Alaplı’da Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Recep Ocak, AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu’na İlçedeki Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte tam destek verdiklerini bildirdi.  İlçede, bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Ocak, Alaplı’nın 1927 yılında nahiye, 1966 yılında belde ve 1987’de ilçe oluşu ile yaşanan bazı  ‘ilkleri’ anımsattı, Faruk Çaturoğlu’nun seçilmesi durumunda ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Alaplı’dan gidecek olmasını, ilçe tarihindeki ilkler arasında yerini alacağını söyledi.

 

ALAPLI’DA SEVİNÇ VAR

Çaturoğlu’nun adaylık sıralamasında 2. sırayı almasının ilçedeki STK ve Oda’larda sevinç yarattığını ifade eden Ocak,  “Bizlerin her konuda kendilerine destek olacağımızı, yanında olacağımızı bilmelerini isterim. Kendilerinin gece gündüz demeden, her ihtiyaç duyulduğunda ulaşılabilen bir vekil olacağına, projeleri ve çalışmaları ile göz doldurarak, Zonguldak ve ilçelerinin ihtiyaç ve taleplerini yerine getireceğine canı gönülden inanıyoruz. Sayın Faruk Çaturoğlu’nun seçilip meclise girdiği taktirde bu konular ile birlikte ilçemizin okul ihtiyaçlarının karşılanması, hastanemizin ülke standartlarına kavuşması, Alaplı girişinin yeniden düzenlenmesi, ilçemize fakülte kazandırılması, Alport Alaplı liman projesinin hayata geçirilmesi, tersanelerin yeniden işlerliğini kazanması, yatırım ve teşvik sıralamasında 3. Bölgeden 4. Bölgeye çıkartılması gibi ilçemiz için hayati önem arz eden konularda gerekli çalışmaları yapacağına yürekten inanıyoruz.” Diye konuştu.

 

‘TEŞVİK KONUSUNU AŞMAMIZ LAZIM’

AK parti Zonguldak Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu, Zonguldak’a hizmet etmeyi amaçladığını bildirerek şunları söyledi:  “Amacımız Alaplı’ya, Ereğli’ye ve Zonguldak’ın tüm bölgelerine hizmet etmektir. Zonguldak’ımızın kendine özgü sorunları var, bunları biliyoruz. Özellikle bazı konuları, teşvik konusunu aşmadan mümkün değil. Burasının, cazibe merkezi olabilmesi için teşvikte yetmez. Aynı zamanda, büyük altyapılarının da tamamlanmış olması gerekir.  Ulaşımda bir takım problemlerimiz var. Ulaşımı, yalnızca karayolu olarak anlamayalım; demiryolu, denizyolu ve havayolu olarak değerlendirmemiz lazım. Teşvikler olduğunda bile, bu altyapıları tamamlayamadığımızda burasının cazibe merkezi olması mümkün olmaz.”

 

‘ZONGULDAK EĞİTİM KENTİ OLACAK’

Zonguldak’ın, üniversite kenti olması için atacakları adımlarının olduğunu anlatan Çaturoğlu, ilçelere yeni fakülteler getirilmesi gerektiğini belirterek, “Özellikle, Ereğli’deki Devlet Hastanesi’nin eski yerinin üniversiteye tahsis edilerek fakülte noktasında Ercan Bey’in takip ederek başbakanımıza verdiği dosya var. Bizde o dosyanın takipçisi olacağız. Yani ‘Ercan Bey gitti, bu konuları hiç kimse takip etmeyecek’ gibi düşüncelere kimse kapılmasın. Bütün dosyaları takip edeceğiz, onun üzerine de ortak aklımızı kullanarak, bölgenin sıçrama yapması için yeni dosya ve projeler ilave edeceğiz. Herkesin görüşünü alacağız. Zonguldak ve ilçeleri için kimin en ufak bir bilgi kırıntısı varsa onu da değerlendireceğiz. Seçilir ve mazbatayı aldıktan sonra, Zonguldak’ın bütün ilçelerinde toplantılar yapıp fikirleri alacağız. Çünkü birbirinden kopuk bir şehir de sıkıntıdır.”

 

‘ZONGULDAK’TA HAFIZA YOK’

Çaturoğlu, “Bu, genel merkezin verdiği değeri, ters-düz etmektir. Kaldı ki, bizim enerjimiz sadece Ereğli ve Alaplı değil. Zonguldak’ın bütün ilçeleri için de yeterli bir enerjimiz olacak. Ama kimsenin kuşkusu olmasın, Ereğli ve Alaplı, birbiri ile et ve tırnak gibi ayrılmaz ikilidir. Zonguldak’ın bir hafızası yok. Milletvekillerimiz seçiliyor, zamanı geliyor onlar değişiyor, başka birileri geliyor. Ne seçilen öncekine gidiyor, ne önceki sonrakine gidiyor. Takip edilen projeler kapsamında, devir teslim yapılmıyor. Hergelen sıfırdan başlıyor. İşte bunun için ben, aynı hataya düşmemek için bende önce görev yapan değerli vekillerimle görüşme yapıyorum. Yani biz, önce Zonguldak hafızasını oluşturacağız” diye konuştu.

Toplantıya, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal, ATSO Meclis Başkanı Hasan Öztürk, Esnaf ve Kefalet Odası şube Başkanı Muharrem Gelgeç, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Şube Başkanı Kemal Çam, Ziraat Odası Temsilcisi Melek Türkoğlu, işadamları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

(Haber Cem Sürmeneli)