Ak Parti’nin tek liste ile gidilen Kdz.Ereğli İlçe Kongresi’ne katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Zonguldak bölgesinin unutulduğuna dikkati çekti.

 

“Biz geçen yıl sonuna kadar Zonguldak unutulmuş kıyıda kenarda kalmış bir İl iken ilk defa biz hatırladık. Geçen yıl sonuna kadar 5.6 milyar TL'lik yaklaşık 6 katrilyonluk Zonguldak'ın ilçelerine yatırım yapmışız. Belediyelerin yaptığı yatırımlar haricinde bu yıl sonunda bu rakam 7 milyar TL'ye çıkacaktır. Ben buraya gelirken herhalde 1 kilo Afyonkarahisar lokumu getirecek halim yoktu. Dolu geldim. Geçen sene 27 Eylül'de geldiğim zaman 20 müjde vermiştim. Bu sefer de 15 müjde ile geldik. 35 müjde ile. 1 yılda tam 35 müjde vermişiz. Bunların da toplam maliyeti 123.4 milyon TL”

 

Ak Parti Kdz.Ereğli 4. Olağan İlçe Kongresi Gülüç’de Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Prof.Dr.Ercan Candan ve Özcan Ulupınar’ın yanı belediye başkanları, partinin değişik kademelerindeki yöneticiler, sivil toplum örgütleri ve partilerin saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okuması ile başlayan kongrede AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan ve Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal’ın konuşmaları damga vurdu. Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal ve Prof.Dr.Ercan Candan, Ak Partili belediyeye Kdz.Ereğli’nin kazandırılmasının mükafatı olarak ilçedeki eski Devlet Hastanesinin bulunduğu alanın üniversite kampüsüne dönüştürülmesi talebi oldu.

 

“EREĞLİ İNSANI VATANINA BAĞLI”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ak Parti iktidarının vatandaşın hizmetkarı olduğunu vurguladığı konuşmasında genel ülke gelişmelerinin yanı sıra bölgede yapılan çalışmalara ilişkin de bilgiler verdi. Unutulan Zonguldak kentine sahip çıktıklarını ve önemli hizmetleri halk ile buluşturduklarını ifade eden Eroğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Buranın insanları vatana millete bağlı insanlar. Ereğli'nin insanlarını gönülden seviyorum. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na buraya geleceğimi söyleyince duygulandı, buraya ayrı bir sevgisi var. Çok güzel bir dayanışma var ben de gerçekten gurur duydum. Ereğli'de güzel bir birlik ve beraberlik var. Yeni seçilecek arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Ak Parti büyük düşünenlerin partisidir.

 

“NEREDEN NEREYE GELDİK”

Gerçekten baktığımız zaman nereden nereye geldik. Bunu hatırlamakta hatırlatmakta fayda var. Esasen insan hafızası çok çabuk unutuyor. Biz paradan 6 sıfır atıldığını unuttuk IMF memuru geldiği zaman devlet başkanı gibi karşılandığını unuttuk tabi, merkez bankasında döviz olmadığı zaman müteakip ayın memur maaşlarını ödeyebilmek için o zamanki hükümetin çalmadık kapı kalmadığını o dönemleri unuttuk nereden nereye, Allah şükür o günler geride kaldı. Türkiye 26'ncı sıradaydı biz büyük bir milletimiz, 26'ncı sırada olması hakikaten bizi üzüyordu şimdi 16'ncı sıraya yükseldik bu yeterli mi yeterli değil. Onun için Cumhurbaşkanımız kurucu genel başkanımız daha önce bir hedef ortaya koydu o hedef bize verilen bir emanet. 2023 yılında dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımak için gece gündüz çalışacağız.

