AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Erdemir'i gezdi esnaf ile görüştü ardından İlçe Başkanlığında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Milletvekili Candan, Zonguldak için ellerinden geleni gayreti gösterdiklerini belirterek, "Ereğli'deki gelişmeleri yakından görüyorsunuz, devletin burada yatırım yapmadığını muhalifler tarafından bahsediliyordu, şimdi yatırımları saymama gerek yok" dedi.

 

Milletvekili Toptan'da, Zonguldak'ın bilmedikleri hiçbir sorunu olmadığını vurgulayarak, "Bilinen bir Zonguldak sorunu var da biz onunla ilgili değiliz diye hiç kimse diyemez. Sorunların bir çoğu bitmiştir bir kısmının çözümü için de uğraşılıyordur bir kısmı için de etüd ve planlama çalışmaları sürdürülmektedir" sözleri ile konuştu.

 

Toptan ayrıca Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili Fatih Osman Tar'a bölge halkının beklentilerine yönelik taleplerini ilettiklerini ve görüşmenin oldukça faydalı geçtiğini söyledi.

 

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığını ziyaret etti. İlçe Başkanı Fatih Çakır ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

"TESİSLERİ GEZDİK, GÖRÜŞTÜK"

Miletvekili Ercan Candan, Meclis önceki Başkanı Köksal Toptan ve Milletvekili Özcan Ulupınar ile Ereğli'de çeşitli ziyaretler ve temaslarda bulunduklarını belirterek başladığı konuşmasında şunları söyledi: Özellikle Ereğli ile özdeşleşen Erdemir' e bir ziyaretimiz görüşmelerimiz vardı bunu gerçekleştirdik. Aynı zamanda tesisleri gezme oradaki problemleri yerinde görme fırsatı yakaladık. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tar ile toplantı gerçekleştirdik, fikir alışverişinde bulunduk, güzel oldu bizim açımızdan güzel gelişmeler de olacaktır, bundan sonra da. Bunun ile birlikte İlçe Teşkilatımız yeni açıldı ben gerek Köksal Toptan ve Özcan Ulupınar vekilimiz ilk kez geliyorlar. Hem ziyaret edelim hem basın ile görüşelim dedik.

 

"GAYRET GÖSTERİYORUZ"

Ereğli'deki gelişmeleri yakından görüyorsunuz. Devletin burada sürekli olmadığı bahsedildi muhalifler tarafından. Yatırımları saymama gerek yok. Gelişme tabi ki bizim birlik ve beraberliğimizden kaynaklanıyor hep beraber mümkün olduğunda Zonguldak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bizlere yol gösteren Köksal Toptan'a teşekkür ediyoruz. İnşallah Zonguldak güzel günler görecektir" dedi.

 

"ERDEMİR TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ"

Meclis önceki Başkanı Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'da konuşmasında, Erdemir ziyaretinde bölge halkının isteklerini Erdemir Yönetimine ilettiklerini ve görüşmelerin oldukça faydalı geçtiğini söyledi. Toptan'da konuşmasında şu görüşlere yer verdi:  "Milletvekilimiz Candan'ın ifade ettiği gibi Erdemir'i ziyaret ettik. Onların bizden istediği hem de Ereğli'de yaşayan vatandaşlarımızın Erdemir'den talepleri vardı, onları aktarma fırsatı bulduk çok yararlı bir görüşme oldu. Tesisleri yerinde gördük son yıllardan beri Erdemir'i ziyaret edememenin acısını çıkardık. Erdemir sadece Ereğli için değil Zonguldak için değil Türkiye için çok önemli bir kuruluştur. İyi işliyor olmasını görmek bizleri memnun etmiş, gururlandırmıştır.

 

"ERDEMİR'E EREĞLİ'NİN İSTEĞİNİ ANLATTIK"

Biz kendilerinden Ereğli adına istenileni anlayışlı bir şekilde görmelerinden mutlu olduk. Aynı şekilde onların bizden hükümet katında bir takım talepleri vardı bizde onların üzerinde üzerimizi düşeni yaptık. Karşılıklı iyi niyete dayalı bir görüşme olmuştur. Zonguldak'ın sorunları ile ilgiliyiz onların takipçisiyiz, bilinen ele alınmayan bir Zonguldak sorununun olmadığını ifade etmek istiyorum. Bilinen bir Zonguldak sorunu var da biz onunla ilgili değiliz diye hiç kimse diyemez. Sorunların bir çoğu bitmiştir bir kısmının çözümü için de uğraşılıyordur bir kısmı için de etüd ve planlama çalışmaları sürdürülmektedir. Bunların içerisinde eğitim sorunları vardır, okullarımız vardır, hastaneler, karayolları, Filyos büyük projesi var.

