, sen ben kavgası, bu bize hep kaybettirmiştir. Biz bu kavgamızı Zonguldak için yapacağız” ifadesini kullanan Çaturoğlu, bu kavgada herkesin suçlu olduğunu anlatarak, “Bir Denizli ye, Bursa’ya bakın nerelere gitmişler biz nerelerdeyiz. Bunda hepimiz suçluyuz. Bizim ilk önceliğimiz birlik ve beraberliğimizi sağlama noktasında çalışma yapmaktır. Zonguldak’ı hep birlikte derleyip toparlayacağız. Sen ben kavgası yapmayacağız. Kavgayı Zonguldak ve Türkiye için yapacağız” diye konuştu.

 

ZONGULDAK ÜNİVERSİTE ŞEHRİ OLACAK

Zonguldak’ta üniversite şehri olması çok çalışacaklarının altını çizen Çaturoğlu, “Ereğli Devlet Hastanesini olduğu alanın Bülent Ecevit üniversitesine verilmesi noktasında Başbakanımız açıkladı. Ayrıca Zonguldak’taki merkez atölyenin Mühendislik fakültesine verilmesi noktasında çalışmamız olacak. Alaplı’da Baraj İnşaatı içme suyu ihalesi yapıldı. Ormanlı ve Çaylıoğlu Köylerinde gölet projesi çalışmaları devam ediyor. Alaplı Yığılca yolunda çalışmalar devam ediyor. 2 ilçeyi bir birine bağlayan bu yol, Devrek-Ereğli yolu ve Zonguldak-Ereğli yolu da bağlandığında bölgede çok şeyler değişecek. Bu bölgenin kalkınması için bunlar gereklidir.”

 

(Haber: Cem Sürmeneli)