 

“ZONGULDAK VE EREĞLİ HAZIR”

Başbakanımız da 2023 Türkiye hazır Zonguldak hazır Ereğli hazır diyoruz. Büyük hedefi olmayan milletler tarih sayfasından silinir. Ak Parti'nin büyük hedefi var. Büyük düşünüyor. Hakikaten bu ülkeyi daha da büyütmek için ekonomisi daha da güçlü kılmak için dünyada küresel bir güç olmak için çalışıyoruz çalışmaya devam ediyoruz. Bizim bu vatana borcumuz var bunu ödememiz lazım. Türkiye'nin yıldızı parlak ben buna inanıyorum 21. asır bu milletin asrı olacak buna yürekten inanıyorum. Etrafımız adeta ateş çemberi bu ateş çemberi arasında Türkiye gerçekten güvenilir emniyetli bir ada. Sadece Türkiye'deki vatandaşımızın 77 milyonun bizden beklentisi yok orta doğu, balkanlar hatta Afrika'daki fakir fukara bile bizden beklentisi var. Allah'ın izni ile bu ümitleri boşa çıkarmayız çünkü biz büyük bir milletiz, büyük hedeflerimiz var. Ekonomik açıdan Türkiye son 12 yılda büyük mesafeler kat etti. Bakın Osmanlı'dan bu yana 300 yıldan bu yana Türkiye borçlanıyordu, Osmanlı borçlandı daha sonra IMF vardı ilk defa borcu yabancılara olan borcu ödeyen ilk hükümet biziz.

 

“DESTAN YAZILDI”

Türkiye'de büyük destan yazıldı. Hangi konuya bakarsanız bakın. Eğitimde 14 tane okul açıldı burada bir üniversite fakülteler kampüsü kurulması için bir gayret içerisindeler. Türkiye'de üniversitesi olmayan İl kalmadı. O muhteşem üniversiteler kuruldu, eğitime çok büyük destek veriyoruz çünkü gençlerimizi çok iyi yetiştirmeliyiz. Dünyada bir yarış var gelecek nesillerini iyi yetiştirmeyen milletler tarih sahnesinden silinir

 

“MİLLETE HİZMET SUNUYORUZ”

Ak Parti iktidarı tüyü bitmemiş yetimin en iyi hakkını kullanan partidir, özellikle ifade etmek istiyorum. Milletten aldığımızı millete hizmet olarak sunuyoruz. Ak Parti iktidarından önce toplanan vergilerin Maliye Bakanlığı bizzat hesabı çıkardı, yüzde 86'sı tamamen faiz ödemelerine gidiyordu, devletin 9 ay vadeli borçlanma faizi yüzde 63. Allah'a şükür ilaç hortumcularının hortumlarını kestiğimiz gibi faiz lobisinin hortumları da kesildi. Bazı sıkıntılar çıkarmak istiyorlar sebebi maalesef bunlar. Bunları milletimiz biliyor 77 milyon insanımız bunun farkında. Faizler tek rakamlı hanelere indi şimdi Ak Parti iktidar olmasaydı aynı sistem devam etseydi aynı soygun düzen devam etseydi şuanda 660 milyar TL faize gitmiş olacaktı. İşte biz bunu ne yaptık milletten aldığımızı millete hizmet olarak sunuyoruz. Neler yapılıyor hastaneler, okullar, üniversiteler yapılıyor.

 

EREĞLİ, İSTANBUL VE ANKARA’YA YAKIN

Aynı zamanda değerli dostlar yollar yapılıyor, ben buraya İstanbul'dan çok defa geldim Ereğli'ye kaç saatte geliniyordu, 6 saatte. Şimdi ben 2 saat 15 dakikada geldim. İstanbul'u Ereğli'ye Ankara'yı Ereğli'ye yaklaştırdık, 16 bin 500 kilometre bölünmüş yol ile destan yazdık. Ulaşımda büyük mesafe kaydediliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı biz ne yaptık biz mukayese olsun diye söylüyorum.

 

TALEPLERİ YERİNE GETİRECEĞİZ

Milletin bütün taleplerini yerine getireceğiz bu bizim için büyük bir vazifedir büyük bir gurur vesilesidir. Bunu şunun için söylüyorum 2003 yılında o zaman Başbakanımız dedi ki Veysel hoca İstanbul'da iş bitti Türkiye'nin su işini hallet DSİ'ye geldik. Kaç tane tesis açıldı 3.5 yıllık hükümet döneminde başkanım sadece 9 tane tesis açılabilmiş ve 81 katrilyonluk ihale yapılmış. Neticede biz bunların altında ezilmedik ama ne yapıyoruz biliyorsunuz hükümet nereden nereye geldi. Şuanda biz 12 yılda 2 bin 253 adet muazzam tesisi açtık bunlar içerisinde 270 baraj şuana kadar açılan 450 den fazla gölet var sulama tesisleri, dere ıslahları binden fazla. Şehrin su meselesini kökten çözdük. Bu kuraklıkta İzmir, Mersin, Sinop, Mardin’de de susuz kalırdı.