 

SORUNLARI BAŞBAKANA SUNDUK

Bunların süratle bitirilmesi ve Zonguldak'lıların hizmetine verilebilmesi için gayret sarf ediyoruz. En son 1 ay önce 4 Mayıs 2013 günü Kızılcahamam'daki istişare toplantısında 2 milletvekilimiz ile birlikte Başbakana Zonguldak sorunlarını içeren dosyayı verdik. O dosyanın içerisinde sorunlar vardı, dile getirdik. Önümüzdeki süreçte eksiklikler tamamlanacaktır, Zonguldak, Ereğli, Devrek, Batı Karadeniz bölgesi gıpta ile bakılan bir yer olacaktır. Bizim bölgenin önemli projelerinden biri olan Filyos'da iyi bir noktaya geldik. Ereğli'de eksik kalan bir takım eksiklikler var o eksiklikleri ya bu sene ya önümüzdeki sene bir sonuca varacağımızı ifade etmek istiyorum. Bir beldenin, bir şehrin, bir ilçenin ülkenin kalkınabilmesi için yerel yönetimin çok büyük önem farz etmektedir. İstanbul Büyükşehir'i iyi yönetemezseniz hiçbir hizmet götüremezsiniz, götürecek hizmeti göremezsiniz, bulamazsınız.

 

"ZONGULDAK VE EREĞLİ'Yİ ALMAK İÇİN CİDDİ PERFORMANS BEKLİYORUZ"

Zonguldak'ta başta Zonguldak merkez ilçe ve Ereğli olmak üzere büyük yerleşim yerlerindeki yerel yönetimlerin partimiz için taşıdığı önemi arz etmek istiyorum. Teşkilatlarımız hem merkez ilçede hem Ereğli'de mart ayında yapılacak yerel seçimlerinde ellerinden geldiğince değil ellerinden gelmediğini de elde edecek kadar başarıya ulaşmalılar. Ciddi bir performans bekliyoruz. Aday tespiti konusunda hem bizlerin hem teşkilatlarımızın ama daha önemlisi genel merkezimizin yapacağı çalışmalar olacaktır. En iyi adaylar bulunup en iyi sonuç alınması için uğraşacağız, başarılı olacağımıza da inanıyoruz"

 

"POLİSLERİN AŞIRIYA KAÇTIĞINA KATILIYORUM"

Toptan daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Gezi olaylarını ve eylemlerde öğrencilerin de yer almasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Toptan şu sözlerle yanıt verdi:

"90'lı yıllardan sonra yükselen yeni değerler oldu. Daha demokrasi daha çok din ve vicdan özgürlüğü öne çıktı. Bunlarla birlikte farklı kavramlarda çıktı bunlardan biri de sivil itaatsizlik. Kamu vicdanı ve evrensel hukuk karşısında farklı görülebilir eylem türüne verilen bir addır. Türkiye bunu yaşadı, Cumartesi annelerinin eylemine şahit oldular, polis onlara müdahale etmedi. Kaybolup gitti bana göre o çerçeveden bakmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Burada polislerimizin davranışlarının abartıldığı aşırıya kaçtığı itirazları var bunlara ben de katılıyorum ama polislerin de zor şartlarda çalıştığını onların da insan olduğunu unutmamız lazım. Çok dikkatli olması lazım.

 

"EYLEME SEMPATİ İLE YAKLAŞILABİLİRDİ"

Ben konuya eyleme sivil itaatsizlik boyutu ile bakılsaydı işin bu noktalara gelmeyeceğini düşünüyorum. O nedenle Bülent Arınç'ın yaptığı değerlendirmelere böyle bir eylem başladıysa çevrecilik adına yapılıyorsa, ağaçlara dokunulması adına yapılıyorsa buna biraz sempati ile yaklaşılabilseydi böyle eylem boyut kazanmayacaktı. Geldiğimiz noktayı iyi düşünmemiz lazım. Öğrencilerini de lise öğrencilerini de bu sürecin içerisine katarsak sokağa dökersek onun yaratabileceği toplumsal travmayı kolay kolay kaldıramaz. O bakımdan herkesin, annelerin babaların çok dikkatli hareket etmesi gerekir. Hükümetin de süreci soğutacak yumuşatacak söz ve eylemler içerisinde bulunması lazım. Her taraftan sağduyulu bir çıkış bekliyoruz. Herkesten Türkiye'nin geleceğini zora sokacak kaos ortamına sokacak söz ve davranışlardan kaçınmalarını altını çizmek istiyorum"

 

ÇAPULCULAR LAFI

Bir gazetecinin, "Başbakanın çapulcular lafına katılıyor musunuz?" sorusuna da Toptan, "Ben bu süreçte herkesin süreci yumuşatacak söz ve davranışlarda olmasını temenni ediyorum" sözleri ile yanıtladı.

AK Parti'ye CHP'den istifa ederek geçen Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever ve Belediye Meclis Üyelerine rozetlerini Milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan ve Özcan Ulupınar tarafından takıldı.