Maden Şehidi Yakınlarına İlişkin Kanun Teklifi TBMM’de AKP Milletvekillerinin Oylarıyla reddedildiğini belirten CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı “Zonguldak’ın ekmek kapısı madenlerini birer birer kapatan, madenleri özelleştirme adı altında madencimizi özel sektöre köle yapmayı planlayan bu zihniyet yine işbaşındaydı. Her zaman ki gibi Zonguldak halkını hiç düşünmediğini, bu kentteki insanların ekmeği ile oynanmasına siyaset gözü ile bakmaya devam ediyor. Kendi insanınızın yani bu toprağın insanlarının gururu ile oynadınız.” Dedi.

 

Ocakçı açıklamasına şöyle devam etti:

 

“Zonguldak ilinden 3 Milletvekili olan AKP yine her zamanki gibi hayatlarını maden kazalarında kaybetmiş, maden hastalıklarından canını vermiş binlerce insanımızın mezarlarında kemiklerini sızlattı. Geride kalanların yüreklerine hançer sapladılar. Bunun adına da siyaset dediler.

 

Zonguldak milletvekili olacaksın, Zonguldak’ı temsil ettiğini söyleyeceksin. Sonrada Zonguldak insanının hayrına imza atmayacaksın. Üstüne üstlük kendi insanın için bir şeyler yapılmasını engelleyeceksin. Beyler, bu toprakların Milletvekili olduğunuzu sizlere hatırlatmak gerekiyor sanırım.

 

Kendinize gelin beyler. Bunun adına “kendi memleketinin değerlerine ihanet” denir beyler. Bunun adına “kendi insanını kendi siyaseti uğruna kurban etmek” denir beyler.

 

Bu topraklarda doğduğunuzu (hadi bir tanesi Zonguldaklı değil), bu toprakların ekmeğini yediğinizi ve en önemlisi de bu toprakların sizleri oraya gönderirken bu toprakların haklarını savunmanız için Milletvekili yaptığını mı unuttunuz?

 

Bu toprakların insanlarının, Soma ve Ermenek’teki özel şahıs maden ocaklarında canlarını yitiren vatandaşlarımızdan ne eksiği var. Soma ve Ermenek için çıkarılan torba yasa için ellerinizi kaldırıp kabul ederken, kendi madencinizi hiç mi düşünmediniz? Soma ve Ermenek için özel yasaların, özel hakların verilmesinde harcadığınız emeğin aynısını bu topraklar için niye harcamadınız?

 

Soruyorum size; Ret oyu kullanırken, bu topraklarda canlarını veren madencileri hiç mi aklınıza getirmediniz? Zonguldak insanının yüzüne nasıl bakarız diye hiç mi düşünmediniz? En önemlisi de bu oylamadan sonra Zonguldak Milletvekiliyim demeye hiç mi utanmadınız?

 

TBMM çatısında bu kanun teklifine “Hayır” diyen Zonguldak AKP Milletvekilleri bilmenizi istiyoruz ki; Sizler, isterseniz ret edin, Sizler isterseniz bu halkın Maden Şehitliği gibi ulvi değerlerini ayaklar altına alacak siyaseti yapmaya devam edin.

 

Sizler kabul etseniz de etmeseniz de Zonguldak Madenlerinde can vermiş her kardeşimiz bizim için Şehittir.”