 

“TALİMAT VERDİM ÖNE ÇEKİLDİ”

Ereğli'nin 2060 yılına kadar su sorununu çözmek bizim boynumuzun borcudur. Söz vermiştik ne yapıldı hemen barajdan isale hattı yapılıyor arıtma tesisi ve neticede suyu getireceğiz. Bu civara 2016 yılında bitecekti talimat verdim 2015 yılı sonunda bitsin diye talimat verdim. İşte bu. Bir de bin bir adet gölet yapıyoruz. 50 yılda 450 tane yapılmış biz bin bir tane gölet ve sulamasını bu yıl bitireceğiz. Neyle nasıl yapıyorsunuz dediklerinde size mukayese için söylüyorum 30 metre yükseklikte bir göleti 22 yılda bitirmişler, 44 trilyona. Biz aynı yükseklikteki göleti ve sulaması dahil 4.5 milyon TL'ye 18 ayda bitiriyoruz. Bunu mecliste de gümbür gümbür söyledim hiç kimsenin itiraz hakkı yok çünkü elimizde belgeler var. Biz 11 misli çalışıyoruz. Tüm dereler ıslah ediliyor.

 

SULAMA ALANINA ÖNEM

6 Milyon hektar sulama alanına kavuşuyoruz bu yıl sonu itibariyle. Türkiye tarımda üretimde dünyada 7'nci sıralamaya yükseldiyse sulamaların önemi var sulanmadık toprak bırakmayacağız. Dünyadaki en önemli sektör gıda güvenliği ve gıda arzı olacaktır biz buna önem veriyoruz. Türkiye'yi dünyaya gıda üreten ihraç eden bir merkez haline getirmek istiyoruz. Ağaçlandırmada muazzam bir seferberlik yaptık. Şuana kadar 3 milyar 250 milyon adet fidanı toprakla buluşturduk.  Yılda 70 milyon fidan üretilirken daha az para ile daha az personel ile 400-500 milyon fidan üretiyoruz. Her yerde 11'e katladık. İşte bu Ak Parti'nin sizlerin farkı. Yapılacak anlatılacak çok şey var. Ereğli ve Zonguldaklı kardeşlerime teşekkür borçluyum. Burada destan yazdınız tüm teşkilatlarımıza şükran borcumuz var. Türkiye'de bu gelişmeler halkımız teşkilatımız sayesinde. Neden Türkiye'de siyasi iktidar olmaz ise ekonomik istikrar da olmaz

 

“İSTİKRAR SÜRECEK”

Siyasi istikrar devam edecek. 2015 seçimleri çok önemlidir. Çünkü Türkiye son 12 yılda istikrarı yakaladı. Vatandaş da bunun kıymetini biliyor ama Türkiye'nin bu muazzam yükselişini hazmedemeyenler var. Türkiye'nin önünü kesmek için pek çok hamle yapıldı ama Allah'ın izniyle liderlerimizin dik duruşu ile bütün bu engeller aşıldı. Neler var, ne engeller konuldu önümüze. Bu seçimleri kazanmak için 2 tane unsur var. Birinci unsur millete hizmet etmektir bu konuda hiçbir tereddüt yok. Şuanda Ereğli'ye Zonguldak'a en büyük hizmetler hükümetimiz döneminde gelmiştir. İkinci husus da herkesi kucaklamak gönül bağıdır. Herkesi seviyoruz, inşallah bu sevgimizi herkese söyleyeceğiz. 2015 seçimlerinde de zaferle çıkacağız. Bunu sizlerden bekliyoruz. 
 

