Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Yaşar Balcı, Gülüç beldesindeki parti üyelerine, “Benim heyecanıma ortak olun” dedi.

 

Partisinin Gülüç Belde Örgütü’nde, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, CHP Gülüç Belde Başkanı Halil Demirer ve parti üyeleriyle bir araya gelen Balcı; 7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimlerin önemine dikkat çekti.

 

Zonguldak’ın, başta ERDEMİR ve TTK’dan dolayı göç alan bir kent iken son dönemlerde göç veren bir kent olduğunu belirten Balcı, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Biliyorsunuz ki seçim sürecine girildi. 7 Haziran Genel Seçimleri, Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren bir seçim olacak. Ben bu seçimi, Türkiye ve Zonguldak için ‘var olma’ seçimi olarak görüyorum. Herkesin de bu duyarlılıkla seçime asılması gerekiyor. Bugün devlet, Türkiye’nin yarısında yok. Ülkenin ekonomik ve sosyal olarak çöküntü içerisinde olduğu bir süreçteyiz. Zonguldak bölgesi, göç veren bir kent oldu. Bu kente borcumuz var, ben kendimi borçlu hissediyorum. 25 yılı aşkın süredir CHP’nin her kademesinde görev aldım; neferi, askeri, nöbetçisi oldum. Bu seçimde bütün birikimlerimle; siyasal, sosyal, mesleki ve insani olgunluğumla partime katkı verebilir miyim, diye düşünerek Milletvekili Aday Adayı olarak yola çıktım. Sermaye adamı değilim. Sizin sıkıntılarınızı yaşayarak bu noktaya geldim. Esnafın sıkıntılarını en iyi bilenlerdenim. Bu bilgi birikimim varken, bana destek, güç verin; ben de sizin Ankara’da temsilciniz olayım. Ben 24 saat telefonumu kapatmayan biriyim. Telefon numaramı aldığım günden bu yana hiç değiştirmedim, değiştirmeyeceğimde. Benim bu heyecanıma ortak olun istiyorum.  Eğilim yoklamasında, size göre güçlü adayınızı seçmenizi istiyorum. Toplumun ve kamuoyunun beklemediği bir aday çıkartırsak, seçimi de kaybederiz. Bu nedenle, beni bilen biliyor. İki ay öncesinden çalışmalara başladım, partimizin çıtasını yükselttim; kimseyle de kavgam yok.”

 

BELEDİYE BAŞKANI, KENDİ MİLLETVEKİLLERİNE SİTEM ETTİ

Toplantıda bulunan Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, acı itiraflarda bulundu. Demirtaş, mevcut Milletvekilleri hakkında ve Ereğli’den neden Milletvekili çıkması konusunda şunları kaydetti:

“Belediye Başkanı olduktan sonra Ankara’ya en az 10 defa gittim, partimizin bölge Milletvekilleri ile görüşemedim. Sayın Mehmet Haberal ile hiç görüşemedim, Ali İhsan Köktürk Bey de Meclis’e girip çıkarken sadece ‘merhaba, toplantım var’ dedi. Ben diyorum ki, benim Milletvekilim kolumdan tutsa da benimle beraber projeler için kavga etse. Destek olmayınca, boynumuzu büküp arkamıza baka baka geri dönüyoruz. Benim elimden tutup Ankara’da sahip çıkmayacaksa, hiç kimse Milletvekili olmasın. Yaşar Bey bizimle her türlü fikir alışverişinde bulunuyor, Milletvekili olmasını istiyorum.”

 

“BALCI’YI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ”

CHP Gülüç Belde Başkanı Halil Demirer ise toplantıda Balcı hakkında şunları kaydetti:

“Ereğli’den CHP’ye en yararlı insanın Yaşar Balcı olduğunu düşünüyorum. Sayın Balcı çalışıyor, köy köy dolaşıyor, örgütlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Her yönüyle iyi olacağını düşünüyorum. Yaşar Başkanı bu yolda yalnız bırakmayacağız. Kendisinin faydalı olacağına inanıyoruz.”