“UNUTULMUŞ BİR İL’İ HATIRLADIK”

Zonguldak'a yapılanlardan bahsedeceğiz, biz geçen yıl sonuna kadar Zonguldak unutulmuş kıyıda kenarda kalmış bir İl iken ilk defa biz hatırladık. Geçen yıl sonuna kadar 5.6 milyar TL'lik yaklaşık 6 katrilyonluk Zonguldak'ın ilçelerine yatırım yapmışız. Belediyelerin yaptığı yatırımlar haricinde bu yıl sonunda bu rakam 7 milyar TL'ye çıkacaktır. Allah’a şükür bütün bakanlıklar ulaştırma, sağlık, adalet, enerji tabi kaynaklar, TOKİ bütün kurum ve kuruluşlar burada destan yazmış. Burada biz de içme suyu olarak Zonguldak’ın 10 milyon m3 yılda su verecek olacak olan tünel ve regülatör yapıldı.

 

“ZONGULDAK’I KURTARDIK”

Zonguldak susuz kalıyordu Zonguldak'ı kurtardık. Bunun dışında 39 tane dere ıslahı yaptık. 11 milyon fidan dikildi, bu yeterli mi değil. Yeni yapılacak göletler var. Şuanda bir gölet yapıyoruz bu gölet aslında gölet değil baraj. 51 metre yükseklikte ama biz bunu gölet kapsamında yapıyoruz. Alaplı göleti, Alaplı’mıza 7 milyon m3 içme suyu verecek olan bir gölet. Aslında 30 metre yüksekliktekileri biz baraj kapsamında yapıyoruz. 30 Metreden sonra bizim yetkimiz yok bakanlık olarak kalkınma ve yüksek planlamaya gitmesi lazım. Biz bunu gölet kapsamında ihale ettik benim imzam ile çok kısa sürede yapacağız. Arıtma tesisleri ihale edildi. Ereğli'nin arıtma tesisi önümüzdeki dönemde bitiyor.

 

“ORMAN ALANLARI HALKA AÇILIYOR”

Bozuk orman alanlarını halka açıyoruz, gelir getirici badem, ceviz burada ne gerekiyorsa dikiyoruz köyde kaç tane hane varsa parselliyoruz kura çekerek 3 yıl bütün masraflarını bakımı bakanlığa ait olmak üzere geliri tamamen vatandaşa olacak şekilde sertifika veriyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşat mantığı bu. Bizim ülkümüz bu, gerçekten de önemli. Buraya gelirken eli boş gelmek caiz değil. Biz de bir kültür var Anadolu'da milletimizin kültürü bir yere giderken biz de ağız açık bükme vardır.

 

“BURAYA GELİRKEN 1 KİLO LOKUM GETİRECEK HALİM YOKTU”

Ben buraya gelirken herhalde 1 kilo Afyonkarahisar lokumu getirecek halim yoktu. Dolu geldim. Geçen sene 27 Eylül'de geldiğim zaman 20 müjde vermiştim. Bu sefer de 15 müjde ile geldik. 35 müjde ile. 1 yılda tam 35 müjde vermişiz. Bunların da toplam maliyeti 123.4 milyon TL. Biz bir de temel atılırken açılışların saatini veriyoruz bu bizim geleneğimiz. Geçmişte temel atılırdı unutulurdu ama şuanda özellikle temel atarken açılış tarih saatini yazıyoruz bütün milletin önünde müteahhite imzalatıyoruz, basına da gösteriyoruz. Anlatacak çok şey var. Heyecanla seçimi bekliyorsunuz. Görüyorsunuz bizim partimizde uyum, kardeşlik, hizmette yarış var”

 

YENİ YÖNETİM

Tek Liste ile gidilen kongrede yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu. Mehmet Fatih Çakır, Hasan Aksoy, Sakin Arslan, Hüseyin Engin, Adnan Yazıcı, Raif Akyar, Cemil Şahin, Yüksel Demirbaş, Osman Mahmudoğlu, İbrahim Yılmaz, Ferşat Doğan, Turgut Günaydın, Mehmet Ertürk, Özlem Köse, Mustafa Kumaş, Nalan Karadeniz, Selin Alçın Köse, Gamze Karanfil Azman, Zafer Durmaz, Tahsin Tanyıldız, Fikret Özdemir, Derya Demiriz, Ali Altın, Sinan Gündoğdu, İsa Şentürk, Ferhat Kayacan, Tahsin Berber, Osman Öztürk, Zafer Şen, Mehmet Keleş.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)